Det er nok først og fremst en spøk, men Bethesda har faktisk utviklet en Amazon Alexa-versjon av Skyrim

Siden Skyrim først kom i 2011 har det blitt en del utgaver: En samleutgave med alt nedlastbart innhold som ble laget, en utgave med forbedret grafikk til den nåværende generasjonen konsoller og ifjor en utgave til Nintendo Switch som kan spilles på bussen. Det har blitt mye tøysing om akkurat hvor mange utgaver det skal bli.

Men nå har Bethesda fått sin søte hevn.

Etter å ha vitset en stund begynte Bethesdas frontfigur Todd Howard på selskapets E3-konferanse å snakke om enda flere utgaver av suksesspillet. Dette ble fulgt av en videodemonstrasjon av Skyrim til Amazons smarthøytalere Alexa.

Teksteventyr

Amazon Alexa.
Bethesda

Demonstrasjonen gikk såpass dramatisk for seg, med rasering av stuebord og snakk om Skyrim til kjøleskap, at undertegnede var blant mange som ble rimelig overbevist om at det hele var en påkostet spøk.

Det kom derfor som en stor overraskelse at man nå faktisk kan laste ned Skyrim til Amazon Alexa gratis. Eier du ikke en slik høytaler kan du også skaffe Alexa-appen til enten iOS- eller Android-telefonen din og kjøre spillet der. Det skal også gå an å gjøre det samme gjennom Amazon Shopping-appen.

Skyrim: Very Special Edition, som denne utgaven av Skyrim heter, er et teksteventyr i stil med gamle slagere som Zork. Der man tradisjonelt gir kommandoene i slike spill gjennom skrevet tekst, prater man til Skyrim: Very Special Edition.

Festlige lag

Skyrim slik vi er vant til å se det.
Andreas Bjørnbekk/Gamer.no

Dette er ikke først gang det er humor i forbindelse med Todd Howard. På Internett er Todd Howard et yndet mål for satire takket være sine veslevoksne ansiktstrekk og den kjølige, selvsikre måten han pleier å komme med sensasjonelle påstander om spillene sine på (som riktignok ofte viser seg å stemme). I satiren fremstilles Howard som regel som en intens psykopat, villig til å gjøre hva som helst for å selge deg spillet sitt.

Til tross for mye spøk og moro leverte også Bethesda med substans på E3. For første gang fikk vi se noe fra en oppfølger til Skyrim, The Elder Scrolls VI. Vi fikk også en haug av informasjon om det kommende Fallout 76. Sist, men ikke minst, ble endelig det lenge ryktede Starfield annonsert. Spillet skal angivelig ta de åpne verdenene og de mange valgmulighetene Bethesda er kjent for til fremtidens stjerner.

Les alt om E3 2018 i vår E3-seksjon »

Siste fra forsiden