Black Friday 2018

Dette kan du forvente på Black Friday og i løpet av Black Week

Årets store priskuttfest er like rundt hjørnet.

Montasje Gamer.no

Det er straks duket for den årlige prisfesten kjent som Black Friday. I år som i fjor kjører forhandlerleddene tilbud på en rekke produkter på 23. november. I tillegg varmer de fleste opp til den store dagen med tilbud hele uken, før nettbutikkene avslutter med Cyber Monday den påfølgende mandagen.

Også på spillfronten bruker det å være mulig å raske med seg noen gode tilbud i løpet av perioden. Ikke bare gjelder det spill på PlayStation Store, Xbox Store, Steam og andre digitale plattformer, men også fysiske produkter som konsoller, grafikkort og TV-er.

Vi i Gamer.no vil gi deg de tips om de beste kjøpene rundt Black Friday, Black Week og Cyber Monday, og du kan følge alt dette i vår Black Friday-seksjon.
(obs: trafikk til Prisguiden.no via Gamer.no tjener vi penger på)

Det kan dog være lurt å holde tunga rett i munnen når man begir seg ut på innkjøp. For hva er det egentlig man bør se etter? Vi har snakket med to prissammenligningstjenester om hva spillfans bær være på utkikk etter i den kommende uken.

Dette kan du forvente

Amund Espelien.
Kyle Meyr, Prisguiden.no

Daglig Leder i Prisguiden.no, Amund Espelien, forteller at de ser mest oppmerksomhet rundt skjermkort, spillkonsoller og PC-skjermer hos seg under Black Friday, og tror at denne trenden vil gjenta seg i år. De forventer likevel at det er størst prisavslag på hodetelefoner, tastatur, mus og andre typer spilltilbehør.

– Blant de mest populære produktene kom 1 av 3 produkter på tilbud i fjor, og i snitt ble prisen redusert med 23 %. Det er derfor mye penger å spare på å slå til på de riktige tilbudene, men ikke kjøp noe du ikke trenger, oppfordrer han.

Espelien tror også at man kan begynne å se litt på tilbudsfronten allerede til helgen. Noen av butikkene tyvstarter nemlig allerede på lørdag, men likevel er det slik at de fleste fremdeles begynner med de daglige tilbudene på mandag.

Are Vittersø.
Trygve Indrelid, Prisjakt.no

Hos Prisjakt.no forteller Norgessjef Are Vittersø at de forventer å se gode rabatter på PlayStation 4-konsoller og spill til konsollen.

– De mest populære produktene vi har på Prisjakt i dag er Red Dead Redemption 2, FIFA 19, PlayStation 4 og Nintendo Switch, så jeg blir ikke veldig overrasket hvis vi ser at disse produktene får en gunstig pris i løpet av Black Week eller Black Friday, sier han.

Han informerer om at over halvparten av alle PlayStation 4-spill ble satt ned i pris i fjor, med en gjennomsnittsrabatt på 24 % mellom alle spillene. I tillegg peker han på at TV-er hadde en gjennomsnittsrabatt på 18 %, noe som kan være fint å se på om man er på jakt etter en ny 4K-TV.

Det er likevel ikke smart å satse alle pengene på tilbudene neste uke. Espelien sier nemlig at de historisk ser at enkelte produkter kan få enda større avslag i romjulen. Han trekker frem spillkonsoller, skjermkort og PC-skjermer som typiske produkter som ofte kan få et enda større avslag i romjulen.

Bruk prishistorikk og husk angreretten

Slik ser prisutviklingen ut på PlayStation 4 Pro for øyeblikket.
Skjermbilde av Prisguiden.no

Når du begir deg ut i prisjungelen neste uke er det særlig to tips det kan være lurt å ha i bakhodet.

Dersom du er i tvil om et tilbud faktisk er godt kan du sjekke dette ved å se på prishistorikken til produktet på både Prisguiden.no og Prisjakt.no. Da kan du lett få en oversiktlig graf som viser hvor mye en vare har kostet før, og om tilbudet faktisk er så godt som det utgir seg for å være.

Det andre tipset er å huske på angreretten og mulige bytteordninger. Skulle du bli for revet med i handelen kan du angre på kjøpet. De fleste butikker har en eller annen form for mulighet til å enten bytte til et annet produkt, gir deg butikkreditt, eller lar deg heve kjøpet.

Handler du fra nettbutikker er butikkene faktisk lovpålagt å la deg benytte deg av angreretten. Utover dette må du se på hver enkelt butikks retningslinjer og forholde deg til dem.

Her på bruket skal vi i hvert fall gjøre vårt beste for å lede deg mot de beste tilbudene. Vi planlegger å oppdatere deg på de beste kjøpene i løpet av neste uke, så følg med på vår Black Friday-side.

Prisguiden.no er en kommersiell partner av Gamer.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon. Du kan lese mer om Prisguiden her »

Siste fra forsiden