Telialigaen - League of Legends

– Det at vi ikke kan nå sluttspillet grunnet kartforskjell er ganske bittert

Bendik «Metanon» Alvik og Vanir møter Domino søndag. Vanir har ingenting å spille for, Domino spiller for sluttspill.

Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no/Privat

Overraskelseslaget Domino skal ut mot Vanir i den avsluttende runden I Telialigaen. Vanir tok sist helg en meget overbevisende seier over Fact Revolution. Nå kan Vanir putte kjepper i hjulene til Domino, og hjelpe nettopp Fact Revolution til en tiebreaker-match mot Domino.

SLIK SPILLES SISTE RUNDE AV TELIALIGAEN LEAGUE OF LEGENDS

Vis mer

18:00 - Dreamz - Bifrost
18:00 - Fact Revolution - Celestial
18:00 - GamerGrotta - Viking
18:00 - Nordavind - Riddle
18:00 - Vanir - Domino

Terminlisten »

Fact Revolution skal selv møte Celestial Gaming søndag kveld, og må vinne der for å ha en sjanse på å utligne Domino på tabellen. Dette kan som nevnt bare skje dersom Domino taper mot Vanir, men Vanir-guttene har vist fin utvikling og har den siste uken slått Fact Revolution i Telialigaen, samt vunnet to kamper i Nordic League mot Nordavind og Valhalla Vikings.

– Vår sesong har vært en berg- og dalbane, spesielt i de siste rundene. Jeg måtte selv ta en pause etter bare to kamper, og så mistet vi to spillere senere fordi korona-viruset gjorde at de ikke kunne spille. Heldigvis har vi en veldig god spillergruppe, der alle er ekstremt gode venner med samme ambisjoner, så vi har taklet motgangen bra, sier Bendik «Metanon» Alvik til Gamer.no før han legger til.

– Rent spillemessig er vi nå det beste vi har vært etter min mening. Vi slo Fact sist søndag, og har gjort det veldig bra i Nordic League om dagen, så alle er fulle av selvtillit før kampen søndag kveld.

LES MER: Domino har gjort ekspertenes dom til skamme

Kampen ser du på Gamer.no sin Twitch-kanal fra klokken 18:00 søndag kveld »

Tabellen før den siste runden.

Kartforskjellen blir avgjørende

Domino ligger på fjerdeplass for øyeblikket med 13 poeng, men Fact, Celestial og Vanir ligger like bak på ti poeng. På grunn av kartforskjellen så kan bare Fact ta igjen Domino søndag kveld.

DISSE SPILLER FOR VANIR

Vis mer

Magnus «Arceus» Hilsen (Top)
Andreas «Sulten» Leikvik (Jungle)
Bendik «Metnaon» Alvik (Mid)
Leon «Riziki» Keddeinis (ADC)
Besmir «Levi» Jakupi (Support)

– Det at vi ikke kan nå sluttspillet grunnet kartforskjell er jo selvfølgelig ganske bittert. Spillere og manager satt sist søndag etter kampen mellom Viking og Domino (1-1 journ. anm.) og leste gjennom regelverket for å prøve å finne noe som kunne sende oss til sluttspillet, uten hell dessverre. Vi ble selvfølgelig alle enig i at en innbyrdes-regel hadde gitt mer mening, men det kan hende det ikke kom fra et objektivt sted, sier «Metanon».

Bendik «Metanon» Alvik og Vanir er i form før søndagens hovedkamp.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Vanir ser fortsatt frem til kampen mot Domino, og vil gjerne være med å skape litt spenning rundt den siste sluttspillplassen. Han beskriver det som en kamp «Domino har alt å tape».

Les også
Påmeldingen til Telialigaen er i gang

– Det blir en interessant kamp på søndag, ettersom de har alt å tape, mens vi ikke har noe å tape, og reelt sett ikke noe å vinne utenom å ødelegge for Domino. Selve kampen er jeg sikker på at vi kan vinne, hvertfall med formen vi har vist i det siste. Domino spiller nok med høye skuldre, og vi kommer garantert til å ha et mentalt overtak. Tror uansett at kampen blir veldig gøy for de som ser på, da det er to formlag som skal spille.

LES MER: Mer åpen 1. divisjon enn på lenge

– Artig å motbevise de andre

I Domino-leieren gjør de seg klare for sesongens kamp. Ett poeng fra å nå sluttspillet. Før sesongen ble de spådd rett ned av samtlige, men har imponert stort, og blant annet slått Riddle på veien til en potensiell sluttspillplass. Nå er det «bare» Vanir igjen.

DISSE SPILLER FOR DOMINO

Vis mer

Hannes «Raxes» Ekman (Top)
Eivind «Scumwave» Østlie Haraldstad (Jungle)
Magnus «Valiant» Thoresen Østmo (Mid)
Raducu «leandoer» Florin-Valentin (ADC)
Charlotte «Charry» Helgesen (Support)

– Det blir nok to tøffe kamper mot Vanir, men jeg har troen på at vi skal klare å ta det ene poenget vi trenger for å sikre oss sluttspillet, sier Charlotte «Charry» Helgesen til Gamer.no.

Det er ingen tvil om at de har gjort ekspertens spådom til skamme, og selv om det ikke skulle bli sluttspill vil Domino ha motbevist alle sammen. Situasjonen nå er at de i verste fall må spille en tiebreaker-match mot Fact Revolution, alle andre scenarioer sender dem til sluttspillet.

– Det hadde vært utrolig gøy å nådd sluttspillet. Det er jo målet vårt denne sesongen. Det er også artig å kunne motbevise de andre, og vise at vi er bedre enn det de trodde, avslutter Helgesen.

Siste fra forsiden