King of Nordic - Counter-Strike

– Det blir første HLTV-kamp for «sido»

King of Nordic returnerer med sesong 15. Daniel «zykes» Jensen er kaptein på det første norske laget.

Daniel «zykes» Jensen er kaptein på mikslaget. Her under sluttspillet i Telialigaen i høst.
Sindre Stien/Good Game

King of Nordic er tilbake i kjent stil med sesong 15, og i de neste åtte ukene skal de nordiske lagene kjempe om tronen i den velkjente «kongen på haugen»-turneringen. King of Nordic har hatt en lang pause, og det norske deltakerlaget kvalifiserte seg allerede i september.

Først ut for Norge i King of Nordic er et mikslag ledet av Riddle-spillerne Daniel «zykes» Jesnsen og Emir «Rhyme» Muminovic. Førstnevnte forteller at de deltar først og fremst for moro skyld denne gangen.

Vi stiller som en miks og jeg spiller med folk jeg syntes det er gøy å spille med, men som samtidig er flinke i Counter-Strike. Jeg har null peiling på hvem vi møter, så vi gjør vårt beste og tar det litt som det kommer, forteller Jensen, før han legger til:

DISSE REPRESENTERER NORGE I UKE ÉN:

Vis mer

Mikal Aakvik «enix» Øiestad
Simen «Sido» Rem
Daniel «zykes» Jensen
Emir «rhyme» Muminovic
Anders «Savvy» Sundet

– Det blir første HLTV-kamp for «sido», så det er mulig han syntes dette er ekstra gøy. For oss andre er det bare gøy å stille med mikslag i en slik turnering.

Jensen motiveres også litt av tidligere triumf i turneringen

– Sist gang jeg vant King of Nordic var i 2017 mot Sverige, så det hadde vært ekstra gøy å vinne, avslutter Riddle-talentet.

Se King of Nordic fredag fra klokken 19:00 på Twitch »

Satser større

I år har ESEN videreutviklet turneringen enda mer, med over 120 000 kroner i premiepenger, over 160 planlagte sendetimer og ukentlige konkurranser med WD_Black skal de sørge for å ta King of Nordic til nye høyder.

En annen nyhet denne sesongen er at lag som deltar vil bli tildelt rangeringspoeng på HLTV.org, som kan hjelpe nordiske lag oppover på den annerkjente rangeringen. King of Nordic vil også lansere sin egen «Hall of Fame» i løpet av sesongen på sine hjemmesider, med spillerstatistikker fra sesong én til nå.

Dersom ditt lag ønsker å delta vil det arrangeres kvalifiseringer her på Gamer.no hver søndag fra 15.00, så lenge Norge ikke er regjerende mestere fra før av. Selve hovedturneringen vil bli spilt hver fredag fra klokken 19:00 de neste åtte ukene fremover.

Siste fra forsiden