Sluttspillet i Telenorligaen - Overwatch

– Det vil være en skuffelse å tape mot BX3

For første gang blir det et annet lag enn Oslo Lions som stikker av med seriemesterskapet.

Blizzard/montasje Gamer.no

En lang høstsesong nærmer seg slutten. Som spådd av TV 2s eksperter på forhånd ble dette den jevneste sesongen siden Overwatch ble introdusert i Telenorligaen høsten 2016.

Seks poeng skiller The Gatekeepers på første og Dynasty på fjerde. Mellom der ligger BX3 og Epiphany Bolt med 21 poeng hver. Disse fire lagene barker sammen i helgen for å avgjøre hvem som er best, og hvem som kan smykke seg med tittelen «ligamester høsten 2017».

Du kan se alle tre kampene i sluttspillet direkte på Twitch fra klokken 17:00 søndag på en av disse kanalene.

Hansement »

Warvolden »

The Gatekeepers etter seieren over BX3 på Norway Cup.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Passer på å møte BX3 først

De to første sesongene med Overwatch i Telenorligaen ble dominert av Oslo Lions, som etter å ha byttet hele laget før denne sesongen måtte kjempe for tilværelsen i kvalik med bare åtte poeng på ni kamper.

DISSE SPILER FOR THE GATEKEEPERS

Vis mer

Even «Kuruke» Bye
Fredrik «freddey» Hoel
Atle «Bulldoq» Hansen
Ruben «EpicMouse» Hustoft
Hergen «nesty» Dillema
Ludde «Ingemar» Lindström

I tomrommet Oslo Lions etterlot seg har The Gatekeepers tatt på seg rollen som det sterkeste laget. GK har spilt overbevisende hele sesongen, og deres eneste tap kom mot mulig finalemotstander, Dynasty, i fjerde runde.

Som vinner av tabellspillet får Gatekeepers fordelen med å velge motstander i semifinalen. I sluttspillets første kamp har Gatekeepers valgt å spille mot BX3.

– Vi ville spille mot BX3 i sluttspillet i fjor, men siden vi ble slått ut i semien fikk vi aldri muligheten. Alle spådde Gatekeepers og BX3 til å være de to sterkeste utfordrerne denne sesongen, så vi ville sørge for å møte dem i sluttspillet denne gangen. Dessuten har vi gode resultater mot BX3 i det siste, sier Hergen «nesty» Dillema.

To av de tre siste tellende kampene mellom de to lagene har endt med seier til Gatekeepers, i den tredje delte lagene poengene.

Dillema lar seg ikke forstyrre av forventningspresset som ligavinner.

Les også
Anmeldelse: Overwatch

– Vi tenker ikke så mye over forventningene, men det vil være en skuffelse å tape mot BX3. Vi skal spille så godt vi kan og se hvor det tar oss, forsikrer, «nesty».

– Vi blir ansett som noe svakere

Gatekeepers' motstander, BX3, har ingen planer om å bli en kasteball i sluttspillet, men tror de har blitt valgt av tabellvinneren fordi de ikke virker like solide som før.

DISSE SPILLER FOR BX3

Vis mer

Carsten «Carmau» Mauland
Jan Richard «Zappy» Stene
Harald «Beezy» Hansen
Emil Leonard «Ripper» Torvund-Olsen
Kristian «Rikku» Sæther
Tobias «Pyradice» Hellesvik
Waja «Razaplaza» Raza

– Vi går inn i sluttspillet med samme mål som tidligere, og det er å vinne ligaen. Jeg tror mye av grunnen til at vi har blitt valgt er fordi vi er ansatt som noe svakere enn hva vi har vært tidligere, sier BX3-trener Sindre «Overtime» Stien.

De to lagene har allerede spilt en finale mot hverandre i år. I Overwatch-turneringen på Norway Cup møttes de to lagene i den siste kampen, hvor Gatekeepers trakk det lengste strået og vant 2-0.

Med to tap på rad mot Gatekeepers må BX3 gjøre noe annerledes om de skal nå finalen av Telenorligaen denne sesongen. Hva slags planer de har på blokka ønsker BX3-treneren imidlertid ikke å avsløre.

– Akkurat hva vi må gjøre kommer vi til å holde for oss selv. Som forventet har det vært jevne oppgjør oss i mellom fra starten på året til nå. Vi var tidlig et bedre lag noe resultatene internasjonalt også viser. Men vi har i senere tid blitt mye jjevnere. Hvem som er best på dette tidspunktet er vanskelig å vite. Jeg tror vinneren av denne kampen stikker av med førsteplassen også, sier «Overtime».

Dystanys Bolts Ole «Leo» Paulsen på Dreamhack Winter i fjor.
SollieFoto.se

– Vinner semien uansett

DISSE SPILLER FOR DYNASTY

Vis mer

Ole «Leo» Paulsen
Iver Andreas «Trob» Straume Iversen
Erik «Frost» Hinderson Krogsrud
Birger Kristian «Liesin» Lie
Bo "Badger" Katzenmaier
«Baconthief»

Dynasty fikk liten tiltro av TV 2s eksperter i tabelltipsene deres. Begge plasserte laget på direkte nedrykk. Fasiten ble en helt annen. Det nyopprykkede laget overrasket mange, og sikret den siste sluttspillplassen med seks poengs margin ned til Air på femteplass.

DISSE SPILLER FOR EPIPHANY BOLT

Vis mer

Mikael «Mkl» Skjønhaug
Jan Haris «Zorroseven» Memic Lønne
Kristian «Tricky» Kovacs
Waja «Razaplaza» Raza
Christer «Iko» Ringelien
Jørgen «Decod» Myrlund

Dynasty og Epiphany Bolt møttes i tabellspillets siste kamp, hvor sistnevnte vant hele 4-0. Dynastys Ole «Leo» Paulsen er likevel sikker på hvem som kommer til finalen.

– Enten knuser vi dem, ellers blir det en jevn kamp, hvor vi blir stående igjen som vinnerne. De har vært veldig opp og ned denne sesongen, så det er vanskelig å bedømme hvor sterke de er. Uansett forventer vi å vinne denne kampen, sier «Leo».

At TV 2s eksperter (og undertegnede) bommet så grovt med tabelltipset har han en helt logisk forklaring på.

– Ingen av de nåværende spillerne i Dynasty var der da sesongen startet. Vi kom inn i laget rett før overgangsvinduet stengte. Hadde TV 2s eksperter vært klar over at vi kom til å spille på laget, ville mest sannsynlig spådommen sett annerledes ut, mener «Leo».

I finalen forventer han å møte The Gatekeepers, men han frykter ikke tabellvinneren.

– Jeg regner med at vi kommer til å møte Gatekeepers i finalen. De har vært veldig solide gjennom hele sesongen. Men vi ga dem deres første og eneste tap denne sesongen. Vi vant 3-1 relativt komfortabelt, og det bare 24 timer etter laget vårt ble satt sammen, uten forberedelser eller erfaringer sammen som et lag. Vi har blitt sterkere siden den gang, og jeg håper for Gatekeepers sin skyld at de har bedret seg. Hvis det er tilfellet, så kan norske Overwatch-fans se frem mot en spennende kamp. Vi er selvsikre, og tror vi kan gå helt til topps, sier «Leo».

Gamer.no har forsøkt å nå Epiphany Bolt, men har ikke fått svar.

Siste fra forsiden