Feature

Telialigaen - League of Legends

Her er høstens League of Legends-lag

Returnerende stjernespillere, storslagen internasjonal rekruttering og nye norske talenter. Her har du oversikten over lagene på Norges øverste nivå.

Hvem løfter årets trofé?
Sindre Stien/Good Game

Fire lange måneder har gått siden Telialigaens vårsesong brått ble avbrutt, da sluttspillet ble avlyst. Heldigvis har vi kunne fulgt Riddle og Nordavind i NLC, eller Bifrost og Rich Gang i Telia Masters i mellomtiden.

Likevel har savnet etter norsk League of Legends vært stort gjennom sommeren, men endelig er Telialigaen nok en gang på menyen i det høstens sesong settes i gang. Første runde utspiller seg allerede søndag 29. august, og i år vil kampene spilles som best-av-tre-oppgjør.

En økt satsing i hjemlig liga i kombinasjon med endringer i NLC har ført med seg et inntog av internasjonale spillere med erfaring fra nettopp NLC. Med andre ord - høstens sesong er en god miks av nykommere, gamle travere og norske stjernespillere.

Har du ikke brukt sommeren på å oppdatere deg på lagoppstillingene til Telialigaens deltakere? Vel - det har vi, og vi gir deg mer enn gjerne en innføring i hvem som er hvem, hvem som spiller hvor, og hvem du burde følge med på i Norges høyeste nivå i League of Legends.

Få med deg serieåpningen søndag, 29. august klokken 20:00 på Twitch »

Se terminlisten på Telialigaens hjemmesider »

LES OGSÅ: «Dacreq» hentes inn som ekspertkommentator i Telialigaen

Nordavind: Stjernespekket spillerstall

Klarer «Sharp» og resten av Nordavind å leve opp til tidligere bragder?
Eivind Von Døhlen/Good Game

Kallon «Kerberos» Ram (Top)
Anders «Sharp» Lilleengen (Jungle)
Øyvind «Erixen» Eriksen (Mid)
Lars «Chrisberg» Christiansen (ADC)
Omid «Touch» Rosander (Support)

Nordavind regjerer fremdeles på toppen av Telialigaen og stiller til seriestart med en kjent og kjær lagoppstilling. Laget har vist hvor sterke de kan være på sine gode dager, men er de sterke nok til å sikre nok et mesterskap for klubben? Nordavind har nok tro på det, i og med at de har valgt å satse på samme spillerstall som i vår, og det kan være et godt tegn på hva vi har i vente i høst.

Rich Gang: Spillende trener

Andreas «Banderas» Barril (Top)
Angelo «Slice» Yousef (Jungle)
Marius «Veigar v2» Aune (Mid)
Hamad «Saito» Allaui (ADC)
Thong «Thoug» Van (Support)

Rich Gang serverer en meget spennende lagoppstilling bestående av spillere av høyt kaliber i samtlige roller. Det mest spennende med lagoppstillingen er nødt til å være trenertalentet Marius «Veigar v2» Aune i Mid Lane. I fjor vinter ble nemlig Aune plukket opp av amerikanske Cloud 9 for å styrke lagets støtteapparat. Hans erfaring fra en av verdens fremste ligaer er kanskje nettopp det Rich Gang trenger for å erobre Telialigaen.

Les også
– Vi har ikke råd til å tape

LES OGSÅ: «aNdz» blir ny ekspertkommentator i Telialigaen

Riddle: Sommerens store vinner

Riddle sikret seg blant annet «Nomi» gjennom sommeren.
Mohammed Barzinje/Riddle

Bor «Kektz» Jeršan (Top)
Ole-Martin «Ploxy» Glomsaas (Jungle)
Yebit «SlowQ» Seo (Mid)
Noman «Nomi» Ahmad (ADC)
Ali «BlazingFire» Sunbul (Support)

Riddle har brukt sommeren godt til å blant annet sikre seg to profilerte norske spillere i både «Nomi» og «Ploxy». Support-spiller «BlazingFire» er lånt inn fra Vanir, og det blir spennende å se hvordan samspillet i Bot Lane utvikler seg gjennom sesongen. En spiller som er verdt å følge ekstra nøye med på gjennom sesongen er Riddles 17-årige Mid Lane-spiller «SlowQ», som visstnok skal være litt av et talent.

Wizard: Debutanter i kjent drakt

Marius «JAGO848» Bakken (Top)
Mathias «Brennhaug» Brennhaug (Jungle)
David «Arcane» Corcoran (Mid)
Lasse «Esals» Hellum (ADC)
Thomas «Techyfiend» Aitken (Support)

Wizard stiller til seriestart med fem relativt ukjente spillere. To er hentet fra Storbritannias ligaspill, mens resterende er plukket opp fra flere lag i Telialigaens lavere divisjoner. Wizard var, i likhet med HyFerion5 svært nær et sluttspill i vår, og dersom kombinasjonen viser seg å være magisk kan det gjenta seg. Uansett er Wizards spillerstall et friskt pust med nye talenter som får muligheten til å vise seg fram på Norges øverste nivå.

LES OGSÅ: Sverige gir e-sporten unntak fra innreiseforbud – sikrer antageligvis høstens CS:GO-major i Stockholm

Bifrost: Jungeltelegrafen går

«Tide» er bekreftet som Bifrosts ADC-spiller, men hvem blir hans Support i Bot Lane?
Eivind Von Døhlen/Good Game

Ikke bekreftet (Top)
Ikke bekreftet (Jungle)
Alexander «HHNeverLucky» Fedde (Mid)
Mathias «Tide» Kruse (ADC)
Ikke bekreftet (Support)

Brorparten av Bifrosts spillerstall er foreløpig ubekreftet. Skal en tro ryktene er det derimot ingen tvil om at laget satser hardt på en miks av rått talent og god erfaring. Hvorvidt det holder for å ta Bifrost til topps får vi svaret på gjennom høsten.

HyFerion5: Småjusteringer i spillerstallen

Morten «MortySporty» Carstens (Top)
Stamatis «Woops» Papadopoulos (Jungle)
Phi «Phino» Nguyen (Mid)
Joo «Weerty» Vo (ADC)
Benjamin «Kandoomagic» Samways (Support)

HyFerion5 var få poeng unna plass i det som skulle være vårens sluttspill, og har valgt å beholde tre av fem spillere inn i høstens sesong. ADC-spiller «Weerty» har noe fartstid fra førstedivisjon, men Support-spiller «Kandoomagic» debuterer på øverste nivå denne sesongen. Hvorvidt småjusteringen er det som skal til for å få HyFerion5 over streken gjenstår å se.

LES OGSÅ: Stor boikott etter at Norges E-sportforbund la VM-kvalifisering til Smiths venner-eide lokaler

Vanir: Trygge kort

Lars «Dark Santa» Sigmund (Top)
Mathias «Yds» Ydstie (Jungle)
Thomas «Goh» Hansen (Mid)
Casper «Duzzskull» Wold (ADC)
Alexander «Krallex» Ramlinger (Support)

Ved første øyekast ser Vanir ut som et trygt og stabilt lag med erfarne spillere i både Top Lane og Jungle-rollen. Også «Duzzskull» har erfaring fra Telialigaen-spill. Danske «Goh» har blitt hentet inn fra Storbritannias ligaspill, mens svenske «Krallex» har erfaring fra svenske Telia Esports Series. Trygge rammer er en god grobunn for suksess, og med litt dansk eller svensk krydder kan det gå veien for Vanir denne sesongen.

KAOS: Friskt blod i rekkene

«KOOLBERG» er tilbake. Bringer han like mye KAOS til Telialigaen uten «Zhandia» på laget?
Sindre Stien/Good Game

Håkon «KOOLBERG» Solberg (Top)
Christian «WildStars» Riis (Jungle)
Arne «Kejila» Devik (Mid)
Magnus «lil ambivert» Hornnes (ADC)
Ikke bekreftet (Support)

Hva er mest sjokkerende? Et KAOS uten «Zhandia» eller «lil ambivert» uten «Eskii» som Support? Vel, KAOS serverer begge deler i høstens sesong. Heldigvis har laget mye erfaring i «KOOLBERG», og «Kejila» er heller ikke fremmed for spill på øverste nivå. Hvem som ender opp med å fylle skoene til «Eskii» i Support-rollen gjenstår å se, men vi krysser fingrene for at det serveres kaos på Summoner's Rift også i høst.

LES OGSÅ: – Er milliardbeløpene verdt konsekvensene?

«yupwulf» blir nok en vital brikke for Domino denne sesongen.
Good Game

Domino: Brikkene ser ut til å være på plass

Thomas «RIPPED» Hau (Top)
Kewin «Sidon» Karlsson (Jungle)
Andreas «yupwulf» Brustad (Mid)
Yi «Teiyon» Marco Xu (ADC)
Dennis «Denden» Bui (Support)

Vårsesongen var skuffende for Domino, og endte med nedrykk. Heldigvis sikret organisasjonen opprykk fra andredivisjon, og Domino er klare til seriestart som om ingenting har skjedd. Høstens satsing er utvilsomt av den gode sorten, og for en gangs skyld ser det ut til at brikkene er på plass atter en gang. Det bugner over av erfaring og eksplosivitet i spillerstallen, med blant annet «RIPPED» i Top Lane og «yupwulf» i Mid Lane.

Bitfix: Årets nykommere

Karlo «Falleo» Kovačić (Top)
Knut «Knut Erik» Stauri (Jungle)
Magnus «Mazoh» Grønvik (Mid)
Elias «HELLMAN» Hellman (ADC)
Sander «sandkav» Kavli (Support)

Bitfix-spillerne spilte under navnet NIGHTMARE i vårens andredivisjon, og gikk ubeseiret gjennom ligaspillet for å sikre seg opprykk til førstedivisjon. Laget har valgt å beholde samtlige spillere inn i høstens sesong, og kan kanskje ha et forsprang på motstanderne med tanke på samspill og intern kommunikasjon. Nok et friskt pust inn i førstedivisjon, med debutanter på det øverste nivå i samtlige roller.

Siste fra forsiden