Det første Steam VR-spillet er avslørt

En simulator om det ordinære og hverdagslige.

Valve og HTC avslørte søndag at de har inngått et samarbeid om produsere et nytt «virtual reality»-headsett som skal ta opp kampen mot Oculus Rift. Da avsløringen var et faktum tok det ikke lang tid før det første Steam VR-spillet ble annonsert. Det melder Polygon.

Job Simulator handler om akkurat det du tror, med en aldri så liten vri. I det fjerne fremtidsåret 2050 har roboter tatt over verden, og blåsnipparbeid er en saga blott. Takket være «Job Bot» kan moderne mennesker oppleve hvordan det er å drive manuelt eller teknisk arbeid.

Ikke akkurat Fjernsynskjøkkenet (Skjermbilde: Owlchemy Labs).

VR-brillene plasserer deg i en simulert utgave av et spesifikt yrke, mens Vive-maskinens kontrollere lar deg bevege deg rundt. I en kort trailer sluppet av utvikler Owlchemy Labs blir en krydret tomatsuppe tilbredt ved å dynke et stykke kjøtt i enorme mengder Sriracha-saus.

Har trua på VR

– Helt siden Kickstarter-kampanjen til Oculus Rift har vi hatt klokketro på potensialet i virtuell virkelighet og spent på å se en større brukermasse ta i bruk et så transformativt nytt medium. Da den første utviklerversjonen av Oculus Rift kom ut visste vi at den ville være en viktig del av fremtiden til Owlchemy Labs, skriver utvikleren på deres blogg om annonseringen av spillet.

– Det er nervepirrende å være en del av den kommende eksplosjonen av brukervennlig VR. Vi er stolte av å være én av de utvalgte få som får lage innhold til den mest utrolig maskinvaren i verden.

Den nye HTC Re Vive, samt spill og konseptdemoer, skal være tilgjengelig for testing under Game Developers Conference 2015 i San Francisco denne uken. Gamer.nos utsendte vil gjøre det de kan for å få tatt en titt på Valves nye leketøy.

Les mer om det nye headsettet fra Valve og HTC:
Danker ut konkurrenten Oculus Rift »

En liten smakebit på Job Simulator. (Video: Owlchemy Labs)

Siste fra forsiden