Feature

Overwatch / Telenorligaen

Dette er Overwatch-lagene i førstedivisjon av Telenorligaen

Mange lagendringer siden i høst gjør det ekstra spennende før vårsesongen setter i gang.

Mange lagendringer preger vårens sesong i Overwatch, noe som gjør den åpen.
Blizzard

Søndag braker vårsesongen av Telenorligaen 2017 igang, og med det den andre sesongen av Overwatch her til lands. Pengepremiene er doblet fra høstsesongen og samtidig er også prestisjen langt større. Mer står på spill for de åtte lagene som skal kjempe om de fire sluttspillplassene og en sjanse til å kalle seg mester av vårsesongen 2017.

LES OGSÅ: Alt du trenger å vite om Telenorligaen 2017

Vårsesongen preges av flere og store lagendringer noe som kan bidra til en viss uforutsigbarhet i forkant av ligastart. Her gir vi deg en kjapp gjennomgang av de åtte lagene som skal spille Overwatch i Telenorligaen våren 2017:

Oslo Lions Elektroniske Sportsklubb

Overwatch-laget til Oslo Lions vant Telenorligaen høsten 2016.
Eivind von Døhlen/Gamer.no

Christer «Iko» Ringelien (DPS)
Greger «Invision» Herland (DPS)
Jørgen «Decod» Myrlund (Tank)
Brage «Fresh» Andersen (Flex)
Kha Anh «iPN» Nguyen (Support/Flex)
Espen «Aateigen» Aateigen (Support)
Art «Art» Itsarawut (Trener)

Vinneren av den første sesongen med Overwatch i Telenorligaen. Laget sikret seg en andreplass i tabellspillet, men slo Line i sluttspillfinalen etter å snudd 1-0 til 1-3.

Oslo Lions stiller med samme lag som i høstsesongen. Stabiliteten i tillegg til resultatene laget kan vise til gjør de til favoritter til å forsvare mestertittelen. Laget har store ambisjoner om å bli et av de ti beste lagene i Europa, og det skal bli spennende å se om noen her hjemme kan gi dem hard kamp i Telenorligaen.

Oslo Lions møter BX3 i første runde.

The Gatekeepers

Ole Kristoffer «Pr0len» Landrø
Are «ouch» Bjordal
Atle «Bulldoq» Hansen
Ruben «EpicMouse» Hustoft
Hergen «nesty» Dillema
Timen «stk» Dillema

The Gatekeepers spilte høstsesongen under navnet aNimus og kom til semifinalen i sluttspillet etter å sikret seg en fjerdeplass i grunnspillet.

Hele laget er imidlertid byttet ut fra forrige sesong. Begrunnelsen er større krav til ferdigheter, ettersom nivået i Norge raskt har blitt høyere. Det gjenstår å se om lagets nye spillere har det som trengs for å gå hele veien til finalen i år.

The Gatekeepers møter Epiphany Bolt i første runde.

Les også
Anmeldelse: Overwatch

Riddle Elektroniske Sportsklubb

Eskil «Riddle Eskil» Mogstad
Simen «dean-» Schmidt Tveten
Erik «simsy» Gravrok
«melk»
«Teabag»
«Track»

Riddle måtte bytte praktisk talt hele sin lagoppstilling midt i høstsesongen i fjor, men klarte å karre til seg en tredjeplass på tabellen og dermed også en av plassene i sluttspillet. Der ble de brutalt slått ut av Oslo Lions, men det var likevel en god prestasjon utgangspunktet tatt i betraktning.

Flere utskiftninger har det rukket å bli før vårsesongen, og lørdag kveld er laget fortsatt ikke satt. Det blir nok ingen enkel oppgave for Riddle å nå sluttspillet også denne sesongen.

Riddle møter Flaming is for babies i første runde.

Air E-sport

Sigve «Ghoulguy» Jenset Øien
Daniel «Fabe» Ekerhovd Lid
Eirik «Genjew» Ugelstad
Joachim «Luman» Andres Migiri
Sharam «NameZ» Razai
Jan Thomas «Rognkjeks» Myrstad
Marius «Pew» Grønås

Air hadde ingen god høstsesong, og ble stående med null poeng på fem kamper. De berget imidlertid plassen i det gode selskap fordi to lag ble trukket fra divisjonen midt i sesongen.

Laget de stiller med før ligastart i vår er imidlertid helt nytt. Da alle spillerne fra i fjor er hentet til Epiphany Bolt. Air ønsker nok definitivt å gjøre det bedre enn i fjor, men de nye spillerne starter i motbakke foran den nye sesongen.

Air møter Pentafoil i første runde.

BX3 Elektroniske Sportsklubb

Arnstein «Arnibarni» Husdal Pedersen
Harald «Beezy» Hansen
Adrian «Horseee» Bordewich
Ole «Leo» Paulsen
Kristian «Liesin» Lie
Henrik Alexander «Rico» Jensen

Å være en av landets største og mest profesjonelt drevne e-sportklubber hindrer ikke BX3 i å starte vårsesongen med et ferskt lag. Det betyr imidlertid ikke at laget består av ferske spillere. Flere av de nye spillerne til BX3 har erfaring fra norske topplag.

BX3 var ett lite poeng unna sluttspillplass i høstsesongen, og er nok ivrige på å sørge for at det ikke skjer igjen denne gangen. Sluttspillplass burde være mulig å nå for dette laget.

BX3 møter Oslo Lions i første runde.

Pentafoil Gaming

Håkon «SnerK» Hansen
Sondre «ApexKing» Audunhus
Endre «Endreo» Hagen
Tobias «Pyradice» Reitantveit
Oscar «VoID» Torgersen
Daniel «DaniBE» Bondø Emilsen

Det ble kun ett tap for Pentafoil i forrige sesongs andredivisjon, naturligvis mot suverene daværende Alpha Nordic. Laget havnet i en litt kinkig situasjon da to spillere meldte seg av under en uke før ligastart, men har i siste liten fått hanket inn erstattere.

Brorparten av laget er byttet ut foran den nye sesongen, men et par av spillerne kan sørge for litt kontinuitet og kanskje berge laget fra nedrykksplassene når kalenderen viser mai.

Pentafoil spiller mot Air i første runde.

Epiphany Bolt

Carsten «Carmau» Mauland
Jørgen «Nord-» Nord
Lasse «Atlantis-OW» Høysæter
Erik «frostOW_» Hinderson Krogsrud
Emil Leonard «RipperZ» Tovund-Olsen
Jan Richard «Zappy-» Stene
Jan Harris «ZorroSeveN» Memic Lønne

Epiphany Bolt la egentlig ned laget sitt i november etter at Petter «Dave» Stenhaug forlot laget og klubben ikke klarte å finne en ny erstatter. Nå har klubben har tatt over plassen til tapende sluttspillfinalist Line, som valgte å selge sin plass etter tapet for Oslo Lions. Det nåværende laget består hovedsaklig av spillere fra Air.

Med navnet Epiphany Bolt hviler det store forventninger på dette lagets skuldre. Det gjenstår å se om spillerne klarer å levere under presset.

Epiphany Bolt møter The Gatekeepers i første runde.

Flaming is for babies

Marius «Humblee» Monsen
Christian «quadd» Sørensen
Devon «Raliator» Williams
Mikael «mkL» Skjønhaug
Kristian «Tricky» Kovacs
Jon «koz» Åstveit
Jim «Slimcarry» Nygård

Et av de nyopprykkede lagene til førstedivisjon. Laget, som spilte under navnet Nordic Alpha og deretter Epiphany Bolt forrige sesong, gikk ubeseiret gjennom andrevisjon i fjor, men har måtte bytte ut hele lagoppstillingen siden den gang.

Noen av spillerne på laget har erfaring fra de største klubbene i Norge, men Flaming is for babies skal nok få utfordringer med å slå hardt fra seg i denne vårsesongen.

Flaming is for babies møter Riddle i første runde.

Siste fra forsiden