Derek Smart vil lage Freespace 3

Mannen bak Battlecruiser og Universal Combat-spillene vil kjøpe rettighetene til å lage Freespace 3.

Derek Smart har, i en forumpost på nettstedet Adrenaline Vault, kunngjort at han har kontaktet Interplay for forsøke å kjøpe rettighetene til å lage Freespace 3. De to Freespace-spillene regnes som to av de aller beste romskytespillene til nå, og har mange tilhengere verden over.

Nå ønsker altså Derek Smart og selskapet hans (3000AD) å gjenopplive franchisen, noe som har blitt møtt av en blandet mottakelse på nettet. På den ene siden er det mange som har veldig lyst til å se et nytt Freespace-spill, og på den andre siden er det mange som tviler på at Derek Smart er den riktige mannen for jobben. Han har produsert en håndfull spill til nå, og ingen av disse har fått særlig god kritikk i media, på tross av spillene hans har en gruppe svært ivrige tilhengere.

Derfor er det langt fra overraskende at denne saken allerede har skapt konflikter. Freespace-tilhengerne ønsker at om Derek Smart skal lage et nytt Freespace-spill må han lytte til deres ønsker, mens Derek sine svar tyder på at han ikke har tenkt å gjøre det. Han forsikrer imidlertid om at han er klar over hva franchisen innebærer, og vil lage et spill som er tro mot det Freespace står for.

De som i alle tilfeller har det siste ordet her er Interplay, som eier franchisen. Det er de som bestemmer om de vil selge den og eventuelt hvem de vil selge den til.

Siste fra forsiden