Dette er vinneren av vignettkonkurransen

Anders Valaker Tisthamar overbeviste fagjuryen med sitt lekne bidrag.

Anders Valakar Tisthamar stikker av med seieren i vår vignettkonkurranse med en leken og tøff bruk av logoen til Gamer.no.
Gamer.no/Privat

I slutten av juli utlyste vi en konkurranse om å lage den beste vignetten for vår fremtidige videosatsing her på Gamer.no. Vi trengte en introduksjon, et avbrekk og en avslutning, og kriteriene vi satt var at logoklippet var kort og viser frem vår profil på en god måte.

Nå har vi kåret en vinner: Anders Valakar Tisthamar leverte en stilfull og tøff vignett, som fagjuryen enstemmig plukket ut. Dermed stikker han av med en splitter ny stue-PC fra Gigabyte med innebygd prosjektor, i tillegg til at han alltid vil bli kreditert i slutten av våre videoer.

Her er vinnervignetten. Den vil få lydeffekter innen den skal benyttes hos oss.
Premien til vinneren er Gigabyte Brix.

Har to spillutgivelser bak seg

Den talentfulle 28-åringen har jobbet som front end-utvikler lenge, men bestemte seg nylig for å bli bli selvstendig web- og spillutvikler. Han kan vise til to spillanseringer og flere grafiske oppdrag på nettstedet sitt.

– Hvordan gikk du frem da du lagde denne vignetten?

Jeg ville lage noe som var rent og ryddig, men ikke kjedelig. Vignetten skulle få frem mange sjangre og kunne brukes på alle typer videoinnslag - ikke bare det mest actionfylte. Det var også viktig for meg å lage noe man kan se på ny og på ny uten å bli lei, og heller oppdage nye detaljer hver gang, forklarer Tisthamar.

Han forteller at han åpnet Adobe After Effects uten den store planen, og at den kunsteriske retningen ble til underveis.

Jeg prøvde mye forskjellig og hadde flere utkast. På et tidspunkt var det M-en som var en tetrisbrikke, men etterhvert ble den gjort om til en brennmanet. Jeg jobbet med bokstav for bokstav og lekte meg frem til resultatet, sier Tisthamar.

Designeren som bor i Førde var spent på om juryen hadde samme mening som leserne da bidragene ble annonsert.

Bidraget til Cato Skogvold nådde ikke helt til topps hos juryen, men fikk mange positive leserkommentarer og premieres derfor med et gavekort på 500 kroner hos Elkjøp.

Da jeg så en del av de andre vignettene tenkte jeg at det blir vanskelig å velge. Jeg håpet jo at redaksjonen var enig i de kommentarene som kom, men det er alltid vanskelig å vite hva som blir valgt. Det er jo så mange ulike meninger på et diskusjonforum.

– Hvor lang tid brukte du på vignetten?

Det ble noen timer her og der. To-tre kvelder, kanskje, med pauser underveis.

Premier til alle

Ved siden av vinnerbidraget var det Cato Skogvold sin vignett som fikk mest positiv omtale av våre lesere. Han får derfor tilsendt et gavekort på 500 kroner fra Elkjøp, samt en Gamer.no-t-skjorte. De ni andre deltakerne får et Elkjøp-gavekort hver á 200 kroner og t-skjorter.

Se alle bidragene i vignettkonkurransen »

Siste fra forsiden