Fallout 76 har fått slippdato

Spillet er online flerspiller, og en beta-test er på vei.

Bethesda Softworks

Under Bethesdas E3-pressekonferanse kunne Bethesda Games Studios-sjef Todd Howard trekke sløret av, vel, det meste om Fallout 76. Det neste spillet i den kjente serien er duket for slipp 14. november i år.

Når du, som medlem av Vault 76 skritter ut av velvet som har skjermet deg fra atomkrigen 20 år tidligere, er du avhengig av hjelp fra andre folk i verdenen for å overleve. Disse andre folkene er ekte spillere.

Spillet er nemlig online flerspiller, men ikke av MMO-typen.

– Her kan du møte dusinvis andre spillere, ikke hundrevis eller tusenvis, forklarer Howard fra scenen i Los Angeles.

Du får se lagkameratene dine i «HUD»-en når dere spiller sammen.
Bethesda Softworks

Han legger til at du kan spille alene hvis du vil, og at du får med deg all eventuell fremgang du gjør i spillet sammen med andre når dere er ferdige å spille sammen. Spillet er sandkasse av natur, med overlevelseselementer som basebyggingen fra Fallout 4 på plass. Denne gangen kan du bygge hvor du vil, ikke bare på forhåndsbestemte baser.

Oppdrag og utforsking kan gjøres sømløst sammen med andre spillere, og kampsystemets kjerne ser ut til å være den samme som i Fallout 4. Bare tenk – deg og tre andre venner som tropper opp i hver sin fullt oppgraderte Power Armor for å ta knekken på et gigantisk, mutert dovendyr. Ja, spillet har gigantiske, muterte dovendyr.

Varierte områder – som du kan sprenge i fillebiter

I spillet vil du kunne ta oppdrag fra velvets «Overseer», som sender deg ut i verdenens mange forskjellige områder. På kartet som ble vist fram kunne vi se stedsnavn som Toxic Valley, The Forest, Savage Divide, The Mire, Ash Heap og Cranberry Bog.

Både områdene og de radioaktive monstrene, som det ser ut som studioet har tatt seg større friheter i designet til enn tidligere, er inspirert av vandrehistorier fra Vest-Virginia, hvor spillet er satt.

Slik vil et ellers frodig område se ut etter at du sprenger det i fillebiter.
Bethesda Softworks

Verdenen kommer til å inneholde ressurser som du (og dine venner) kan samle, men spillet introduserer også en måte å gjøre det enda litt mer interessant på: Spredt rundt i verdenen ligger det skjulte atomsiloer, som Howard beskriver selv, er der så du kan gjøre hva du vil med.

Får du tak i alle avfyringskodene kan du sende en atombombe hvor du vil på kartet, og nedfallet vil generere sjeldne ressurser – samtidig som området vil bli mye farligere å utforske.

Samlerutgave med ekte Power Armor-hjelm

Les også
Anmeldelse: Fallout 76

Howard forklarer at spillet ikke skal være et MMO der spillere tråkker på tærne til hverandre – det ville ikke passet spilluniverset særlig godt. Han utdyper at de vil ha egne, dedikerte servere for å forsikre en stabil spillopplevelse.

Fallout 76 Power Armor Edition.
Bethesda Softworks

I tillegg til slipp allerede på høstparten, vil de som forhåndsbestiller spillet få tilgang til en beta-test, som Bethesda kommer tilbake til på et senere tidspunkt. Avslutningsvis ble det også vist frem en samlerutgave av spillet, hvor du vil få med et kart som lyser i mørke, platikkfigurer fra spillet, og en T-51B Power Armor-hjelm med fungerende hodelykt.

Ser du fram til å utforske ødemarka i Fallout 76 alene, eller med venner? Om fantasi-rollespillene til Bethesda er mer din greie vil det utvilsomt glede deg at det på samme konferanse ble bekreftet at The Elder Scrolls VI er på vei.

Les alt om E3 2018 i vår E3-seksjon »

Siste fra forsiden