Counter-Strike: Global Offensive

Dette er lagene som kan vinne vår turnering

Finalekampene i Logitech G Counter-Strike GO Challenge spilles lørdag.

Dette er Logitech G Counter-Strike: GO Challenge

Vis mer

Online-turnering arrangert av Gamer.no. Den fungerer som oppvarming til en større liga til høsten hvor det er 15 000 kroner i premiepotten. De fire beste lagene i turneringen er automatisk kvalifisert til øverste divisjon i seriespillet, og vinnerlaget får fem gavekort á 500 kroner fra Elkjøp.

Disse lagene spiller i avslutningen lørdag 31. mai:

  • BX3 Elektroniske Sportsklubb
  • Expert-Gaming
  • Teklubben
  • Team Audaces
  • Splætta
  • xoxo.invite

Se turneringstreet, resultater og gjenværende kamper her

Etter en lang turneringsrunde forrige helg sitter seks lag igjen med muligheten til å stikke av med seieren i Logitech G Counter-Strike: GO Challenge som arrangeres av Gamer.no. Turneringens siste kamper spilles lørdag 31. mai fra 14:00. Vinnerne stikker av med fem gavekort på 500 kroner. I tillegg, og kanskje enda viktigere, spilles det om fire kvalifiseringsplasser til høstens seriespill.

Tony Stark og Andreas Grøterud skal kommentere kampene fortløpende, og du finner sendeskjema og videostrøm her.

Gamer.no har tatt en prat med de aktuelle Counter-Strike: Global Offensive-lagene for å bli bedre kjent med de som skal i aksjon denne helgen.

BX3 Elektroniske Sportsklubb

I den øverste delen av turneringstreet finner man BX3 Elektroniske Sportsklubb. Laget er relativt ferskt, og satt sammen av spillere med erfaring fra Counter-Strike 1.6 og Source. De fem guttene, som holder til i Oslo, var det aller første til å melde seg på helgens turnering. Laget har hittil ikke møtt på noen store utfordringer, og ser fram til sluttspillet i helgen.

– Ligaen har så langt gått rimelig knirkefritt og vi ser fram til å møte de resterende lagene. Vi går for gull som alle andre, men topp fire er et absolutt minimumskrav, skriver Steffen «phnien» Willumsen i en e-post til Gamer.no.

Laget består av de erfarne spillerne Michael «m1kkis» Sokki, Steffen «phnien» Willumsen, Mathias «caard» Aronsen, Boye George «slickB» Lövstad og Glenn «nOv» Moen. De møter xoxo.invite i første runde på lørdag.

Expert-Gaming

Expert-Gaming sitt lag har spilt sammen siden januar i år. I løpet av våren har de deltatt på Copenhagen Games, hvor de møtte tøff motstand allerede i gruppespillet, som førte til tidlig eliminasjon. De har meldt seg på helgens turnering for å bygget opp laget bedre og sterkere, nå som de jobber seg mot DreamHack Summer, som holdes i Jönkjöping i juni.

Guttegjengen består blant annet av Thomas «Base» Finnøy Trouiller, Vegard «yakin» Halvorsen og Eirik «spity» Hauger, som tidligere har spilt for Team-Norway i Electronic Sports World Cup. De har slått seg sammen med Stig «StiGwOw» Holmen og Thomas «Skippii» Bekkelund som tidligere har spilt på lag i Plan-B.

Laget er fornøyd med innsatsen hittil, men er forberedt på at veien mot seier kan bli utfordrende. På lørdag møter de Teklubben i første kamp.

– Vi føler at de kampene vi har spilt har gått greit, men vi har en tendens til å slite mot norske lag, så vi får se hvordan det går. Vi går jo for best mulig resultat, skriver Christian Hagen, manager for Expert-Gaming til Gamer.no.

Les også
– Jeg er stolt over å faktisk ha turt å satse på esport

Teklubben

Teklubben beskriver seg selv som «fire gamle nordmenn og en ung svenske». De fleste av spillerne har holdt sammen i ganske mange år, men hentet nå nylig inn en 17 år gammel svenske ved navnet Mathias «pauf» Kölner.

– Han er som oftest den sterkeste aimeren i laget, samt at han bringer litt sårt trengt ungt blod inn i et ellers halvpensjonert lag, skriver Sigurd «SIGURD» Kongsvik til Gamer.no.

Ungfolen fra Sverige er bare kronen på verket i en ellers relativt stjernespekket gruppe som kan skryte av å ha Preben «prb» Gammelsæter, en av norges beste Counter-Strike-spillere, på laget. Han har gleden av å spille sammen med Sigurd «SIGURD» Kongsvik, Thomas «Vertigo» Andresen og Thomas «Quity» Holm, som alle har en god del fartsår i miljøet og en del meritter som pryder CV-en. Laget er spente på sluttspillet og mener at hvem som helst kan stikke av med seieren.

– Det er alt i alt veldig uforutsigbart. Vi er en mix, og ikke et seriøst lag, og da kommer det veldig an på om man har dagen eller ikke. På lørdag møter vi Expert-Gaming, som er et av de få aktive lag i Norge på godt nivå, og det kommer til å bli en god kamp, skriver Sigurd «SIGURD» Kongsvik.

Team Audaces

Team Audaces er et av ligaens mer mystiske lag, og er sparsommelige på detaljene. De falt ned til nederste del av turneringstreet allerede i første runde av turneringsspillet, men kan skryte av å ha kommet seirende ut av alle kampene etter det. Nå er de altså klare for sluttspillet i helgen.

Laget beskriver seg selv mer som en klubb, ettersom de er så mange, men hovedstallen består av «RADEN», «tomzey», «haggis», «hk0n», «toap» og «sycho». Selv om målet deres står i stil med de andre lagene så hadde denne gjengen en litt annerledes motivasjon for å delta i turneringen.

– Vi meldte oss på for å ikke føle oss utenfor, siden alle andre er med! Vi er ganske fornøyde med innsatsen så langt og håper selvfølgelig på å være blant de fire beste for å kvalifisere oss til ligaen i høst, skriver Kai «sycho» Hauge i en mail til Gamer.no.

Splætta

Det andre laget som befinner seg nederst på turneringstreet er Splætta. De kom seg helt til fjerde runde i det øvre turneringsspillet, men ble slått ned av Expert-Gaming etter en jevn kamp. Det har foreløpig ikke lykkes Gamer.no å komme i kontakt med Splætta.

xoxo.invite

Det siste laget som fremdeles kjemper i turneringen er xoxo.invite. De har spilt seg gjennom fire runder i det øvre turneringstreet og på lørdag er de klare for å møte BX3 Elektroniske Sportsklubb i første kamp. Gamer.no har foreløpig ikke fått kontakt med xoxo.invite.

Semifinaler og finaler i Logitech G Counter-Strike: GO Challenge spilles lørdag 31. mai fra klokken 14:00. Her finner du sendeskjema og livesending med kommentatorer.

Trenger du litt hjelp til å forstå hva som skjer under helgens turnering?
Sjekk vår seerguide til Counter-Strike: Global Offensive »

Siste fra forsiden