Counter-Strike: GO / King of Nordic

– Det er mulig for oss å slå alle som er med i turneringen

Det sier Lars «K0na» Engen Skadal i Rival EK på forhånd av femte runde i King of Nordic.

Iris Engen Skadal/Valve/Gamer.no

Snart er det helg igjen, og hva er vel bedre enn å innlede helgen med e-sport? På fredag er det nemlig klart for femte runde av King of Nordic. Etter å ha vunnet den norske kvalifiseringen, arrangert av Gamer.no, er Rival EK ett steg nærmere å bli konger av Norden. På torsdag spiller laget mot Island for å kvalifisere seg til King of Nordics sluttspill på fredag.

Fredagens sluttspill strømmes direkte på King of Nordis Twitch-kanal fra klokken 19:00.

Stor tro på lagets muligheter til å hevde seg

DISSE SPILLER FOR RIVAL:

Vis mer

Lars «K0na» Engen Skadal
Håkon «hk0n» Kvande
Erik «Simsy» Gravrok
Endre «phrzer» Solhaug
Fredrik «Veyron» Larsen

Etter å ha spilt et par jevne kamper i den norske kvalifiseringens sluttspill, stod Rival til slutt øverst på pallen. Lars «K0na» Engen Skadal i Rival er selvsikker på at laget også kan hevde seg i nordisk sammenheng.

– Målet for turneringen er å komme oss så langt som mulig. Vi vet at det er mulig for oss å slå alle som er med på en god dag, sier han til Gamer.no.

Håkon «hk0n» Kvande fra sluttspillet i Telenorligaen høsten 2016.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Skadal forteller også at fire av de fem spillerne kjenner hverandre godt, og legger til at laget håper på å endre fokuset til femtemann.

– Fire av oss har spilt mye sammen tidligere, og er til dels enige om hvordan man spiller Counter-Strike. Erik «Simsy» Gravrok har spilt altfor mye Overwatch det siste året, og har klart å spille seg inn i norgeseliten. Han må nok først og fremst forstå at det er Counter-Strike som gjelder.

Når Skadal blir spurt om Rival kun er meldt på som et mikslag, eller om det er en lagoppstilling som blir å se til våren, velger spilleren å holde kortene tett mot brystet.

– Vi får se hva som skjer utover nyåret, sier han til Gamer.no.

Positivt innstilt til King of Nordic-prosjektet

Skadal forteller Gamer.no at han har en positiv innstilling til King of Nordic-prosjektet, og trekker frem at det er en fin arena for både å utvikle seg og å vise seg frem.

– Jeg synes King of Nordic er en flott utviklingsarena for unge spillere, samt for gamle travere som vil hevde seg. Det er en flott måte å bli kjent med andre lag som ønsker å bli bedre, både i inn- og utland. Samtidig kan en lett skaffe seg publisitet, som vi tidligere har sett med Epsilon i Sverige.

I årets sesong av King of Nordic har ikke Norge prestert nevneverdig mye. Skadal forklarer dette med ujevn rutine hos deltakerlagene.

– Jeg har ikke fått med meg hvordan de norske lagene i King of Nordic har prestert, men jeg har fått høre at finnene har stilt sterkt med rutinerte og gode spillere. Det kan fort bli tøft for et urutinert lag å møte fem spillere med 40-50 Counter-Strike-år mellom seg, sier han til Gamer.no.

Norges representanter, Rival EK, skal ut i kvalifisering mot Island på torsdag. Dersom de taper kampen, når de ikke sluttspillet. Skulle de vinne mot det islandske laget er de klare for King of Nordics sluttspill på fredag. Hele sluttspillet strømmes på King of Nordics Twitch-kanal fra klokken 19:00.

Siste fra forsiden