League of Legends / Telenorligaen

Dette er Norges nye konger i League of Legends

Riddle vant overbevisende mot nDurance i Telenorligaens finale.

Eivind Von Døhlen/Gamer.no

DISSE SPILTE FOR RIDDLE:

Vis mer

Simon «Slemp» Ellefsen (Top)
Tri Tin «k0u» Lam (Jungle)
Sander «Zhandia» Skogstad (Mid)
Nikolai «Mood» Martinsen (ADC)
Tore «Norskeren» Eilertsen (Support)

DISSE SPILTE FOR NDURANCE:

Rafael «Doxy» Adl Zarabi (Top)
Paul «Kanani» Kanani (Jungle)
Jørgen «Hatrixx» Elgåen (Mid)
Magnus «Cheezy» Hornnes (ADC)
Omid «Touch» Rosander (Support)

Den norske League of Legends-tronen har vært i nDurance sine hender i store deler av 2016, og laget gikk ubeseiret gjennom både vår- og høstsesongen. Det var imidlertid før de møtte Riddle i Telenorligaens finale. De to rivalene har møttes flere ganger i ulike finaler, og nDurance har ved samtlige anledninger ligget et hode foran Riddle-spillerne.

I dag ble det snudd på rollene, og Riddle ble vinner på overbevisende vis. Finalen ble avgjort på to av tre kamper, og det var aldri tvil om at i dag var Riddle de rettmessige vinnerne i League of Legends-ligaen. De tar med seg hele 30 000 kroner hjem, mens nDurance får med seg 20 000 kroner. Semifinalistene Sprutnoobs og BX3 får med seg 5000 kroner hjem.

Opptak av kampen kan du se på TV 2 Sumo.

Trenger du Sumo-konto? Registrer deg gratis »

SLIK ENDTE TELENORLIGAENS SLUTTSPILL, HØSTEN 2016:

Vis mer

1) Riddle
2) nDurance
3/4) BX3 / Sprutnoobs

Stjernespilleren «k0u» fikk fritt spillerom

Da Riddle hentet inn Jungle-spiller Tri Tin «k0u» Lam, var klubbleder i Riddle, Mohammed Barzinje kjapp til å uttale seg om at det var en oppgradering for laget. Spesielt i dag viste det seg å være sant, da Jungle-spilleren tok full kontroll over Summoners Rift fra start. Med noen kjappe bevegelser mot Bot Lane som resulterte i drap på nDurance-spillerne Magnus «Cheezy» Hornnes og Omid «Touch» Rosander.

Support-spiller i Riddle, Tore «Norskeren» Eilertsen sier at de hadde planlagt å utnytte seg av motstanderens svakeste ledd; Bot Lane.

– Jeg sa før kampen at vi visste at deres svakeste ledd var i Bot Lane, og at deres sterkeste ledd var i Mid Lane. Vi klarte å utnytte det, og ta de ganske lett. Det virket også som at Jungle-spilleren deres ikke spilte så bra, sier han til Gamer.no.

Eilertsen trekker også frem sin Jungle-spiller som en viktig årsak til seieren.

– Vår beste spiller var «k0u». Han spilte veldig bra, og la frem planer i den første kampen om hvordan vi skulle drepe deres Bot Lane flere ganger på rad.

Jungle-spiller i Riddle, Tri Tin «k0u» Lam.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Jungle-spilleren var også en viktig brikke i Riddles seier i kamp nummer to. Han avgjorde når laget skulle slåss, og var over hele kartet for å straffe nDurance-spillerne dersom de gjorde noe feil. Support-spiller i nDurance, Omid «Touch» Rosander trekker også frem Riddles Jungle-spiller som en viktig årsak til kampens utfall.

Les også
«Jeemzz» og Liquid avgjorde Starladder med imponerende siste dag

– Riddle spilte overraskende bra, og «k0u» styrte hele kartet. I den første kampen døde vi unødvendig, og det førte til at «k0u» fikk ta over hele kampen.

Klubbeier i Riddle, Mohammed Barzinje kan være fornøyd med lagets innsats i finalen.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

– Det var ganske lett for oss å slå nDurance i dag

Til tross for å ha hatt problemer med å slå nDurance tidligere, viste Riddle-spillerne ingen respekt og ingen nåde i Telenorligaens finale. Support-spiller Eilertsen sier til Gamer.no at han ikke synes det var spesielt vanskelig å slå rivalene.

– Jeg husker ikke våre gamle problemer med å slå nDurance. De har jo fått ganske mange nye spillere, og jeg føler at selv om de har fått to nye utenlandske spillere føler jeg det var ganske lett å slå de i dag. De har sikkert dårlig kommunikasjon, og vår Jungle-spiller «k0u» steppet opp i dag.

Support-spiller Tore «Norskeren» Eilertsen er ferdig i Riddle etter en forrykende sesong.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Tidliger har Riddle blitt kritisert for å ha en useriøs holdning til Telenorligaen. Klubbeier Barzinje forsvarte sine spillere, og sa til Gamer.no at det Riddle gjorde, gjorde de seriøst. Riddles Support-spiller, Eilertsen sier derimot til Gamer.no at det er noe sannhet i at laget ikke har en fullstendig seriøs holdning til Telenorligaen.

– Det er litt sant at vi ikke tar Telenorligaen helt seriøst, fordi folk som er med i ligaen er ikke akkurat av det beste kaliberet. Da er det lett å la seg rive med, og begynne med litt «trolling», siden vi knuser motstanderne så mye. Når det kommer finaler derimot, og kamper som betyr mye, prøver vi alltid så hardt vi kan.

Riddle mister nøkkelspiller til neste sesong

I likhet med vårsesongens finale, kunne Support-spiller Tore «Norskeren» Eilertsen også denne gang meddele at han ikke blir å se i Telenorligaen med det første etter høstens sesong. Eilertsen sier til Gamer.no at han skal prøvespille for flere internasjonale lag, og at finalen var hans siste opptreden med Riddle.

– For min del, har ikke jeg noen planer om å bli i Riddle. Jeg har mange prøvespillinger for flere internasjonale lag som jeg skal fokusere på. Dette blir nok mest sannsynlig min siste opptreden med Riddle.

I juni skrev Gamer.no om Eilertsen sin ferd over dammen, for å prøve lykken i Nord-Amerika. Hvor den talentfulle spilleren ender opp, gjenstår å se.

Siste fra forsiden