Det kommer over 100 nye kort i neste Hearthstone-utvidelse

Blizzard tror ikke det er fare for at det er for mange kort å velge i ennå.

Hearthstone blir større – snart.
Blizzard

Med sin neste utvidelse av kortspillet Hearthstone planlegger Blizzard å lempe inn over 100 nye kort. Dette forteller spillets regissør, Jason Chayes til nettstedet Polygon.

Den første utvidelsen

Planen er å bruke utvidelsen til å gjøre noen endringer, uten å utdype dette vage poenget. Mer tydelig er han heller ikke han nevner at kortmengden kommer til å passe inn med en sentral plan for hvordan det hele henger sammen. Ingen dato for mer detaljer ble nevnt, men det lokkes med at ventetiden ikke blit alt for lang.

Vi vet ikke når den nye utvidelsen kommer.

– En av tingene som vi bruker mye tid på å snakke om er «pacing». Ikke bare hvordan spillet fortoner seg, men også hvordan vi ruller ut nytt innhold. Vi ønsker virkelig at denne planen fungerer, ikke bare for de som har spilt Hearthstone en stund, men også de som er nye spillere, sier han.

Chayes omtaler dette som spillets første utvidelse, noe som mest sannsynlig betyr at selskapet ikke ser på de episodiske enspillerpakkene i sommerens Curse of Naxxramas – som vi mener utvidet spillet godt – som en fullverdig utvidelse. De er likevel fornøyde med hvordan innholdet ble sluppet.

– Vi hadde en visjon om å bruke en hel måned på å slippe innhold, og det fungerte flott, sier han.

Ikke bekymret for kortoverflod

Som Polygon påpekter har det vrt et gjentakende problem i mange samlekortspill at nye kort betyr utfasing av eldre kort. Det resluterer i at spillere ikke kan bruke kort de har betalt penger for, fordi spillbalansen blir umulig å opprettholde i et slikt kortvelde. Blizzard tror ikke de er helt der ennå.

Curse of Naxxramas ga spillere flere kort å leke med.

– Vi tror vi har en stund igjen til vi trenger å bekymre oss for noe slikt, fordi det er mange designområder der vi kan eksperimentere med ideer. Men det er noe som vi kanskje må tenkte mer på med Hearthstone i tiden som kommer, forklarer Chayes.

Han forteller at selskapet vil sikre at det alltid vil være mulig å bruke tidligere kort på en eller annen måte, mest sannsynlig i alternative modi. De vil dog sikre at det føles godt å bruke kortene i disse modiene.

Gratisspillet Hearthstone: Heroes of Warcraft har skaffet seg en iherdig tilhengerskare siden den spede og eksklusive begynnelsen i høst. Særlig har e-sportmiljøt vist en stor interesse for kortspillet, og det har allerede dukket opp flere mindre turneringer der spillerne prøver kortstokkene sine mot hverandre.

Vi har funnet en nordmann til å forsvare Norges ære i VM.
Faktisk var kvaliken hans aller første Hearthstone-turnering »

Les også
Månedens ti anbefalte mobilspill

Siste fra forsiden