Det neste Pokémon-spillet lar deg fange monstre i den virkelige verden

Selskapet bak Ingress står bak Pokémon Go.

The Pokemon Company

Helt siden Pokémons oppstandelse på nittitallet har små barn drømt om å være en Pokémon-trener på ordentlig – valfarte rundt omkring i verdenen, på jakt etter monstre å fange i en ball.

Slik ser det visst ut.

Nå vil The Pokémon Company og Niantic – best kjent for Google-spillet Ingress – lage et spill som kommer så nærme dette barndomsønsket som mulig. Pokémon Go lar nemlig spillerne gå ut i den virkelige verdenen og jakte ned monstre basert på hvor de befinner seg i verdenen. Dette melder blant annet Kotaku.

Pikachu koser seg ved Eifeltårnet

For eksempel vil man kunne finne Bulbasaur ved Tokyos Shinjuku-stasjon, mens Pikachu koser seg rundt Eifeltårnet. Men du finner dem ikke bare på slike avsidesliggende områder – du vil også snuble over monstre i ditt nærmiljø.

Fangede Pokémon kan trenes, byttes og settes ut i kamp mot andre trenere i nærheten av deg.

Pokémon Gp Plus.

Under presentasjonen snakket Nintendo-utvikler Shigeru Miyamoto litt om konseptet, og fortalte at det minnet ham om Nintendo 64-spillet Pokémon Snap, der du gikk inn for å ta bilder av monstre i et stort 3D-miljø – bare at Pokémon Go vil åpne opp for moro ute i den virkelige verdenen.

De som ønsker kan bruke en egen Bluetooth-enhet kalt Pokémon Go Plus som man har rundt håndleddet. Den vibrerer når det er noe som skjer i spillet, for eksempel når en Pokémon befinner seg i nærheten. Den er ikke påkrevd, men skal gjøre spillere mindre avhengig av å bruke telefonen. til enhver tid.

Pokémon go skal slippes til iPhone og Android en gang i 2016.

Nintendo snuser på mobilmarkedet

På mange måter kan man se dette opp mot Nintendos ønske om å finne seg en plass i mobilspillmarkedet. Før han dessverre døde i år jobbet daværende Nintendo-sjef Satoru Iwata en god stund med å finne ut hvordan selskapet kunne ta i bruk mobiltelefoner, men sa hele tiden at de ønsket å gjøre det på egne premisser.

Iwata skal også ha vært med under utviklingsprosessen, så det er naturlig å se på Pokémon Go som en videreføring av denne strategien.

Siste innslag i serien var en oppussing av Ruby og Sapphire.
Slik relanserer man to 12 år gamle Pokémon-spill »

Les også
Snart slutter Pokémon Go å virke på eldre iPhone-er
Pokémon Go-trailer. (Video: The Pokémon Company)

Siste fra forsiden