League of Legends / Telenorligaen

Det blir hard kamp om plass i sluttspillet i Telenorligaen til helgen

To lag kan fremdeles være med i finaleracet.

Konseptkunst fra League of Legends.
Riot Games

Det ligger an til tett kniving i 1. divisjon av Telenorligaen, ettersom poengforskjellene fra 3. til 5. plass er minimale. Kun to poeng skiller tredjeplassen og de to lagene som ligger på delt femteplass, noe som betyr at seier er helt nødvendig for å sikre deltakelse i sluttspillet sammen med de sikrede topplagene nDurance og Riddle.

Kampen kan du se direkte på TV 2 Sumo på søndag klokken 20:00 »

Registrer deg gratis her »

Storklubber på bånn

Det er mange interessante kamper å følge med på denne runden, men én som kan bli veldig intens er kampen mellom BX3 og Lions. Dette er to av landets største e-sportklubber, og Lions har tidligere vunnet Telenorligaen to ganger tidligere. Forskjellen fra tidligere år, for begge lagene, er nye spillerstaller. I fjor vinter bytta BX3 ut hele laget sitt, og ytterligere to spillere på vårparten. Lions tok derimot inn en flunkende ny spillerstall så sent som i august.

Markus Knøsen er manager for Oslo Lions.
LionsEK

Når nye lag og oppstillinger er i startfasen, er det å forvente at ikke alt klaffer. Det er mye som skal innarbeides før kjemien stemmer. Da Lions i august annonserte sin nye lagoppstilling, sa lagkapteinen Mathias «Bend» van der Bend selv at de forventet å slite litt i begynnelsen. Nå, før sesongens siste kamp, sitter manager Markus Knøsen fortsatt med den samme oppfatningen.

– Det er skuffende å rykke ned, men vi visste at det var en mulighet da vi valgte å satse på oppbyggingen av et helt nytt lag. Denne sesongen nådde vi ikke målene våre, og det er synd, men vi vil komme sterkere tilbake.

Knøsen forteller til Gamer.no at de uansett er fornøyde med lagets innsats.

– Sesongstarten vår gikk over forventning med tidlig poeng mot Celestial og gode erfaringer mot de sterke lagene. Vi klarte dessverre ikke ta poeng mot Eclipse og med SupaGoatSmuggla trukket og Sprutnoobs med nye spillere ble det ikke nok poeng denne sesongen. Vi er veldig fornøyde med arbeidsmoralen og motivasjonen til spillerne, og ser frem til en sesong med hard trening og mye arbeid før vi rykker opp igjen.

Avansement mot nedrykk

Det er flere forskjellige spenningsmomenter å følge med på i disse siste kampene av gruppespillet. I to av kampene har utfallet påvirkning på bare ett av lagene. Eclipse på tredjeplass kjemper mot sluttspillsikrede nDurance. BX3 på delt femteplass skal spille mot Lions, hvor Lions rykker ned til 2. divisjon uansett utfall. Her kan det komme en del psykologisk spill inn i bildet, da to av lagene har ingenting å hente fra verken seier eller tap.

Ubeseirede nDurance er uansett sikret førsteplass i gruppen og avansement til sluttspillet. Det kan hende de behandler kampen som en hvilken som helst kamp, der de jobber så hardt som mulig for å sikre seieren. Eller så kan de ta det litt med ro, kanskje teste ut en strategi eller to, og bare ha det gøy.

Siden Lions uansett rykker ned, kan det være demotiverende nok til at de ikke spiller på sitt beste. På den andre siden har de ingen grunn til å gi motstanderen gratis innpass til sluttspillet, og kanskje de vil sørge for at BX3 avslutter sesongens Telenorliga uten en seier.

Les også
Nordavind-toget fosser videre i Telenorligaen i Rocket League

– Vil vil alltid ta alle kamper seriøst og gjøre vårt ytterste for å vinne, det gjelder også kampen på søndag, forteller Knøsen.

Magne «Magne Johan» Molteberg, fra BX3, forventer ingenting ekstraordinært før søndagens kamp.

– Kampene burde være over etter cirka 20-25 minutter, for å være ærlig. Raske kamper i vår favør. Det kan tenkes at de vil spille mer fryktløst når sesongen allerede er avgjort for deres del.

Tiebreakers

Klubbeier i Riddle, Mohammed Barzinje, er trolig fornøyd etter at klubben sikret seg plass i sluttspillet.
Tor-Steinar Tangedal/Gamer.no

Det er kun Eclipse og Sprutnoobs som kan sikre seg sluttspill ved å vinne sine kamper, dersom de taper blir det brått mer interessant. Da dukker det opp flere forskjellige måter det kan ende opp i uavgjort og tiebreakers. Seier for BX3 og Celestial, samt uavgjort for Eclipse, kan ende opp med uavgjort på syv poeng mellom disse tre lagene som må løses i tiebreaker. Uavgjort mellom Sprutnoobs og Celestial, samt seier til BX3, leder til tiebreaker mellom Sprutnoobs og Celestial.

Altså er det fortsatt veldig åpent hvordan sluttspillet utformer seg, det eneste vi vet til nå er at nDurance og Riddle er med videre. De resterende to plassene blir fylt i løpet av helgen.

Noe riktig, noe bomskudd. Se hvordan vi spådde resultatene for høstsesongen.

Siste fra forsiden