Telialigaen - Counter-Strike

– Det er bra med en trøkk i trynet allerede nå

Celestial og Lions spilte uavgjort, og Jørgen «Phorze» Pettersen og Celestial må vinne mot Riddle i siste kamp for å nå sluttspillet i Telialigaen.

Jørgen «Phorze» Pettersen og Celestial har fortsatt mulighet til å nå sluttspillet.
Celestial Gaming

SLIK ENDTE ÅTTENDE RUNDE I TELIALIGAEN COUNTER-STRIKE

Vis mer

Nordavind 2 - 0 Demise
Celestial 1 - 1 Oslo Lions
Bitfix 2 - 0 Blue Revision
Stabæk Momentum 0 - 2 Apeks
Dgamers 0 - 2 Riddle

Se resten av kampene i terminlisten »

Det ble uavgjort i den avgjørende kampen mellom Lions og Celestial, noe som med gårsdagens resultat betyr at vi vil få en direkte finale mellom Celestial og Riddle i siste runde. Den kampen vil avgjøre hvem av de to lagene som går videre til sluttspillet. Jørgen «Phorze» Pettersen i Celestial sier at Lions overrasket.

– De overrasket stort. Var helt klart hakket bedre enn når jeg møtte de på LAN tidligere i år.

På spørsmål om hva resultatet betyr for Celestial videre, er Pettersen klar på at det betyr absolutt ingenting.

– Vi må uansett slå Riddle 2-0 uavhengig av hvordan det gikk mot Lions for å nå sluttspill, så det er bra med en trøkk i trynet allerede nå. Må bare trene hardere og mer effektiv enn hva vi har gjort så langt, konstaterer Pettersen.

Se kampen i opptak på vår Twitch-kanal »

Listen er lagt før siste runde. Stabæk Momentum møter bunnlaget Dgamers og vil nok sikre seg tre poeng, dermed ligger det mest spenning rundt hvem som tar den siste sluttspillplassen i kampen mellom Celestial og Riddle, og selvfølgelig toppkampen, forsmaken på finalen mellom Nordavind og ubeseriede Apeks.

Den kanskje mest oppsiktsvekkende kampen utenom disse vil nok være kampen mellom Demise og Blue Revision. Demise ble på forhånd tippet som en av sluttspillkandidatene, men står i skrivende stund med én seier og sju tap, á poeng med Blue Revision. Vinneren av oppgjøret vil havne på kvalifiseringsplassen.

Slik ser tabellen ut etter åtte runder er ferdigspilt.
Gamer.no

Legger seg i hardtrening

DISSE SPILTE FOR CELESTIAL

Vis mer

Igor «MACKO» Macko
Emir «Rhyme» Muminovic
Anders «savvy» Sundet
Johann «Saasinho» Saasen
Jørgen «Phorze» Pettersen

Pettersen er klar over hva som må til for å kunne slå Riddle i neste kamp, som definitivt blir sesongens viktigste kamp for laget.

Les også
Bifrost kan ta seg til toppen av Telia Masters

– At alle er på samtidig og spiller som et lag. Vi har slitt litt med at vi gjør de samme tingene, og at vi går mye for soloprestasjoner. Vi må bare forberede oss godt inn mot neste kamp, og få trent mye den uka her. Vil ikke si at Riddle har så mye bedre spillere en oss individuelt, så om vi får gjort ting riktig inn mot neste kamp så kan det bli spennende, mener Pettersen.

Jørgen «Phorze» Pettersen og Celestial setter fokuset mot Riddle-kampen.
Celestial Gaming

Om Celestial skal klare det og komme seg helt til sluttspillet, har Pettersen og guttene lagt en plan.

– Om vi kommer til sluttspill så blir det hardtrening fremover. Da vil vi møte opp og vise en god figur. Vi har mye ferdigheter i laget, alt handler bare om å få hverandre på rett spor og finne en balanse om hvordan vi skal spille. Har veldig god tro på laget, sier Pettersen før han utdyper litt om hva laget gjør om de ikke kommer til sluttspillet.

– Kommer vi ikke til sluttspillet, så tar vi nok en liten pause før vi fortsetter med hardtrening. Vi har ikke som mål å bare spille nasjonalt, så dere kommer til å se oss i ESEA neste sesong, og alt av åpne kvalifiseringer som det er mulig å spille i.

LES OGSÅ: – Alt ligger til rette for at Lions kan bli veldig gode

Pettersen mener også at tre lag er sikre inn i sluttspillet, slik også undertegnede tror. Den siste plassen er åpen mellom dem selv og Riddle.

– Momentum, Apeks og Nordavind er de tre første i sluttspillet. Siste kortet blir enten oss eller Riddle, og jeg vil si at det er 50-50. Jeg tror de kommer til å undervurdere oss, men alt kan skje. Riddle klarer seg fint med uavgjort, mens vi må vinne. Så vi kommer ikke til å spare på kruttet neste mandag, avslutter Pettersen.

Levde opp til forventningene

Preben «Trax» Martinsen og Lions er fornøyd med sesongen til tross for at sluttspillet glapp.
Lions

Preben «Trax» Martinsen i Lions sier seg fornøyd med resultatet, til tross for at det fort kunne endt 2-0 til Lions med bare et par runder til i deres favør.

– Kampen levde opp til forventningene våre om at det skulle bli en god kamp. Ble en sur uavgjort for oss etter å tape 14-16, hvor vi i siste halvdel av kampen taper tre runder mot pistoler. Går litt for mye alene i de rundene som Celestial benytter seg av. De er en gjeng med mye krutt og det presenterte de for oss.

LES OGSÅ: – Det er ikke umulig for oss å ta et kart mot Nordavind

Dermed ryker mulighetene for en sluttspillplass denne sesongen, men Martinsen og hans løver henger ikke med hodet likevel og ser seg fornøyd med sesongen.

– Uavgjort i denne matchen betyr dessverre at vi trekk det korteste strået og får ikke plass i sluttspillet. Hvis vi vinner mot Bitfix så blir det 13 poeng like bak sluttspill-lagene, noe som vi kommer til å være fornøyde med.

Skal ikke hvile

DISSE SPILTE FOR LIONS

Vis mer

Preben «Trax» Martinsen
Simen «Sido» Rem
Ådne «Sense» Fredriksen
Emil «Swizzy» Johnsen
Sebastian «Petteroes» Pettersen

Med lite igjen å spille for mot siste runde hadde nok mange sikkert tatt det rolig. Det har ikke Lions tenkt å gjøre, skal man tro Martinsen.

– Inn mot siste runde skal vi nok en gang ta en runde gjennom kartene våre og terpe på strategier, ettersom det har vist seg effektivt å spille alle kartene slik at vi holder oss varme, sier Martinsen før han snakker litt om hva de skal gjøre inn mot neste sesong.

– Neste sesongs forberedelser har vi ikke laget et plan for enda, men det som er sikkert er at vi ikke kommer til å slippe gassen nå. Counter-Strike er i mine øyne et spill som bare blir artigere jo bedre man blir, som igjen reflekterer tiden man velger å bruke på det.

– Hva skal til for at dere skal ta enda et steg inn mot neste sesong?

– For at vi skal løfte oss enda et hakk må vi fortsette i samme retning som vi har holdt siden 3. divisjon, som har vært en langsiktig plan med treninger. En annen ting vi er nødt til å tenke på er å melde oss på ESEA, ettersom vi er sugene på flere offisielle kamper. Vi har opplevd at tellende kamper er den beste treningen for å bli bedre.

LES OGSÅ: – Vi og Apeks er et hakk over andre norske lag - dette er jo jobben vår

Klubben er også fornøyd med lagets prestasjoner, noe som kan tyde på at de forblir der.

– Klubben er veldig fornøyd med utviklingen til laget og synes vi spiller en god kamp mot Celestial.

Selv om sluttspillet glapp, spurte vi Martinsen om han ville fortelle litt om hva han tror skjer på Meet Ullevaal i november.

– Jeg tror at Stabæk Momentum vinner mot Dgamers, og at Riddle vinner mot Celestial, og med det spikrer sammen sluttspill lagene. Apeks mot Nordavind skulle jeg gjerne sett, det er en kamp hvor Nordavind ofte kommer inn som favoritter. Stadig vekk blir man bevist det motsatte, men denne gangen tror jeg at Nordavind vinner, men det hele skal jo bli avgjort på selve sluttspillet, avslutter Martinsen.

Siste fra forsiden