World of Tanks

Dette er de nye verdensmesterne i World of Tanks

HellRaisers møtte knallhard motstand i finalen forrige helg.

Helena Kristiansson

I helgen gikk Wargaming.net League: Grand Finals av stabelen i den polske hovedstaden. I dette verdensmesterskapet i World of Tanks samles lagene som har gjort det skarpest i turneringer i sine respektive regioner.

Nytt av året var at det ble konkurrert med de kraftigste stridsvognene, nivå 10. Fortsatt med syv spillere på hvert lag, men med totalt 68 nivåer fordelt på de syv. Justeringer av reglene førte også til en bedre balanse mellom action og oversiktlighet enn tidligere. Kampene var generelt preget av lite dødtid, men uten hjernedøde rush.

Avslutningen på Wargaming.net League fant sted i Torwar Hall i Warszawa.
Helena Kristiansson

Flere av favorittene gjorde det godt under konkurransen, og de to største endte til slutt opp i finalen. Her ble det kjempet til best av 13, og med stillingen 6-6 mellom storfavoritten Na'Vi og fjorårsmesterne HellRaisers, var det duket for en ekstremt spennende avslutning.

Mot slutten av siste og avgjørende kamp klarte HellRaisers å skaffe seg et betydelig overtak, og gikk inn i kampens siste minutter med to vogner igjen mot en enslig Na'Vi-spiller. Spenningen kom imidlertid fort tilbake når Na'Vis Yury «applewow» Ilyin, som utmerket seg som en av turneringens beste spillere, klarte å kjøre seg fast. Når Maxim «Inspirer» Mazein kampens siste fase klarte å tilintetgjøre motstandernes andre vogn, ble det umulig for HellRaisers å utrette mer.

At Na'Vi skulle dra seieren i land var spådd av mange på forhånd, men det kunne knapt gjøres mer spennende og med mindre margin.

Vinnerlaget fikk ta med seg en sjekk hjem på i overkant av 1,2 millioner kroner, mens andreplassen måtte ta til takke med halvparten.

Her kan du se finalen i reprise:

Siste fra forsiden