Call of Duty: Ghosts

Dette er Europas beste Call of Duty-spillere

Seiret over Epsilon eSports i finalen på Twickenham stadion.

TCM Gaming var fornøyde med seieren.
Activision

LONDON (Gamer.no): Europas 26 beste Call of Duty: Ghosts-lag var i helgen samlet i London for å spille om retten til å kalle seg Europas beste, en plass i verdensmesterskapet i Los Angeles 28.-30 mars og førstepremien på nærmere 130 000 norske kroner.

Britiske TCM Gaming karret til slutt til seg Europamester-tittelen, etter å ha slått Epsilon eSports 3-1 i finalen på Twickenham Stadion i London.

Kvalifisering til verdensmesterskapet

Helgen var fylt av intense Call of Duty: Ghosts-kamper.

Det har i løpet av den siste måneden vært regionale kvalifiseringer på Internett for å avgjøre hvilke lag som skulle tevle i London, og over 500 håpefulle lag prøvde seg. Regionene Storbritannia og Tyskland fikk til slutt sende fire lag, mens resten sendte to lag hver. Før den første dagen var det satt opp 13 kamper som fungerte som regions-finaler. Vinneren av hver kamp gikk videre til både sluttspillet i EM dagen etter, og får også lov til å representere sin region i VM.

Den første EM-dagen startet med den nordiske finalen der Orbit Sweden og Reign Mix skulle ut i kamp mot hverandre. Orbit Sweden var de store favorittene på forhånd, og tok en tidlig 2-0 ledelse på overbevisende vis. Uheldigvis for Orbit Sweden sin del tok nervene overhånd, og Reign Mix kjempet seg derfor tappert tilbake og snudde kampen til en 2-3 seier. Norden blir derfor representert i VM av Reign Mix, et lag som består av to svensker og to briter.

I de andre kampene utover dagen ble det mange rene 3-0 resultater; kun i kampene mellom GIANTS og Wizards, samt Team Nextgen og Killerfish ble det spilt til femte og siste runde. SK Gaming tok seg for øvrig videre etter at deres motstander N7 Nation ble diskvalifisert siden en av spillerne aldri møtte opp i London.

Europamesterskapet

Verdensmesterskapet begynner 28. juni.

Med VM-billettene sikret, handlet søndagen om hvem som skulle stikke av med hele potten på nærmere 130 000 norske kroner, seeding-poeng til VM og retten til å kalle seg Europas beste lag.

De 13 vinnerne fra dagen før ble satt opp mot hverandre i en enkeltkampscup. Mange hadde på forhånd spådd at de to britiske lagene TCM Gaming og Epsilon eSports kom til å dominere turneringen, og de to endte også til slutt opp mot hverandre i finalen.

Den første runden i finalen viste hvorfor begge lag var favoritter til å vinne turneringen. TCM tok en 1-0 ledelse etter å ha vunnet Domination-runden med kun syv poeng. I neste runde fikk man se et bredt repertoar av taktikker blandet med et sømløst lagarbeid, noe som gjorde at de gikk opp til 2-0.

Selv om Epsilon klarte å karre til seg en seier i tredje runde, var det aldri tvil om hvem som skulle vinne. TCM vant til slutt Europa-finalen 3-1.

Er du mer interessert i Battlefield 4?
Det blir norsk Battlefield 4-turnering i hele mars »

Les også
Anmeldelse: Call of Duty: Ghosts

Gamer.no overværte europamesterskapet i London på Activisions regning.

Siste fra forsiden