Destiny 2 - søksmål

Destiny 2-spiller førte terrorkampanje mot utvikler – dømt til å betale fem millioner i bot

Bungie

Bungie gikk denne uken seirende ut av rettssaken mot en Destiny 2-spiller som drev målrettet trakasseringskampanje mot en av studioets ansatte. Spilleren ble ilagt en bot på 490.000 dollar – nesten 4,9 millioner kroner – for erstatning og saksomkostninger.

Ifølge sakspapirene begynte det hele med at en «community manager» for Destiny 2 delte kunstverk fra en svart kunstner. Det likte én spiller svært dårlig, og han gikk drastisk til verks.

Spilleren, J.J. Comer, sendte en rekke rasistiske meldinger og la igjen svært uhyggelige beskjeder på telefonsvareren til både Bungie-utvikleren og utviklerens kone. Deretter bestilte Comer pizza til deres hus, for å vise at han visste hvor de bodde.

– Comer krysset av for betaling med kontanter ved levering, som feilaktig skapte forventningen om at offeret ville betale for pizzaen og gi tips til personen som leverte. Via leveranseinstruksjonene forsøkte Comer å lure budbringeren til å oppføre seg på en måtte som kunne oppleves som truende, ved å be personen om å banke ekstra høyt fem ganger fordi «jeg vil antakeligvis ha på meg hodetelefoner», lyder beskrivelsen av hendelsen.

Det endte med sykemelding for community manageren, mens Bungie hyret inn hjelp til å finne ut hvem det var som sto bak terrorkampanjen. De fant ut at det var Comer, og han ble stevnet for retten der han til slutt måtte betale for det han hadde gjort.

Som advokat Kathryn Tewson forklarer på Twitter konkluderte dommen med at denne typen trakassering av ansatte også går utover arbeidsgiveren. Det vil gjøre det lettere for selskaper å gå rettens vei for å få slutt på slik oppførsel, mener Tewson.

LES OGSÅ: Solgte Destiny 2-juks – dømt til å betale 130 millioner kroner til Bungie »

Siste fra forsiden