Telenorligaen

Dette er lagene som har vist de beste holdningene i Telenorligaen

Fair Play-prisen ble delt ut på SpillExpo i helgen.

Celestial Gaming mottar Fair Play-prisen i League of Legends på SpillExpo.
Julie Svarem Hansson/Gamer.no

For første gang i norsk e-sport ble det etter denne sesongen av Telenorligaen delt ut en Fair Play-pris. Det er Telenor og Gamer.no som står bak initiativet, og formålet er å fremme gode holdninger blant lag og utøvere.

– Fair Play-prisen er viktig fordi vi skal gjøre e-sport mer inkluderende på tvers av kjønn, etnisitet og kultur. Det er viktig at man oppfører seg i gaming også, derfor er vi her på med antimobbekampanjen Bruk Hue, fortalte Simon Eriksen Valvik hos Telenor på e-sportscenen under helgens finaler på SpillExpo.

En jury bestående av administratorer, journalister og kommentatorer har nominert de lagene og enkeltspillerne som har vist best oppførsel, god sportsånd, håndtert media best og vært gode ambassadører for norsk e-sport gjennom hele høstsesongen. Deretter har deltakerne i 1. divisjon stemt på hverandre for å komme frem til en verdig vinner.

Sebastian «Boffen» Gsell (t.v.) og Jakob «Jubel» William Andresen fra Celestial Gaming kom seg ikke til finalen, men var tilstede på SpillExpo for å følge kampen mellom Oslo Lions og myXMG og ta imot Fair Play-prisen.

Årets vinner i League of Legends: Celestial Gaming

Celestial-spillerne Sebastian «Boffen» Gsell og Jakob «Jubel» William Andresen hadde følgende å si på scenen på SpillExpo:

– Denne prisen betyr veldig mye for oss. Vi prøver å være forbilder i den norske e-sporten, og det er enormt stort å vinne Fair Play-prisen. Det handler om å være hyggelige både i virkeligheten, i spillet og i Telenorligaen generelt. Vi jobber for å holde miljøet hyggelig og med minst mulig negativitet. Det hjelper ikke å være flinkest i spillet dersom man oppfører seg som drittunger. Derfor er Fair Play innefor e-sport viktig, sa de etter å ha mottatt prisen.

LES OGSÅ: Lions med overkjøring i League of Legends-finalen av Telenorligaen

Counter-Strike-laget til Oslo Lions tapte finalen mot London Conspiracy. Her blir de intervjuet på scenen da de mottok sin Fair Play-pris.

Årets vinner i Counter-Strike: Oslo Lions Elektroniske Sportsklubb

Det var trener Tommy Aure Monsen som tok i mot prisen på SpillExpo.

– Dette er veldig viktig for oss. På Internett er det mye drittslenging, og som vi har fokus på her også er det viktig å være gode rollemodeller. Vi setter stor pris på å vinne dette. I dag blir vi overkjørt og taper 3-0, og da handler det om å ta det som en mann. Det synes jeg vi gjør, og det skal vi fortsette med, fortalte han på scenen.

LES OGSÅ: London Conspiracy er Norges beste Counter-Strike-lag

Jens «Snute» Waller Aasgard vant ikke bare Fair Play-prisen, men også Telenorligaen. Finalen ble spilt på nett tidligere ettersom nordmannen spilte en oppvisningskamp på Blizzcon.
Les også
Anmeldelse: Hearthstone: Heroes of Warcraft

Årets vinner i StarCraft: Jens «Snute» Waller Aasgaard

– Det er hyggelig å bli stemt frem, men i StarCraft-miljøet i Norge kjenner jeg ingen som ikke kunne ha fått en slik pris. Takken burde gå til arrangørene og alle spillerne for å være såpass fleksible og profesjonelle, uttaler Snute til Gamer.no.

– Det er både store og små StarCraft-turneringer her og der, og det er ekstra fint når alle hjelper til for å få ting til å gå opp. Det hender at man blir opptatt, syk eller forsinket før en kamp – og den norske StarCraft-scenen er veldig flinke til å kommunisere seg imellom når det trengs. En Fair Play-pris for den enkelte er ikke særlig nødvendig, men hyggelig er det. Så lenge regelverkene er tydelige, med godt synlig informasjon og rom for å være fleksible, så vil det bidra til Fair Play.

LES OGSÅ: «Snute» vant Telenorligaen på fjerde forsøk

Årets vinner i Hearthstone: Johannes «EpicSaxGuy» Husa

BX3-spilleren Johannes «EpicSaxGuy» Husa vant Fair Play-prisen i Hearthstone.

– Jeg er veldig glad for å ha blitt stemt frem til vinneren av Fair Play prisen. Dette betyr mye for det jeg står for: Å være positiv ved både seier og tap. Jeg setter stor pris på at de andre spillerne i 1. divisjon har stemt meg frem. I Hearthstone er det ofte mye klaging på tilfeldighetene, og jeg prøver alltid å oppføre meg på en bra måte, sier han.

– Jeg synes det er fantastisk bra initiativ av Telenor å ha en slik pris. Det finnes mange som ikke vet hvordan man skal oppføre seg i konkurranser, og jeg håper Fair Play-initiativet vil hjelpe med det.

LES OGSÅ: Dette er vinneren av Norges største Hearthstone-liga

Dette er kriteriene som er lagt til grunn for Fair Play-prisen:

  1. Oppførsel ovenfor med -og motspillere
  2. Punktlighet, respekt for Telenorligaens regelverk
  3. Oppførsel ovenfor administratorer og arrangør
  4. Mediahåndtering
  5. Gode ambassadører for e-sporten
  6. Positivt spill (om laget spiller underholdende)

Siste fra forsiden