Dota 2 - The International 2014

Dette er lagene som kvalifiserte seg til The International 4

Usponsede amerikanere, overraskende koreanere, kinesiske kjemper og selvsagte europeere.

Lagene til The International 4 er klare.
Valve

Etter 16 dager med intense kamper er det endelig bestemt hvem som går videre til Seattle i Juli for å kjempe om en stadig økende premiepott på 42 millioner kroner. Lagene er North American Rejects fra Amerika, Arrow Gaming fra Sørøst-Asia, LGD Gaming fra Kina og Mousesports fra Europa.

I tillegg går de fire andreplassene fra de forskjellige kvalifiseringene videre for å kjempe om den aller siste plassen i den gigantiske turneringen.

Usponset triumf

Den siste kampen mellom North American Rejects og Team Liquid.

Fra den amerikanske regionen er det usponsede North American Rejects som går videre til Seattle. Dette er første gang et lag uten sponsorer spiller i The International, selv om flere forventet at NAR skulle gå videre. Andre lag fikk nye sponsorer før de spilte i kvalifiseringen, men det virker som NAR må vente litt lengre før noen melder sin interesse, eller før de aksepterer et tilbud.

Utgangspunktet til amerikanerne var noe smalere enn de andre regionene, siden de hadde et fåtall lag som faktisk hadde mulighet til å gå videre. Annet enn NAR var lagene Team Liquid og Sneaky Nyx Assassins blant favorittene til å vinne. Det eneste virkelig profilerte laget som deltok i kvalifiseringen var Team Liquid, en av de største organisasjonene i e-sport. På grunn av problemer og restruktureringer innad i laget har de likevel slitt med presentasjonen, og mange forventet at de ikke skulle gå videre. Til slutt klarte de likevel å ta andreplassen, og får dermed en siste mulighet til å kvalifisere seg til The International 4.

Oppsiktsvekkende Koreanere

Den siste kampen mellom MVP Phoenix og Arrow Gaming.

Den sørøst-asiatiske regionen hadde en av de mest uberegnelige kvalifiseringene grunnet lag med vidt forskjellige bakgrunner. Lagene Orange og Scythe Gaming har tidligere deltatt i International-turneringer, men hadde noe skuffende oppvisninger i år. Relativt ukjente Arrow Gaming stakk av med seieren, men det er koreanske MVP Phoenix alle snakker om i etterkant.

Korea fikk nemlig ikke tilgang til Dota 2 før høsten 2013, og har ikke tidligere hatt en aktiv scene innenfor Dota. MVP er altså et lag som har spilt Dota 2 i underkant av ett år, og som nå fått en mulighet til å delta i en turnering med en pott på over 40 millioner kroner. Laget er selve betegnelsen på ferske spillere, og det er veldig sjeldent man ser nykommere imponere i så stor grad som det MVP Phoenix gjorde.

Gigantene fra Kina

Den siste kampen mellom LGD Gaming og CIS Game.

LGD Gaming hadde en oppvisning i dominans under sin tur gjennom kvalifiseringen. Til sammen tapte de bare to kamper, der ett av tapene kom under finalen.

Regionen har mange veldig sterke lag, og på forhånd var det absolutt ikke selvsagt at LGD var laget som skulle gå videre. Dette gjør resultatet enda mer imponerende, siden flere av de kinesiske lagene kunne slått hvilket som helst lag i alle de fire regionene.

Les også
To spillere forlater Bifrost etter sluttspillet

Andreplassen gikk til CIS Game, med tyske Dominik «Black^» Reitmeier i lederrollen. CIS var det eneste laget som slo LGD i turneringen, men til syvende og sist hadde de ikke noen sjanse. Finalen endte 3-1 i LGDs favør, og Black^ må ta med seg laget til Seattle for å kjempe om den siste plassen i The International 4.

Eneste virkelige kandidat

Fra Europa var det egentlig bare to kandidater til å vinne, nemlig mousesports og RoX.KIS. De andre lagene fra regionen hadde ikke vist imponerende tendenser den siste tiden, og var strengt tatt ikke tatt med i beregningen. Det var derfor en stor overraskelse da russiske Virtus.pro slo ut RoX.KIS i sluttspillet, og gikk videre i finalen. Der fikk mousesports seg en større overraskelse da Virtus.pro dominerte de to første kampene, og klarte nesten å ta en overkjørende seier. mousesports følte alvoret, satte inn høygiret og snudde finalen til en 3-2 seier i deres favør.

Den siste kampen mellom Virtus.Pro og mousesports.

Virtus.pro gikk fra middelmådig resultat i gruppespillet, til å nesten knuse de to favorittene i regionen og tar en velfjortent plass i aller siste ledd av kvalifiseringen i Seattle.

Nylig sponsede mousesports går direkte videre til The International 4, og en stadig økende rekordstor premiepott.

Megaturneringen starter for fullt 18. juli, og er gratis å se gjennom Dota 2-spilltjeneren.

Vil du gjenoppleve kvalifiseringen er alle kampene tilgjengelige gjennom twitch.tv-kanalen til Beyond the Summit, eller The GD studio sin twitch.tv-kanal.

Har du fått med deg premiepottinitiativet til Valve?
Siden vi skrev vår sak om The Compendium-salget har potten skutt i været »

Siste fra forsiden