Telenorligaen Fantasy - Counter-Strike

Dette er spillerne du bør sjekke ut til ditt Fantasy-lag

Vi ser på de dyreste stjernene, billigere utfordrere og potensielle kupp.

Tips og råd til hvilke spillere du bør plukke til ditt Fantasy-lag.
Eivind Von Døhlen

Telenorligaen skytes i gang mandag kveld og for en pangstart på sesongen vi får. Forrige sesongs finalister Apeks og Nordavind møtes til rundens hovedkamp klokken 20:00 mandag.

Her kan du sette opp ditt Fantasy-lag. Frist frem til mandag klokken 19:30.

Vi har sammen med Leon Andor «Landor» Karlsen vurdert de sterkeste kortene denne sesongen.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Fantasy-delen av Telenorligaen har gjennomgått en rekke endringer fra forrige sesong. Spillerne er nå låst til spesifikke roller, og prisene varierer i større grad en tidligere. Prisene vil i tillegg også tilpasses utifra den enkeltes prestasjoner gjennom sesongen. Du vil frem til seriestart kunne endre så mye du ønsker på laget ditt. Fra runde to får du seks bytter, som øker med ett bytte for hver runde som forløper.

Du får i gjennomsnitt 10 spesidaler å bruke på hver enkelt spiller. Dyre kjøp i en rolle vil gå på bekostning av andre roller. Vi har sammen med kommentator Leon Andor «Landor» Karlsen sett på hvilke stjernespillere du bør holde et ekstra øye med gjennom sesongen, og som vil plukke jevnt med poeng gjennom sesongen. Vi ser også på et par kupp du kan gjøre for å få råd til dine stjernespillere.

LES OGSÅ: Skyhøyt individuelt nivå i vårens sesong av Counter-Strike - vi har spådd utfallet

Enormt nivå på toppen

Håkon «hallzerk» Fjærli

Klubb: Nordavind
Pris: 13,3 spesidaler
Rolle: AWPer

Telenorligaens beste spiller, Håkon «hallzerk» Fjærli.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Håkon «hallzerk» Fjærli er av mange regnet som Telenorligaens beste spiller. Da det gjaldt som mest forrige sesong var det ingen som hadde høyere rating en Nordavind-spilleren.

Med 1,48 i rating var det ingen i nærheten av prestasjonen til Fjærli, som nok hadde stukket av med en bestemannspris dersom denne hadde blitt delt ut. Karlsen mener Fjærli er Telenorligaens soleklart beste spiller.

– Til de som enda ikke har fått med seg ferdighetene hans er det bare å lene seg tilbake å nyte. Som i fjor er han fortsatt Norges mest sannsynlige eksportvare til en større klubb, selv om jeg håper litt på at han skal holde seg i et norsk lag for å få satt Norge på verdenskartet igjen. I skrivende stund er det bare tre bekreftede Nordavind spillere i lagoppstillingen, men får de med seg to som er i nærheten av nivået til «hallzerk» vil de kunne vise seg frem internasjonalt innen året er omme, sier Karlsen.

Ole «Marcelious» Langan

Les også
– Jeg synes det er rart at Bifrost har byttet ut to spillere

Klubb: Apeks
Pris: 13,4 spesidaler
Rolle: AWPer

Ole «Marcelious» Langan toppet mye av statistikken forrige sesong.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Ole «Marcelious» Langan var Telenorligaens best rangerte spiller forrige sesong, blant dem som spilte samtlige kamper. Med 1,34 i rating, 415 frags og 11 clutches i seriespillet forrige sesong, toppet Langan mye av statistikken.

Langan er 0,1 spesidaler dyrere enn sin argeste konkurrent Fjærli, og mange velger nok en av disse to i en av de viktigste kategoriene i Fantasy-spillet.

– «Marcelious» leverer alltid og jakter alltid kills. Mye hviler på ungguttens skuldre i blant annet dueller mot de sterkeste AWP-erne i landet, men «Marcelious» har vist før at han kan utspille de beste og spiller enormt godt om han starter godt tidlig i matchen.

Haris «H4RR3» Hadzic

Klubb: Nordavind
Pris: 12,3 spesidaler
Rolle: «Entry-fragger»

– Fryktløs, sier Karlsen om Haris «H4RR3» Hadzic.
Eivind von Døhlen/Gamer.no

Nordavinds Haris «H4RR3» Hadzic var en viktig brikke for Nordavinds vei til finale forrige sesong. Etter endt seriespill lå Hadzic over sin lagkamerat Fjærli, med 1,28 i rating.

Hadzic er Nordavind «entry-fragger», som igjen er en av de viktigste kategorier i Fantasy, ettersom spillerne kan plukke poeng på andre måte enn ren K/D. Nordavind-spilleren endte til slutt på hele 87 første frags og toppet med det statistikken på dette området. Karlsen omtaler Hadzic som en fryktløs spiller.

– En av mine favoritter å se når han er i «entry»-modus. Null respekt, ut og plaffer hoder. Vanskelig for motstanderne å vite hvor han plutselig dukker opp og du lever ikke lenge om han ser deg på skjermen sin. Fryktløs spiller som ville forsterket så og si hvilket som helst lag i Telenorligaen.

Kristian «akez» Kornbakk

Klubb: Apeks
Pris: 11,8 spesidaler
Rolle: Allrounder

Kan Kristian «akez» Kornbakk finne tilbake til storformen?
Eivind Von Døhlen

Det var knyttet store forventninger til Kristian «akez» Kornbakk forrige sesong, etter enkeltmannsprestasjonen under vårsesongen i fjor. Kornbakk klarte ikke helt å levere opp mot nivået han viste på Lillehammer, men havnet til slutt på solide 1,18 i rating.

Kornbakk er plassert under allrounder-rollen, og det er verdt å merke seg at disse spillerne ikke plukker poeng i tillegg til ren K/D. Karlsen håper Kornbakk returnerer til det samme nivået han viste for noen sesonger siden.

Med gjennombruddet i fjor vår vet alle hva «akez» kan få til, men med en litt rotete høstsesong i Nordavind, endte vi opp med et sluttspill uten stjernen. I år er han tilbake for fullt og skal igjen vise Norge hva han er god for.

Sigurd «MV» Schmidt-Hanssen

Klubb: Demise
Pris: 12,2 spesidaler
Rolle: «Entry-fragger»

Sigurd «MV» Schmidt-Hanssen gjør comeback som Counter-Strike-spiller.
Eivind Von D

Som en av Norges største talenter har Sigurd «MV» Schmidt-Hanssen allerede rukket å legge tastaturet på hyllen, for så å finne det fram igjen. Denne sesongen er han hentet til Demise som lagets «entry-fragger».

Schmidt-Hanssen rakk å spille et par kart forrige sesong og leverte kruttsterk-statistikk. Stortalentet kan skilte med 1,86 i rating, soleklart best i ligaen på sine to kart. Han hadde også seks første-frags, og selv om dette er basert på et relativt lite datagrunnlag, ville han i samme tempo 54 første-frags. Dette vil plassert Schmidt-Hannsen litt nedover på listen.

Karlsen mener et valg av Demise-spilleren nærmest vil garantere deg poeng.

– Ett av Norges største talenter de siste årene og er endelig tilbake i det gode selskap, klar for å vise seg fram. Må tåle å ha en del øyne retta mot seg, da han er essensiell for Demise sin sesong. Enorm treffsikkerhet og har støttespillere rundt seg både i og utenfor spillet. Det gjør at «MV» kun trenger å fokusere på det han kan best, å smadre motstanderne. Her har du nesten det nærmeste du kommer garantipoeng, men så er spørsmålet om man er villig til å ofre litt på de andre plassene for supertalentet.

Haakon «Radifaction» Tholo

Klubb: Widowmakers
Pris: 12,7 spesidaler
Rolle: Allrounder

Haakon «Radifaction» Tholo har med seg et kruttsterkt mikslag.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Det er mange på Widowmakers som kunne tatt plass på denne listen. En av dem er tidligere seriemester Haakon «Radifaction» Tholo. Tholo satser for tiden utenlands med sitt internasjonale lag NoChance og spilte et par kamper forrige sesong.

Da Norge vant King of Nordic fredag var Tholo en av nøkkelspillerne i finalen mot Sverige, og viste at han besitter et skyhøyt toppnivå. Spørsmålet som stilles til om du bør putte Tholo på ditt lag, ligger i hvor samspilt mikslaget Widowmakers er.

– Han er blitt en veteran i Telenorligaen og er en av Norges beste individuelt. Han er definitivt en som skal gjøre at Widowmakers leverer en veldig sterk sesong, men er laget villige til å legge inn timene sammen for at de skal komme seg helt til topps? spør kommentatoren som mener dette kan trekke ned på prestasjonen til Tholo.

Potensielle poengplukkere

Sander «Grusarn» Nordeide Iversen

Klubb: Apeks
Pris: 11,5 spesidaler
Rolle: «Entry-fragger»

Sander «Grusarn» Nordeide Iversen kan være en joker.
Eivind von Døhlen/Gamer.no

Sander «Grusarn» Nordeide Iversen fikk sitt gjennombrudd forrige sesong og signerte etterhvert for Kingpins, etter storspill i Momentum-drakten. Iversen leverte gjennom sesongen på samme nivå som lagkamerat Kornbakk.

«Grusarn» er Apeks' «entryfragger» og er prisatt noe lavere enn både «H4RR3» og «MV» Du kan dermed fylle en viktig rolle med en sterk spiller, og samtidig forvalte pengene i bedre spillere andre steder.

I løpet av seriespillet hadde Iversen tredje flest første-frags med 64. Under sluttspillet var tallet 18, nest flest. Det gjør han til en attraktiv spiller i sin rolle.

Thomas «Aaseng» Olsen Aaseng

Klubb: Momentum
Pris: 10,7 spesidaler
Rolle: AWPer

Thomas «Aaseng» Olsen Aaseng viste seg frem forrige sesong i Momentum. Som lagets AWPer er han en viktig brikke for Momentums prestasjoner denne sesongen.

Aaseng er noe billigere enn de øvrige alternativene på topp med «hallzerk» og «Marcelious» og kan i likhet med Iversen åpne opp for bedre spillere andre steder. Karlsen mener dette er en spennende spiller.

– Fikk allerede vist seg fram i høst-sesongen i fjor og har forhåpentligvis bare blitt bedre siden da. Begynt å fått LAN-erfaring og blitt en solid og rolig spiller. Dyktig clutcher som aldri skal avskrives fra en runde og Momentum vil trenge en aaseng i toppform om de skal nå sluttspillet nok en gang. Aaseng, prissatt til 10.7 - De aller fleste velger nok hallzerk/Marcelious til AWP-rollen, som er forståelig da de henta mest poeng i fjor, men i aaseng har man et billigere alternativ som gjør det mulig å velge kanskje enda større poeng-hentere i resten av laget.

Shero «Shero» Jaman

Klubb: Celestial
Pris: 10,4 spesidaler
Rolle: Allrounder

Shero «Shero» Jaman er hentet inn i Celestial foran denne sesongen, men leverte ikke skyhøy statistikk forrige sesong. Med 1,01 i rating er 10,4 spesidaler en relativt stiv pris for en spiller som ikke helt har blomstret.

Karlsen mener dette kan være Jamans gjennombruddssesong.

– Veldig spennende og stødig spiller i Celestial som sjeldent gjør feil og som ofte setter seg opp i situasjoner hvor han får minst tatt ut èn motstander. Celestial er spådd langt ned på tabellen av undertegnede og de andre spåkonene, men Shero skal definitivt ha et ord med i den saken.

Hugo «Xaisty» Lindvall

Klubb: Infurity
Pris: 11,8 spesidaler
Rolle: AWPer

Hugo «Xaisty» Lindvall gikk litt under radaren forrige sesong. Svensken leverte kruttsterk og var svært viktig for at Infurity berget plassen. Med ti kart som fasit, endte Lindvall opp med 1,18 i rating.

Lindvall er prisatt til høye 11,8 spesidaler etter prestasjonen forrige sesong og kan levere opp mot et nivå som kan sikre deg gode poeng gjennom sesongen. Karlsen mener du bør holde et ekstra øye med svensken i Infurity denne sesongen.

– Svensken i Infurity leverte en veldig god sesong i høst og var en viktig brikke for at Infurity beholdt plassen i den øverste divisjonen. Infurity er et lag som kan slå hvem som helst og har Xaisty dagen kan de by opp selv de beste lagene til dans. Med 97,2 ADR hadde han høst-sesongens nest høyeste gjennomsnitt og jeg ser fram til å se hva han kan by på i 2019.

Kuppene du kan gjøre

Pål «Polly» Kammen

Klubb: Apeks
Pris: 6,8 spesidaler
Rolle: Allrounder

Pål «Polly» Kammen er tilbake som aktiv spiller.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Pål «Polly» Kammen er hentet inn på prøvespill i Apeks og har på bakgrunn av sin inaktive periode blitt prissatt ekstremt lavt. Dette er en spiller som har spilt i to av verdens gjeveste turneringer med London Conspiracy og LGB.

Usikkerhetsmomentet ligger i hvilket nivå Kammen nå besitter. Erfaringen tilsier at han kan levere utrolig godt og til 6,8 spesidaler er han den billigste spilleren i Fantasy. Basert på dette forventer undertegnede og Karlsen at nærmere samtlige plukker han til sitt Fantasy-lag.

– «Polly» er prissatt til latterlige 6,8 spesidaler. Forventer at 90 prosent plukker med seg veteranen for å kunne velge dyrere spillere i de andre rollene.

Philip «Philip» Løseth

Klubb: Byte
Pris: 8,1 spesidaler
Rolle: In-Game

Philip «Philip» Løseth er den eneste Ingame Leaderen på listen.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Den eneste Ingame Leaderen på listen er Philip «Philip» Løseth. Løseth har kanskje ikke den sterkeste statistikken, men plukker som taktisk leder også poeng basert på lagets prestasjon og rundeforskjell. Prisen tilsier også at man åpner enorme spillerom ellers i Fantasy-laget.

Karlsen mener du bør se litt på terminlisten før du velger din taktisk leder.

– Byte mot Infurity i første runde gikk til 1-1 i fjor høst, men jeg tror Byte vil trekke det lengste strået her. De har fått forsterket laget sitt med en spiller som «NiTo» og såvidt meg bekjent trent og forberedt seg mer til den kommende sesongen enn Infurity. Vinner Byte greit mot Infurity vil «Philip» på Ingame Leader-rollen være et røverkjøp.

Håvard «jolietoG» Kristengård

Klubb: Demise
Pris: 7,9 spesidaler
Rolle: AWPer

Håvard «jolietoG» Kristengård er tilbake i den øverste divisjonen.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Håvard «jolietoG» Kristengård er tilbake i den øverste divisjonen etter en sesong i 2.divisjon. Kristengård og gjengen ble hentet av Demise i forkant av sesongen, og har fått med seg et sterkt lag som kan gjøre skade.

Som lagets AWPer blir det viktig at Kristengård leverer varene for at Demise skal blande seg inn i topp fire. Med en fin pris på 7,9 spesidaler kan dette være et flott kjøp i AWPer-rollen.

Siste fra forsiden