Telialigaen - League of Legends

– Det betyr ingenting at man er ubeseiret

Jannik «Syrax» Born sier at det er sluttspillet som er viktig, etter at han og Fact spilte 1-1 mot Dreamz søndag kveld.

Jannik «Syrax» Born bryr seg ikke om rekorder og seiersrekker. Sluttspillet er det som betyr noe.
Privat/Riot/montasje Gamer.no

SLIK ENDTE FJERDE RUNDE I TELIALIGAEN LEAGUE OF LEGENDS

Vis mer

Vanir - Starwish UTSATT
Reapers 0 - 2 Nordavind
Riddle - Ronin Horde
Northern Light 1 - 1 Celestial
Dreamz 1 - 1 Fact Revolution

Fjerde runde i Telialigaen League of Legends er over og tabellen begynner å ta form på ordentlig. Topplagene ligger og hviler mot toppen, mens de antatt dårligere lagene begynner å kjenne presset om å plukke flere poeng.

Vanirs kamp mot Starwish ble utsatt grunnet strømbrudd.

Ronin Horde er trukket fra ligaen etter å ikke ha klart å stille lag i flere runder. Alle resultatene til laget blir dermed annullert.

LES OGSÅ: – Alt kommer an på hvor seriøst «Sharp» tar det

Søndagens hovedkamp var toppkampen mellom mellom Fact Revolution og Dreamz. Dette skulle vise seg å bli en spennende kamp med flere tvister. Dreamz stakk av med første omgang, før Fact tok andre omgang. Dermed ble det poengdeling.

Tyske Jannik «Syrax» Born spilte denne kampen for Fact, og han sier at lagene i utgangspunktet skulle vunnet motsatt omgang av den de faktisk vant.

– Jeg mener faktisk at vi skulle vunnet første omgang, og tapt den andre. Ikke motsatt. Vi hadde gode heltevalg i begge omgangene, men spesielt i andre runde. Vi tapte ganske klart tidlig i andre omgang, bestemte vi oss for å spille defensivt og fokusere på å utnytte feil fra deres side, samtidig som vi ikke skulle tape territorium. Vi tapte en god del kamper, men vi vant jo omgangen til slutt på grunn av tålmodighet og godt lagarbeid.

Se kampen i opptak på vår Twitch-kanal »

– Vi beveger oss i riktig retning

DISSE SPILTE FOR FACT

Vis mer

Jannik «Syrax» Born (Top)
Henrik «Waldan» Bratlie (Jungle)
Andreas «Yupwulf» Brustad (Mid)
Alex «Mirbs» Holmin (ADC)
Joachim «Accziz» Torsvik (Support)

Born trekker frem noen nøkkeløyeblikk i kampen som avgjorde begge omgangene.

– I første runde så vant vi en tidlig kamp i mid, som nesten gjorde at vi klarte å ta Baron. Da «7Q» spilte ut «Waldan» etter halvtimen så ble det spikeren i kista for oss, forteller Born før han snakker videre om andre omgang.

– Etter at Dreamz tok en Infernal Drake tidlig i kampen, fikk de ganske tydelig momentum, og spesielt når jeg tok et dårlig valg ikke lenge etterpå. Dreamz fikk også tatt ned Baron, så da var vi nødt til å forsvare oss. Vi holdt oss hard og sloss rundt vår egen base, helt til Dreamz fikk lange timere for å returnere etter død, som igjen førte til at vi fikk god tid til å ta ned hovedbasen deres til slutt.

Les også
– Tenker at det kommer til å bli en ganske lett kamp
Jannik «Syrax» Born.
Privat

Born sier også at de forventet å spille uavgjort mot Dreamz.

– Vi forventet et 1-1-resultat, men håpet å vinne 2-0. Vi er ikke overrasket over resultatet. Vi må åpenbart trene mye mer, og virkelig trå til når det gjelder om vi ønsker å være favoritter i ligaen. Vi beveger oss i riktig retning, siden vi vinner mot de antatt dårligste lagene og spiller uavgjort mot de beste.

Tyskeren mener også at de har klare ting de bør fokusere på i ukene som kommer.

– Vi må først fokusere på å klare å kontrollere de nøytrale punktene på kartene. Vi taper for ofte dragene og baronene, fordi vi ikke er godt nok forberedt. Top-laneren må også integreres bedre i kampplanen. I alle de fire kampene jeg har spilt siden jeg ble med i Fact har jeg spilt i top-lane på egen hånd, og kun hjulpet laget med å teleportere de andre på laget. Det funket bra mot Celestial, men holdt på å tape kampen mot Dreamz.

Med dette resultatet står Fact med åtte poeng og fortsatt ubeseiret. Born mener at dette er ubetydelig.

– Det betyr ingenting at man er ubeseiret eller ikke. Det som betyr noe er å vinne ligaen, og om vi taper en kamp men vinner ligaen er det helt greit for meg. Selvfølgelig er det fint å være ubeseiret, og så lenge vi er det skal vi forsøke å opprettholde dette, avslutter Born.

LES OGSÅ: – Vi må reflektere og lære av feilene våre

Uheldig i andre omgang

DISSE SPILTE FOR DREAMZ

Vis mer

Bendik «Quickom» Olsen (ADC)
Pavle «Yoppa» Kostic (Top)
Kris «7Q» Abrahamsen (Mid)
Sander «Zhandia» Skogstad (Support)
Veselin «Hatred» Popov (Jungle)

Bendik «Quickom» Olsen i Dreamz mener laget var uheldige i andre omgang.

– Andre omgang var veldig uheldig for oss. Vi klarte ikke å avslutte kampen selv med en god ledelse. Jeg tror nøkkelduellene i kampen var når vi prøvde å knekke basen men ble overrumplet av Fact, dette ga dem blant annet Elder Drake som gjorde at vi gikk inn i enkelte dueller vi ikke burde, sier Olsen før han legger til.

Bendik «Quickom» Olsen.
Privat

– Vi er ikke overrasket over at Fact klarte å komme seg tilbake i kampen. Vi følte ikke vi fikk avsluttet kampen og vi hadde en del dueller som ikke gikk vår vei.

Selv med uavgjort i denne kampen har Olsen fortsatt tro på sluttspill.

– Vi har god tro på mulighetene våre for å nå sluttspill og finale. Det jeg ville sett på som sluttspill-lagene denne sesongen er oss, Fact, Nordavind og Riddle.

Olsen forklarer hva som må til for at laget skal komme til sluttspillet.

– Det som blir viktig er å slutte å spille 1-1 i alle kampne, og kanskje vi må prøve å spille fire mot fem mot flere lag så vi kan vinne 2-0, avslutter Olsen.

Siste fra forsiden