Fjerde runde av Telenorligaen: Counter-Strike

– Det er alltid noe positivt å hente fra tapte kamper

Andreas «dem0» Aslaksrud i Stabæk Momentum mener laget kunne vunnet begge kartene mot Nordavind med litt mer hell.

Eivind von Døhlen/Gamer.no

SLIK ENDTE FJERDE RUNDE I TELENORLIGAEN

Vis mer

Nordavind 2 - 0 Stabæk Momentum
Ronin Horde 1 - 1 Demise
Byte 1 - 1 Celestial
Riddle 2 - 0 Infurity

Spilles onsdag 13. mars
Kl. 19:00: Gamefraym - Apeks

Se resten av terminlisten på Telenorligaens turneringssider

Fjerde runde i Telenorligaen er unnagjort, ettersom Gamefraym og Apeks møtes onsdag. Avstanden mellom topp og bunn begynner å bli større og de største favorittene leverer.

Riddle, som nylig hentet flere av spillerne i Widowmakers og kjøpte opp plassen, fikk det oppskriftsmessig lett mot Infurity, som kun stilte med 4 mann mandag kveld.

Ronin Horde og Demise delte poengene etter et jevnt første kart og seier til førstenevnte, før Demise slo kraftig tilbake på neste kart. Byte og Celestial delte også poengene etter to jevne kart, og måtte ut i overtid på kart nummer to.

I rundens hovedkamp var det knyttet store forventninger da Nordavind og Momentum møttes. Vålerenga mot Stabæk. Forventningene var størst til Nordavind som forrige fredag annonserte sitt nye superlag. Nordavind vant kampen 2-0, men fikk tidvis kamp av Stabæk Momentum.

Jørgen «cromen» Robertsen i Nordavind forteller til Gamer.no etter kampen at de har fått trent flere uker i forkant av annonseringen, men mener det var uvant å spille mot norsk motstander igjen.

– Må bare bli vant til å spille mot de norske lagene egentlig. Vi har nå trent i tre uker og selvfølgelig kommer vi til å kaste vekk runder i starten. Vi må bare fikse de tingene så vil dere se ett helt annet lag etterhvert, varsler Robertsen.

FØR KAMPEN: – Nordavind sin nye lagoppstilling er spinnvill

Se hovedkampen mellom Nordavind og Stabæk Momentum i opptak på Twitch »

– For øyeblikket virker det nesten lettere å spille mot topplagene

DISSE SPILLER FOR NORDAVIND

Vis mer

Ruben «RUBINO» Villarroel
Håkon «hallzerk» Fjærli
Jørgen «cromen» Robertsen
Haakon «Radifaction» Tholo
Jesper «TENZKI» Plougmann Mikalski

Robertsen ble altså overrasket over inngangen til Stabæk Momentum og utdyper.

– Kampen mot Stabæk Momentum var veldig annerledes i spillestilen enn hva vi er vant til å møte i treningskamper. Det virket som de gamblet ganske mye, blant annet spilte de veldig defensivt synes jeg. Jeg er ikke vant til å få banan eller top-mid gratis på Inferno. De hadde mye granater mot slutten av rundene, men vi klarte å tilpasse oss og få de terrorist-rundene vi trengte. De kjørte også ganske mye på kontakt med fire mann, som satt oss ut litt på anti-terrorist-siden vår.

Håkon «hallzerk» Fjærli var som vanlig i storslag for Nordavind og leverte sterke tall gjennom kampen. Robertsen trekker spesielt frem clutch-rundene til Fjærli.

Les også
«Aitzy» og Faze enkelt videre i PUBG Global Championship

– «hallzerk» bar oss litt på egenhånd i de clutchene der ja, han spilte veldig bra idag.

Selv er han ikke helt fornøyd med egen prestasjon.

Jørgen «cromen» Robertsen fikk ikke vist seg fra sin beste side mandag, men varsler at han vil heve seg utover i sesongen.
Sindre Stien/Nordavind

– Jeg spilte ikke sånn kjempebra i forhold til hva jeg kan. Jeg synes det er veldig rart å spille mot norske lag igjen, selv om ikke alle spiller slik, men kommer seg sikkert utover sesongen, sier Robertsen.

Etterhvert som de ulike kartene utspilte seg tok Nordavind mer og mer kontroll over kampen. Særlig på Dust2 fikk Nordavind til slutt enkelt ta kontroll over lang-området. Robertsen gir litt av fortjenesten til sin taktiske leder.

– «RUBINO» syns jeg «caller» veldig bra. Vi har gjort det veldig bra mot topplagene i treningskamper også. Vi alltid har nesten alltid god terrorist-sider, men anti-terrorist-siden må fikses. Tror vi skal ha grei kontroll i Telenorligaen, men for øyeblikket virker det nesten lettere å spille mot topplagene som man er vant til.

Nordavind sikret seg også en komfortabel seier ESEA Advanced søndag. Robertsen tror de høster mye erfaring fra samtlige spillere.

– Jeg tror erfaringen til alle på laget hjelper ganske mye. Folk kommer med innspill fra tidligere lag når det er en taktikk eller oppsett som ikke fungerer. Vi får jobbe hardt framover, men det føles bra ut og at vi går i riktig retning for å hevde oss, avslutter Robertsen.

LES OGSÅ: Riddle signerer 1. divisjonslag i Counter-Strike

Mener de kunne vunnet begge kartene

DISSE SPILLER FOR STABÆK MOMENTUM

Vis mer

Thomas «Aaseng» Olsen Aaseng
Kristian «mICROVAN» Nyborg
Andreas «dem0» Aslaksrud
Steffen «SLY» Amundsen
Adam «adx» Larsson

Andreas «dem0» Aslaksrud i Momentum var naturlig nok skuffet etter hovedkampen, men gir laget sitt godkjent.

– Det blei en helt grei match fra vår side. Vi hadde ikke super høye forventninger med tanke på at vi begynte treninga på søndag, men vi hadde troa på uavgjort.

Selv følte han at de kunne vunnet begge kartene mot Nordavind, men understreker at de har et manglende treningsgrunnlag.

Andreas «dem0» Aslaksrud mente de kunne vunnet begge kartene mot Nordavind.
Eivind von Døhlen/Gamer.no

– Jeg følte vi kunne vunnet begge kartene faktisk, men vi rota vekk utallige «anti-eco»-runder som ga Nordavind alt for god økonomi. Uten noe innøvd på inferno blir det nesten umulig å kontre alle granatene de hadde. Dust2 burde vi ha vunnet, vi tapte «anti-eco»-runder der også, men det så lovende ut helt til det kom helt latterlige entry-kills fra Nordavind i nøkkelrundene.

Aslaksrud mener mandagens motstander har alt som skal til for å ta seg til en Minor.

Det er en sinnsykt skummel lagoppstilling det der, og ingen lag i Norge matcher dem spiller for spiller. Om de klarer å fungere som et lag er umulig å si, men i mine øyne har de alt nødvendig for å komme seg på en Minor.

Aslaksrud og Momentum henger ikke med hodet tross tapet, og mener de lærte mye fra mandagens hovedkamp.

– Det er alltid noe positivt å hente fra tapte kamper, her blir det jo for det meste på individuelt nivå siden vi ikke fulgte en spilleplan. «Anti-eco», «refrags» og «retakes» var vel det mest iøynefallende som vi må jobbe på, avslutter Aslaksrud.

Siste fra forsiden