LANVIRU$ i King of Nordic - Counter-Strike: GO

– Det er på tide å vinne King of Nordic

LANVIRU$ prøver seg nok en gang på den ukentlige Counter-Strike-turneringen.

Privat/Valve/montasje Gamer.no

I sesongens King of Nordic er det to lag som går igjen. Datakrigerne og LANVIRU$. Det var nettopp disse to lagene som møttes i søndagens kvalifisering, og nok en gang var det sistnevnte som stakk av med seieren og skal representere Norge.

DISSE SPILLER FOR LANVIRU$

Vis mer

Steffen «SLY» Amundsen
Markus «Martux» Søreng
Mathias «mathio» Nornes
Jesper «Jimbo» Kamsrud
Sondre «fibb0» Gjerde

Denne uken er lagoppstillingen tilbake, etter at «MV» stilte opp forrige uke. Det gkk ikke som forventet, og nå er femmeren klar for en ny runde. Gamer.no snakket med Markus «Martux» Søreng i forkant av turneringen.

– Kvalifiseringen denne uken gikk egentlig som forventet, der vi møtte et sterkt lag i finalen. Datakrigerne er vi vant til å spille mot, men de hadde noen gode spillere med seg denne gangen. Som alltid så sliter vi litt i starten mot de før vi begynner å komme oss inn i kampen igjen. Vi vant 16-11 på Cache som egentlig er et av våre sterkere kart. Vi spilte som et lag, og når noen på laget stepper opp så blir det lett.

Håper at deres taktiske leder løfter laget

Markus «Martux» Søreng håper «fibb0» vil løfte laget.
Privat

Laget deltok i forrige sluttspill, og Søreng forteller litt om hva han tror gikk galt.

– Det som gikk galt sist sluttspill er egentlig bare kartet vi spilte, det er ingen av oss som er begeistret for Dust 2. Vi kan for få røykgranater, og har lite peiling på hvordan vi skal spille kartet mot et godt svensk lag. Vi klarte ikke å drepe nok, og så fikk de AWP veldig tidlig som låste deler av kartet. Alt i alt så tror jeg vi hadde gjort det mye bedre mot de på alle andre kart, forklarer Søreng.

Spilleren selv tror mangelen på lagets taktiske leder var det største problemet forrige uke.

– Vi manglet også «fibb0» som er vår taktiske leder, så vi prøvde mer å spille på treffsikkerhet, men er veldig vanskelig på et kart der AWP-er kan låse av vinkler.

Søreng mener at det er på tide laget gjør det bedre i turneringen generelt sett.

– Det er på tide å vinne King of Nordic. Vi har stort sett gått ut tidlig, men føler at vi kan nå toppen. Vi må bare bli bedre på å kommunisere, samt noen dumme solospill som vi er nødt til å slutte med.

Likevel har ikke laget forberedt seg noe særlig i forkant av fredagens sluttspill.

– Vi har ikke gjort noe spesielt denne uken, spilt noen kamper sammen. Alle spiller en del FaceIt Premium og trener der sammen, samtidig som vi spiller litt NPL.

Les også
Ekspertene uenige om hvem som vinner helgens Rocket League-sluttspill

Til daglig spiller noen av de sammen i Telenorligaens 2. divisjon. Utover året håper de å kunne rykke opp.

– Vi har tenkt å rykke opp til 1.divisjon. Har sett litt på lagene vi møter, og det er Fact som er de vanskeligste motstanderne i divisjonen, men vi vant jo mot de. Det første målet blir å rykke opp også får vi se hva vi gjør etter det, forklarer Søreng.

Kvalifiseringen til FaceIt Major London er allerede i gang, og vi spurte Søreng hvem han tror kommer til å overraske i turneringen, samt hvem som vinner. Han kommer med et veldig overraskende svar når han forteller hvem han tror stikker av med hele greia.

– Jeg tror at Vega Squadron kommer til å overraske alle, og BIG kommer til å vinne majoren.

– BIG? Det er et spennende valg. Hvorfor tror du det?

– Jeg tror de vinner rett og slett fordi «gob b» er en dyktig taktisk leder, avslutter Søreng.

Gamer.no i samarbeid med ESEN

I samarbeid med ESEN arrangerer Gamer.no de norske kvalifiseringene til King of Nordic – et «kongen på haugen»-konsept mellom Norge, Danmark, Sverige og Finland. Mer informasjon finner du på turneringssidene.

I King of Nordic kan hvem som helst delta og få et gjennombrudd nærmest over natta. Ideen handler om å skape en god og organisert ramme for semi-profesjonelle og amatører fra e-sporten i de nordiske landene. Ryker man ut får man ny sjanse neste uke, med mindre Norge faktisk vant. Ukesvinnerne stikker av med omlag 4700 kroner, og vinner man fem uker på rad får man en jackpot på omlag 28 000 kroner.

Ukesfinalen sees på Twitch-kanalen til King of Nordic fra klokken 19:05 fredag 7. september.

Redaksjonen i Gamer.no er ikke ansvarlig for driften eller beslutninger tatt av King of Nordic. Redaksjonen har ikke innflytelse på avgjørelser som tas av King of Nordic, og King of Nordic har ikke innflytelse på redaksjonelle avgjørelser.

Siste fra forsiden