Telialigaen - League of Legends

– Det var en tabbe av Nordavind å velge oss i semifinalen

Ruben «Rudolf» Eik mener at Riddle har gode muligheter til å slå Nordavind i torsdagens semifinale.

Ruben «Rudolf» Eik i Riddle er selvsikker før torsdagens semifinale mot Nordavind.
Mohammed Barzinje/Riddle

Første semifinale av i Telialigaen League of Legends er allerede over. Der var det Fact Revolution som trakk det lengste strået. I den andre semifnalen møtes Riddle og Nordavind hverandre, og blir en reprise fra forrige sesongs semifinale-kamp, som endte 3-0 i Nordavinds favør.

– Tenker vi vinner enten 3-0 eller 3-1, men vi satser på en reprise av i fjor og går for 3-0. Vi slo dem også 2-0 i NEL for noen dager siden og er ganske selvsikre på at vi vinner, forteller Nordavind-spiller, Mathias «Tide» Kruse.

Kristian «Sangopan» Heggland ser frem til nok en semifinale.
Sindre Stien/Good Game

Ekspertkommentator i Telialigaen, Kristian «Sangopan» Heggland støtter Kruse i sin spådom.

– Nordavind kommer inn som absolutte favoritter. Riddle har hatt en dalende kurve de siste rundene før sluttspillet og Nordavind har aldri mistet en finale så lenge laget har eksistert så alt ser ut til at det blir en Nordavind-seier. Hvis Riddle kan spille som de gjorde i begynnelsen av sesongen så tror jeg at Riddle har en sjanse, men det krever at hele Riddle er 110 prosent på. Til syvende og sist tror jeg at det blir samme resultat som i den første semifinalen. 3-1 til Nordavind.

Se den andre semifinalen mellom Riddle og Nordavind torsdag klokken 18:00 »

LES OGSÅ: – Sesongen er ikke en suksess for meg før jeg har vunnet finalen

– Synes det er artig å spille mot Riddle

Mathias «Tide» Kruse, ADC for Nordavind
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Nordavind ble spådd som favorittene i spådomsartikkelen vår tidligere i sesongen, og har nå klart å komme til sluttspillet i ni sesonger på rad. De har vist seg som et av de sterkeste lagene i norsk e-sport og klarte nesten en hat-trick i vår, men de ble stoppet av Celestial Gaming. Atter en gang møter de Riddle i semifinalen, og Kruse ser frem til kampen.

– Synes det er artig å spille mot Riddle, man vet aldri helt hva de finner på å gjøre, så det blir spennende å se om de har noen «cheesy» taktikker på lur.

DISSE SPILLER FOR NORDAVIND

Vis mer

Bor «Kektz» Jersan (Top)
Ole-Martin «Ploxy» Glomsaas (Jungle)
Øyvind «Erixen» Saltrø Eriksen (Mid)
Mathias «Tide» Kruse (ADC)
Omid «Shaf» Rosander (Support)

I kompetitivt spill har vi sett en forandring i metaen hvor «bruisers» og «mages» som heltevalg i bot-lane har blitt ganske populært. Dette kan være sikre valg for å ha en grei lane-fase, eller det kan være kun for «cheesen» sin skyld, og man kan sikre seg en stor ledelse dersom det spilles riktig. På spørsmål om Kruse og hans support «Shaf» har noen ortodokse heltevalg innøvd, svarer han lurt.

– Har øvd oss på litt av hvert i bot-lane, så har ingen mangel på heltevalg vi kan kjøre for å si det sånn.

Les også
Microsoft holder turnering i Excel

LES OGSÅ: – Folk tror kanskje at Riddle er et bra lag, noe de overhodet ikke er

– Det var en tabbe av Nordavind å velge oss i semien

Ruben «Rudolf» Eik føler seg sikker på seier.
Mohammed Barzinje/Riddle

Det er ikke kun Nordavind som har vært sterke historisk sett. Dette blir den åttende sesongen på rad hvor Riddle klarer å kvalifisere seg til sluttspillet. Til tross for at Nordavind har gjort det bra mot Riddle, mener Ruben «Rudolf» Eik at det ikke blir en overbevisende seier for Nordavind sånn som i vår.

– Nordavind er det eneste laget vi tapte mot i sesongen og har også prestert bra mot Riddle historisk sett. Til tross for dette og en generell nedgang mot slutten av sesongen mener jeg at det var en tabbe av Nordavind å velge oss i semien, forteller Eik før han legger til.

– Tror dette kommer til å bli en jevn semifinale som denne gangen ender i vår favør.

Etter pausetiden skulle Riddle komme sterkere tilbake etter de hadde brukt en del av pausen sammen i en bootcamp for å få innøvd nye strategier og spillestiler.

DISSE SPILLER FOR RIDDLE

Vis mer

Ruben «Rudolf» Eik (Top)
Ivar «Reflect» Bråstein (Jungle)
Alexander «HHNeverlucky» Fedde (Mid)
Noman «Nomi» Ahmad (ADC)
Alf-Kristian «Doctor Nash» Sund (Support)

Resultatene gikk dessverre ikke helt som planlagt, men de lå godt nok an til å kvalifisere seg til sluttspillet uansett. På spørsmål om de har fått nok tid til å forberede seg mot Nordavind, svarer Eik selvsikkert.

– Vi har forbedret oss mye den siste uken, noe som vil vises i kveld.

«Kektz» er top-laner for Nordavind, og en spiller som har vist seg å være sterk i solo-lanen. På spørsmål om han tror han kan holde mål mot «Kektz» i lane-fasen, forteller Eik at det er flere faktorer i spill.

– Vanskelig å si om jeg kommer til å vinne ettersom dette er svært avhengig av «matchup» og jungle-assistanse, men jeg kommer til å prestere jevnt eller bedre enn «Kektz» denne serien, avslutter Eik.

Siste fra forsiden