Detaljer om Stronghold 2

I Stronghold 2 får du blant annet se kokkene lage maten din og tjenestepiker som hjelper dronningen i badekaret. Det sier i alle fall pressemeldingen.

Stronghold og Stronghold: Crusader var to strategispill som ikke minnet så alt for mye om konkurrentene på markedet. De lånte en solid dose økonomisk gameplay fra Settlers-serien og blandet det med et tungt fokus på forsvarsmurer og andre installasjoner som skulle forhindre fienden i å nå fram til områdene dine.

Nå er etterfølgeren på vei, og i motsetning til de forrige spillene i serien er det i full 3D. Her får du bygge og utvikle en rekke ulike typer slott og forsvarsverker, samtidig som du kan se hvordan bøndene og arbeiderne i samfunnet ditt lever og arbeider. I tillegg får du studere livet innenfor selve slottsmurene, og titte på ting som rettssaker hvor forbryterske innbyggere dømmes til strenge straffer, kokkene dine som lager mat og dronningen mens hun bader.

Stronghold 2 lar deg herske som du vil, og hvis du ønsker å holde store fester og gi innbyggerne dine fri tilgang på øl for å gjøre dem glade og fornøyde kan du det. Om du heller føler for å herske med jernhånd og holde innbyggerne i sjakk ved hjelp av frykt (og offentlige henrettelser), kan du det også.

I tillegg loves nye soldattyper og beleiringsvåpen, muligheten til å designe ditt eget banner og bruke det til å dekorere slottet ditt med (eller eventuelt bare slenge inn masse avkappede hoder hvis du ikke er den kunstneriske typen). Dessuten får du mer kontroll over strategidelen av spillet og en ikke-lineær historie som utfolder seg etter som du spiller.

Stronghold 2 skal gis ut av Take 2 (eller datterselskapet Global Star) og kommer i salg til neste år.

Siste fra forsiden