League of Legends - LCS uke #3

Det ble storoppgjør i både Europa og Nord-Amerika forrige helg

Vi har samlet de mest spennende kampene fra forrige ukes LCS-runde.

Det var flere spennende kamper i LCS' tredje uke.
Faksimile av kamp mellom Fnatic og Gambit Gaming, Riot Games.

Årets League of Legends Championship Series er godt i gang etter at de nettopp har gjort seg ferdig med sin tredje uke med kamper. Hver helg spilles det hele seksten kamper sammenlagt i den nord-amerikanske og europeiske delen av turneringen, noe som gir League of Legends-tilhengere mye å følge med på. Forhåpentligvis kan denne artikkelen geleide deg gjennom havet av kamper som ble spilt, og gi tips om helgens mest begivenhetsrike møter.

Toppkampen

Ukens LCS-runde fikk en nervepirrende begynnelse da underdogen Roccat, som overrasket alle da de kjempet seg inn i LCS, møtte det hittil ubeseirede laget Fnatic. Allerede etter få minutter tar Fnatic sin mid-laner Enrique «xPeke» Cedeño Martínez en stor risiko som på mirakuløst vis ordner seg for topplaget. Likevel blir ingenting avgjort tidlig, og kampen er jevn fram til siste minutt.

Oppgjør mellom Europas beste

På fredagen møtte kjempene fra Fnatic det russiske laget Gambit Gaming. De to lagene regnes som Europas beste, og omtales ofte som rivaler – noe de selv diskuterer kort før kampen. Mens Fnatic ønsket å forsvare sin førsteplass i ligaen, var Gambit Gaming sultne på å vise at de kan måle seg med storlaget.

Fnatic var raskt ute med å overraske publikum da de låste inn den tradisjonelle mid-laneren Gragas, men endte opp med å plassere han i top-lane. Kampen holdt publikum limt foran skjermen fra start til slutt, og det tok ikke lang tid i storoppgjøret før første helt ble felt.

Chauster vender tilbake

Spenningen forsatte på lørdagen da den nord-amerikanske delturneringen tok over stafettpinnen. Counter Logic Gaming møtte Curse i en kamp som begge lag trengte å vinne for å kjempe seg opp fra midten av tabellen. Counter Logic Gaming har siden ligastart hatt en mann for lite, ettersom deres tyske jungler Marcel «Dexter» Feldkamp fremdeles venter på passet sitt etter å ha fått godkjent visum inn i USA.

Dette førte til at deres nåværende mid-laner Austin «Link» Shin ble sendt ut i jungelen, og laget så seg nødt til å hente inn den tidligere toppspilleren Steve «Chauster» Chow for å kjempe i mid-lane. Amerikaneren, som pensjonerte seg i oktober i fjor, er kjent for å være en ypperlig League of Legends-spiller og den eneste som har spilt alle de ulike rollene profesjonelt. For CLG-tilhengere var det et stort høydepunkt å se den velkjente spilleren tilbake på banen.

Den store avslutningen

Helgens aller siste kamp var for mange ukens høydepunkt. Publikumsfavoritten Team Solo Mid skulle møte laget de delte førsteplassen med, teknisk sterke Cloud 9. Kampen tok en uvanlig vending allerede da spillerne skulle velge heltene sine og Cloud9 sin jungle-spiller William «Meteos» Hartman gikk for det uortodokse valget Fiddlesticks, en helt vi kun har sett én gang tidligere denne sesongen. Kampen levde opp til forventningene, og når støvet til slutt hadde lagt seg lå ett av lagene hakket over det andre på tabellen.

Les også
Fnatic stakk av med seieren under årets ESL One Cologne

Alle LCS-kampene kan sees direkte hver torsdag til søndag på deres twitch.tv-kanal.

Trenger du en kjapp innføring i spillet?
Sjekk ut vår seerguide til League of Legends »

Siste fra forsiden