«bsl» slutter i jobben i ESL

– Det har vært en jevn kvalitetsheving ved ESL-konkurransene i min tid

Jonas «bsl» Alsaker Vikan gir seg som turneringsdirektør i ESL, men ønsker ikke å snakke om fremtiden enda.

Helena Kristiansson/ESL

Mandag kom nyheten om at tidligere Counter-Strike-proff og legende Jonas «bsl» Alsaker Vikan gir seg i jobben som turneringsdirektør for ESL etter elleve måneder. ESL er verdens største e-sportorganisasjon, og arrangerer flere store turneringer verden rundt både i Counter-Strike: GO og DotA 2. Nylig ble ESL tildelt den neste major-turneringen i Counter-Strike.

På spørsmål fra Gamer.no om hvorfor Vikan har gitt seg, forteller han at det har vært en tøff avgjørelse, men at den også var nødvendig.

– Jeg forlater jobben fordi jeg har hatt cirka 140 reisedøgn i løpet av det siste året. Det er vanskelig med to små barn, og har ført til at jeg ikke har hatt det så gøy som jeg burde. Og hvis man ikke kan nyte en slik topp jobb, hva er da poenget, spør Vikan.

Vikan fortsetter å fortelle litt om hva han har gjort i jobben som turneringsansvarlig.

– ESL er verdens største e-sportselskap, og arrangerer turneringene ESL One, Intel Extreme Masters og Pro League i CS:GO og DotA 2. Jeg har hatt øverste ansvar for kvalitet og gjennomføring av elleve slike turneringer over hele verden. I tillegg kommer en del mindre spennende «kontorting» ved hovedkvarteret i Tyskland.

– Selvfølgelig hadde jeg tatt jobben igjen

Jonas «bsl» Alsaker Vikan ville tatt jobben igjen, uten å nøle.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Vikan sier at han hadde tatt jobben igjen, om han hadde skrudd tiden tilbake, selv om det ble et kortere opphold enn man forventet.

– Selvfølgelig hadde jeg tatt jobben igjen, med begge hender. Det er en unik mulighet, som man kun får en gang i livet, men en del av å være voksen er å måtte ta tøffe, voksne valg.

Han forteller at han har vært med å løfte selskapet til nye høyder, og at han har lært masse, selv om han allerede var en erfaren mann innenfor e-sporten.

– Jobben har gitt meg, mer enn fra egen spillererfaring, innsikt i hvordan verdens største konkurranser i e-sport arrangeres og hvordan man gjør slikt til en suksess. Det har, ut fra spillerfeedback, vært en jevn kvalitetsheving ved ESL-konkurransene i min tid. De får nå jevnlig feedback på at de er de beste, og nå ble den første majoren tildelt på tre år så det er noe å være stolt av.

Vikan var selv veldig involvert i prosessen rundt å få skaffet ESL en major. Han gir oss et lite innblikk i hvordan en slik prosess fungerer.

– Det fungerer slik at interesserte turneringsarrangører leverer et forslag til Valve hvor de må dokumentere hvordan de vil legge opp konkurransen med tanke på by, arena, konkurranseformat, utstyr, produksjon av sendinger med detaljer rundt dette og tilleggstjenester. Deretter velger Valve basert på hva som er viktigst for dem. Det er en omfattende prosess, og i kraft av min stilling var jeg involvert i den sammen med andre for oss, forteller Vikan.

Helt til slutt ble Vikan spurt om hva han skal gjøre når jobben hans i ESL er ferdig, og om han fortsetter innenfor e-sporten.

Les også
– Trackmania fanger publikum på en helt annen måte enn andre spill

– Nå er det først og fremst ferie, og jeg er i oppsigelsestiden, så får vi ta opp den ballen etter hvert, avslutter Vikan.

Siste fra forsiden