Dette er funksjonen til dokkingstasjonen til Nintendo Switch

Nintendo har bekreftet et par nye detaljer om sin nye konsoll.

Dokkingstasjonen er kun en dokkingstasjon, ifølge Nintendo.
Skjermdump/YouTube

Vi meldte nettopp at Nintendo ikke kommer til å dele noen flere store kunngjøringer omkring sin nye konsoll i år, men et par tekniske detaljer som ikke ble dekket i traileren har likevel rukket å komme ut. Det melder IGN.

En representant for Nintendo avslørte nemlig overfor nettstedet en liten, men muligens interessant detalj om dokkingstasjonen til Switch-konsollen. Det viser seg at denne enheten ikke tilfører ekstra maskinkraft til systemet, som er et spørsmål mange sikkert har lurt på.

Kun dokking og TV-overføring

Ifølge Nintendo-representanten er dokkingsstasjonen nettopp kun det – en enhet som brukes til å lade opp den bærbare enheten, samt sørge for å overføre bildet til TV-en. Det er med andre ord den bærbare enheten som er hovedenheten i Nintendo Switch-konsollen.

Nintendo Switch.
Nintendo

Selskapet kunne også bekrefte at de to håndkontrollene på sidene av den bærbare enheten følger med konsollen, noe man for så vidt allerede kunne gjette seg til utfra traileren. Et annet ubesvart spørsmål er hvorvidt skjermen på den bærbare enheten har berøringsstøtte, men dette ville ikke Nintendo kommentere.

For de som benytter seg av Nintendos NFC-baserte Amiibo-figurer kunne selskapet for øvrig også bekrefte at Switch vil ha støtte for disse. Utover dette kunne Nintendo-representanten fortelle at selskapet vil komme med flere maskinvare-detaljer senere. Det eneste som er kjent hittil er at maskinen får en Tegra-brikke fra Nvidia.

Nintendo Switch skal lanseres i mars neste år, men har ennå ikke fått en endelig dato.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild blir trolig et av de store lanseringsspillene til Switch: Nå har det kommet nye trailere fra spillet »

Siste fra forsiden