Dreamhack Winter 2014 - Counter-Strike: GO

Dette Counter-Strike-trikset skapte oppstyr på Dreamhack

Fnatic trakk seg etterpå.

Slik så det ut da olofm brøt reglene.
Dreamhack, Valve

Etter et par urolige uker i Counter-Strike-miljøet, der jukseavsløringer og beskyldninger har haglet mellom lag og spillere, håpet nok mange at ting hadde roet seg. Dessverre oppstod det en ny vanskelig situasjon under årets Dreamhack Winter som satte sinnet i kok hos mange.

Da lagene LDLC og Fnatic møttes i kvartfinalen gikk det i utgangspunktet greit. Begge lagene vant en omgang hver, og det hele gikk dermed en siste avgjørende omgang på kartet de.overpass. Det var her det hele begynte å rakne.

Etter en stund lå LDLC an til å vinne det hele, og hadde et knallsterkt overtak på 12 runder mot 3 runder fra Fnatic. Det var da Fnatic slo til og overrasket alle – og særlig LDLC – med en ny og utenkelig taktikk.

Tidenes «boost»?

Laget gikk sammen og «boostet» skarpskyteren Olof «olofm» Kajbjer opp til et punkt på kartet som tilsynelatende var tilnærmet umulig å angripe på avstand. olofm hoppet på hodene til medspillerne for å komme seg opp til dette punktet, men derifra hadde han full utsikt over LDLCs bevegelser. Dette gjorde at han kunne plaffe ned LDLC-spillere, uten at de ante hva de skulle gjøre med det.

Fnatics fantastiske boost. (Video: Dreamhack)

Med dette greide Fnatic å snu hele omgangen, og greide til slutt å vinne 16-13 over motstanderen. Laget skal ha vist om trikset i et par måneder, men dette er første gang de brukte det. Du kan se stuntet i videoen til høyre.

Selvfølgelig ble den uvanlige manøveren hardt diskutert av alt og alle som brydde seg om Counter-Strike. Det alle lure på var om «boostingen» brøt med regelverket til Dreamhack. Til slutt kom Dreamhack frem til at den siste omgangen måtte spilles igjen.

– Endelig avgjørelse. Det siste kartet mellom LDLC og Fnatic skal spilles igjen på grunn av at det var mulig å se gjennom vegger, og fordi begge lagene brukte en feil i spillet som gjorde de udødelige, ble resultatet.

Fnatic trakk seg

Da valgte dog Fnatic å trekke seg fra Dreamhack Winter. Tilsynelatende hadde avgjørelsen mer med den massive motstanden de møtte fra miljøet etter stuntet, mer enn bitterhet over å måtte spille kampen igjen. I en uttalelse skrev laget:

Lagoppstillingen til Fnatic. Fra venstre: flusha, JW, pronax, krimz, olofmeisteR.

– I går konkurrerte vi mot LDLC i en av våre vanskeligste kamper dette året. Resultatet skapte en betydelig distraksjon fra gleden og spenningen som en så stor CS:GO-turnering burde tilby miljøet. De beste kampene har fremdeles ikke blitt spilt, og vi vil at de skal få den oppmerksomheten de fortjener. Med stor respekt for miljøet og andre lag har vi besluttet å trekke oss fra turneringen.

LDLC gikk dermed videre i turneringen, og endte til slutt opp med å slå Ninjas in Pyjamas i finalekampene. Det er nok likevel Fnatics stunt som blir stående som den mest ikoniske hendelsen fra årets Dreamhack-turnering.

Les også
Nordmann er ute av tyrkisk topplag

Fikk du med deg jukseskandalene i miljøet de siste ukene?

Siste fra forsiden