Telialigaen - Counter-Strike

– Denne seieren var veldig bra for lagmoralen

Nordavind sikret seg tre viktige poeng i sluttspillkampen mot Stabæk Momentum.

Nordavind og Christoffer «Hellberg» Andersen (til høyre) har én hånd på sluttspillplassen.
Sindre Stien/Good Game

SLIK ENDTE SYVENDE RUNDE AV TELIALIGAEN COUNTER-STRIKE

Vis mer

Oslo Lions 0 - 2 Bifrost
Riddle 1 - 1 Midgard
Reapers 0 - 2 Bitfix
Celestial 1 - 1 Apeks
Stabæk Momentum 0 - 2 Nordavind

Se resten av kampene i terminlisten »

Dobbelrunden i Telialigaen er over for denne sesongen. Med tre runder igjen var det torsdag svært viktig for både Stabæk Momentum og Nordavind og sikre seg tre poeng i sluttspillkampen. Det var til slutt sistnevnte som gikk seirende ut av duellen, men det ble alt annet enn komfortabelt for Nordavind.

– Det var en god kamp fra begge lag, men Nordavind trakk det lengste strået til slutt. Nordavind drar nok en liten fordel av å trene mer som lag enn det Stabæk Momentum gjør om dagen, og får maksimal uttelling i kampen om sluttspillet. Med Reapers og Midgard igjen i de to siste kampene sine burde Nordavind klare å hente seks poeng og sikre seg en topp fire-plassering, forteller kommentator Leon Andor «Landor» Karlsen.

Apeks som sikret seg en to poengs luke mandag, tapte forspranget etter at de delte poengene torsdag med uavgjortlaget Celestial. Tirsdag ble det kjent at serievinneren inviteres til en stor nordisk Blast-kvalifisering. Dermed er det igjen vidåpent også i toppen etter at Bifrost hentet inn forspranget til Apeks med tre poeng mot Oslo Lions. Nevnte Bifrost og Apeks møtes i siste serierunde. Det kan vise seg å en nervepirrende batalje. Karlsen mener det blir svært spennende fremover.

– Apeks gikk på en smell mot årets uavgjortlag Celestial og det åpner muligheter for Bifrost til å kapre seieren i ligaspillet. Apeks er fortsatt favoritter til å ta det i mine øyne, men utrolig gøy å se at et så ferskt lag som Celestial kan hevde seg mot de aller beste i Norge. Kan gi motivasjon til andre underdogs mot Apeks, men det kan også føre til at Apeks stiller enda mer skjerpet i de siste rundene nå som det er mer på spill. Uansett gøy å se flere overraskelsen i ligaen i dag, hvor også Midgard tar et kart mot Riddle, noe jeg aldri ville tippet ut i fra sesongen så langt, avslutter Karlsen.

Se hovedkampen mellom Stabæk Momentum og Nordavind i opptak gratis på TV 2 Sumo Fri »

Slik ser tabellen ut etter 7. serierunde. Stabæk Momentum og Bitfix har én kamp til gode.
Telialigaen

Bygger videre på seieren

DISSE SPILLER FOR NORDAVIND

Vis mer

Christoffer «hEllberg» Andersen
Thomas «Vertigo» Andresen
Simen «Sido» Rem
Ådne «sense» Storås Fredriksen
Jonatan «Ruyter» Rogge Ruyter

Ådne «sense» Storås Fredriksen mener de vant på det taktiske mot Stabæk Momentum.
Privat

Ådne «sense» Storås Fredriksen i Nordavind var strålende fornøyd etter å ha sikret seg tre viktige poeng i sluttspillkampen mot Stabæk Momentum.

– Kampen var veldig jevn. Stabæk Momentum har gode aimere, noe som gjorde at dem fikk mange runder, men vi vant på det taktiske vil jeg si, reflekterer Fredriksen.

Nordavind er likevel ikke sikret en plass i sluttspillet enda, men har overkommelig motstand de siste to kampene. Reapers og Midgard er motstanderne som står igjen for Oslo-klubben. Fredriksen tror laget vil bygge videre på seieren fra mandag.

– Denne seieren var veldig bra for lagmoralen. Som dere har sett så har vi kastet bort noen enkle poeng tidligere i sesongen. Som da gjorde at vi satt oss i en situasjon der vi måtte slå Stabæk Momentum for å ha en bra sjanse på sluttspill. Denne seieren ga oss en liten boost men vi kommer til å fortsette å legge inn de timene vi har gjort den siste uka videre, avslutter Fredriksen.

Les også
777 signerer jentelag - skal konkurrere i 2. divisjon

LES OGSÅ: Telialigaen lanserer ny turneringssatsing i FIFA og Fortnite kalt Hjemmebane

Manglet kampplan

DISSE SPILLER FOR STABÆK MOMENTUM

Vis mer

Andreas «dem0» Aslaksrud
Igor «MACKO» Macko
Thomas «Aaseng» Olsen Aaseng
Trygve «kOMB4» Johansen
Anders «Savvy» Sundet

Før kampen mot Nordavind fortalte Stabæk Momentum-spiller Andreas «dem0» Aslaksrud at laget ikke trener sammen på nåværende tidspunkt. Hans lagkamerat Igor «MACKO» Macko mener spillestilen blir preget av nettopp dette.

Igor «MACKO» Macko og Stabæk Momentum hadde tekniske problemer torsdag.
Privat

– Vi spiller som et mikslag. Det er veldig overraskede at vi spiller så jevnt mot et lag som trener. Vi er ikke veldig skuffet med tanke på at vi har spilt sammen to ganger før, men det er alltid kjipt å tape, forteller Macko og legger til.

– Vi baserer spillestilen vår på rå aim og vinner rundene deretter. Treffer vi, vinner vi som oftest, men vi mangler en kampplan. Det er ofte vi spør hverandre «hva gjør vi nå» og da går det som regel galt.

Kampen ble også preget av en rekke avbrekk. Dette ble forårsaket av tekniske problemer, noe som ikke hjalp på lagmoralen i følge Macko.

– «Aaseng» hadde også en del tekniske problemer på Inferno som dro ned lagmoralen. Nordavind spilte en god kamp med en god og jeg gleder meg til å se dem fremover, avslutter Macko.

Siste fra forsiden