Pokémon Legends: Arceus

Det neste Pokémon-spillet har en helt åpen verden

Pokémon Legends: Arceus tar blir seriens svar på Breath of the WIld.

Fredag ettermiddag trakk The Pokémon Company sløret av – et helt nytt Pokémon-spill med en åpen verden som fokus. Spillet heter Pokémon Legends: Arceus, og kommer til Nintendo Switch tidlig i 2022.

Du kan se annonsertraileren over, og en kort demonstrasjon av spillet i videoen til høyre. Bolken starter 17 minutter og 28 sekunder inn i videoen. Et skjermbildegalleri ligger også nederst i artikkelen.

Åpen verden for første gang

Presentasjon av Pokémon Legends: Arceus. (Video: The Pokémon Company)

Pokémon Legends: Arceus er seriens første inntok i sandkassesjangeren. Spillet er satt til Sinnoh-regionen, altså det samme området som man utforsket i Pokémon Diamond og Pearl. Forskjellen er at man her er i regionens variant av føydalperioden.

Fra begynnelsen av spillet velger man mellom Rowlett, Cyndaquil, eller Oshawott – tre Pokémon på tvers av forskjellige generasjoner og regioner – før man legger ut på en pilegrimsferd for å bli den første til å fylle ut regionens Pokédex. Det virker også at Arceus har en eller annen betydning, men vi vet ikke hva ennå.

Game Freak står bak utviklingsroret, og kan blant annet by på Pokémon-kamper som foregår i selve verden, i kontrast til de separate turbaserte kampene vi kjenner serien best for.

Vi vet fremdeles ikke helt hvordan den åpne verdenen skal utarte seg, men basert på traileren kan vi skimte noen glimt. Blant annet ser vi at man kan fange lommemonstre ved å kaste en Pokéball, samt snike seg gjennom høyt gress for å være mer skjult.

LES OGSÅ: Pokémon Diamond og Pearl pusses opp til Switch »

Siste fra forsiden