Telialigaen - Counter-Strike

– Det blir gøy å spille på LAN igjen

Snorre «Fletch» Granerud og 777 er klare for å kjempe mot Bifrost i lørdagens andre semifinale i Telialigaen Counter-Strike.

Michael Ray Vera Cruz Angeles/Akam1k3

SLIK SPILLES SLUTTSPILLET

Vis mer

12:00 - Apeks - Oilers
15:30 - 777 vs Bifrost

19:00 - Finale

Sluttspillet i Counter-Strike blir det eneste i år som spilles offline, og sendes direkte fra Eldorado E-sportsenter i Oslo lørdag 5. desember.

Lagene som møter opp på årets første og siste LAN er Apeks, Oilers, 777 og Bifrost, mens sluttspillet i Rocket League og League of Legends avgjøres på nett påfølgende søndag.

LES OGSÅ: Oilers får knalltøff kamp i sin debut på sluttspillet i Telialigaen

Se andre semifinale mellom 777 og Bifrost gratis på TV2 Sumo lørdag klokken 12:00 »

Da 777 ble annonsert før sesongen ble det snakket mye om at de skulle være laget som kunne ha mulighet til å utfordre Apeks i toppen av tabellen. Det skulle vise seg å bli vanskelig for 777 å leve opp til forventningene, og når laget i tillegg måtte skifte ut to spillere midt i sesongen ble ting enda vanskeligere. Likevel klarte de å karre til seg en plass i sluttspillet, og møter Bifrost i den første semifinalen.

LES OGSÅ: 777 og Bifrost sikret de siste sluttspillplassene

Turbulent sesong

DISSE SPILLER FOR 777

Vis mer

Snorre «fletch» Granerud
Mikael «mikki» Gaup
Jonatan «ruyter» Ruyter
Daniel «zykes» Jensen
Tommy «tomzey» Weierød

Christopher «kicker» Linden (trener)

Snorre «Fletch» Granerud, lagets kaptein er fornøyd med at laget karret seg hele veien til sluttspillet tross en tung sesong.

– Sesongen har vært veldig turbulent. Vi tapte en del jevne kamper på dumme individuelle feil og dårlige rutiner, men vi hentet oss litt inn igjen og kom oss til sluttspillet. Det var jo også kjipt med spillerbytter midt i sesongen, men det er ofte sånn som skjer. Etter sesongen slo vi jo ut Foxed og Oilers av Dreamhack-kvaliken, som var ekstra digg før sluttspillet.

Daglig leder i 777, Theodor Sigurdsson Kvikne hiver seg på og er veldig enig med spilleren sin.

Theodor Sigurdsson Kvikne er fornøyd med det 777 har levert så langt.
Michael Ray Vera Cruz Angeles/Akam1k3

– Sesongen har vært en berg og dal bane, men vi er fornøyde. Laget viste til slutt at de har et skyhøyt nivå, og vi nådde målet vårt med å nå sluttspillet i vår første sesong. Er stolt av gutta som klarer det med to spillerbytter i løpet av sesongen. «Mikki» og «tomzey» gjorde begge comeback og leverte varene.

Les også
Tilfeldig fan fikk sjansen i verdensmesterskapet i Counter-Strike

Nå som laget har vært sammen i en del måneder, har de også lært hverandre å kjenne. Sigurdsson Kvikne er meget fornøyd med hvordan de har gjort det.

– Først og fremst må jeg bare si at vi har hatt ekstremt stor glede av å bli kjent med laget og alle involverte som hjelper og jobber for oss, både gamle og nye. På gode hjerter og god stemning har vi Norges soleklart beste gjeng. Laget har også til tider vist oss hva de virkelig er god for, og vi håper virkelig at de har det som må til for å gjøre oss til Norges beste. Vi vet at det er en krevende vei, men jeg har stor tro på laget vi har.

LES OGSÅ: 777 selger «Bfr» til ukjent klubb

LES OGSÅ: Nordavind signerer «bfr» til sin internasjonale satsing

Gleder seg til å spille på LAN

I sin semifinale møter altså guttene Bifrost. Bifrost har knivet med Apeks hele veien om førsteplassen, og det skal bli et tøft oppgjør for 777.

– Jeg forventer en fortjent seier over Bifrost som tar oss til finalen. Der forventer jeg å møte det som har blitt våre gode venner i Apeks. Det er ingen tvil om at det eventuelt blir en vanskelig kamp, men Apeks har vist svakheter, selv med «Jkaem», og har laget vårt en god dag er det ingenting som kan stoppe de. Her kan alt skje. Å ta et eventuelt gull i første sesong hadde selvsagt vært enormt for oss og laget, og ingenting hadde smakt bedre.

Granerud tror de skal kunne gi både Apeks og Bifrost en god kamp.
Michael Ray Vera Cruz Angeles/Akam1k3

Kaptein Granerud er litt kortere når han svarer, men sier seg enig med Sigurdsson Kvikne.

– Forventningene våre til sluttspillet er at vi skal vinne over Bifrost og gi Apeks en god kamp.

LES OGSÅ: Kjartan Lauritzen og musikkompisene starter ny e-sportklubb

Sluttspillet i høst blir altså den første og siste offline-turneringen på en stund. Granerud gleder seg til å spille på LAN igjen.

– Det kunne jo blitt spilt på nett, men det blir gøy å få spille offline igjen fordi da sitter vi alle samlet og det blir bedre stemning og mer hype. Det blir jo litt spesielt å spille sluttspillet uten publikum, men det påvirker ikke våre prestasjoner negativt, det blir bare positivt i så fall.

Sigurdsson Kvikne er enig i at det blir morsomt.

– Jeg synes Telialigaen og TV 2 har gjort en fin jobb i planleggingen og det som blir gjennomføringen. Det er krevende å arrangere noe sånt i pandemien, men her tror og håper jeg vi får en proff produksjon som vil gi deilig underholdning for alle som sitter hjemme. Laget vårt har vist tidligere at de takler press, så om det er publikum eller ikke tror jeg ikke spiller så stor rolle. De vet bare at de skal dit og gjøre jobben, og jeg er overbevist om at de kommer til og gjør sitt aller beste på lørdag.

LES OGSÅ: Apeks forsterker stallen - kjøper ut «Nasty» fra 777

Tar ferie

– Hva skal dere gjøre etter at sesongen er ferdig?

– Det blir nok en liten pause etter sluttspillet og litt i jula, ellers blir det å pracce og forberede oss til neste sesong, avslutter Granerud.

Klubbens daglige leder gleder seg også på fri.

– Først og fremst skal alle få ta seg en god ferie, nyte jula, klemme og kysse alle de er glad i. Alt annet kommer i andre rekke, det innser en spesielt i disse kjipe tider. Når vi har fått ladet litt skal vi endelig få gira opp i januar, på alle områder, avslutter Sigurdsson Kvikne.

Siste fra forsiden