Dette er dopingmidlene ESL bannlyser fra sine turneringer

Har ikke noe imot at spillerne røyker marijuana på fritiden.

Adela Sznajder / ESL

Som vi skrev i juli skal Electronic Sports League slå ned på bruk av dopingmidler i sine turneringer. Til nå har ikke organisasjonen gjennomført rutinemessige dopingtester, men etter at Counter-Strike-spilleren Kory «semphis» Friesen fortalte om utstrakt bruk av legemiddelet Adderall – et psykostimulerende legemiddel som brukes til å behandle ADHD – i Counter-Strike-miljøet tidligere i sommer, ønsker de å endre praksis.

Videoen som startet det hele.

Torsdag publiserte ESL listen over midlene som utøverne ikke kan bruke. I tråd med listene utarbeidet av Verdens Antidopingbyrå bannlyses slike substanser som kokain og steroider, samt en lang liste med medikasjoner og rusmidler.

Tillater marijuana utenfor turneringen

Marijuana-bruk er tydeligvis noe organisasjonen har tenkt litt over. De banlyser bruk av det delvis legaliserte rusmiddelet under arrangementene, men vil ikke slå ned på bruk utenfor turneringsdagene.

På vilkårlige tidspunkt i løpet av turneringsdagene vil ESL kunne gjennomføre tester på utøverne. Da vil de ta spyttprøver for å finne ut om noen bruker dopingmidler – i stedet for hudprøver, slik planen opprinnelig var.

– Testene blir gjennomført i et klargjort testområde. Selvfølgelig vil vi ta hensyn til spillernes privatliv, skriver organisasjonen.

Enkelte utøvere kan komme i situasjoner der de bruker midler utskrevet etter resept, for eksempel den nevnte ADHD-medikasjonen Adderall. Disse må selv ta kontakt med ESL for å få bekreftet at bruken er innenfor de rammene som er anbefalt av en lege.

Skulle man bli tatt for doping, kan man minste premiepenger eller turneringspoeng, bli diskvalifisert, eller utestengt fra ESL-arrangement i to år.

Begynner under ESL One Cologne

Håvard «rain» Nygaard og Kinguin er klare for ESL One Cologne.

De første dopingtestene blir gjennomført under ESL One Cologne som begynner 21. august. Da vil testene være tilfeldige. ESL utelukker likevel ikke at de i fremtiden kan endre på testmetodene, for eksempel ved å øke omfanget av testene.

ESL One Cologne setter 16 av de beste Counter-Strike: Global Offensive-lagene mot hverandre i en stor turnering. Årets ESL One er faktisk den største til nå. Åtte av lagene ble bestemt allerede ved ESL One Katowice, mens de resterende åtte lagene har kvalifisert seg i en egen turnering.

Vi har med en nordmann i turneringen.
Kinguin og «rain» klare for ESL One Cologne »

Les også
Høstsesongen i Hearthstone ender med stjernedueller

Siste fra forsiden