Feature

Telialigaen - League of Legends

Dette tror vi blir utfallet i vårens League of Legends-sesong

Interne overganger, kommende rivaloppgjør, ukjente talenter - slik tror vi førstedivisjon i League of Legends utspiller seg.

Kristian «Sangopan» Heggland (t.v.) og Julian «DogSledder» Nash har kommet med årets spådommer.
Sindre Stien/Good Game

Seriestart for vårens Telialigaen i League of Legends er like rundt hjørnet og første runde utspiller seg på torsdag 28. januar. I den anledning har vi i Gamer.no fått med oss kommentatorer Julian «DogSledder» Nash og Kristian «Sangopan» Heggland for å rangere vårens lag og spå hvordan tabellen ser ut etter endt seriespill.

Vårens lagoppstillinger er en god blanding av kjente fjes, ukjente talenter og nye drakter. Flere overganger internt i ligaen legger opp til mange rivaloppgjør i vårens sesong, og årets nykommere er nok sultne etter å jekke ned ligaens veteraner.

Hvordan vårens tabell faktisk ender opp er umulig å si, men panelets spådommer kan du se nederst i artikkelen.

Terminlisten finner du på Telialigaens hjemmesider »

Nok en deltakerrekord

I fjor høst kunne Telialigaen gladelig meddele deltakerrekord i League of Legends, med totalt 173 påmeldte lag. Engasjementet rundt både e-sport og League of Legends ser imidlertid ut til å være økende, og nok en gang kan Telialigaen skilte med nye deltakerrekorder, her via grunnlegger av Gamer.no og leder av Telialigaen, Tor-Steinar Nastad Tangedal.

LES OGSÅ: Apeks signerer svensk trio

1. - 5. plass: Sluttspillskandidatene

Nordavind: Favorittstempelet intakt

Kommer Nordavind til å leve opp til favoritt-stempelet?
Sindre Stien/Good Game

Kallon «Kerberos» Ram (Top)
Anders «Sharp» Lilleengen (Jungle)
Øyvind «Erixen» Saltrø Eriksen (Mid)
Lars «Chrisberg» Christiansen (ADC)
Omid «Touch» Rosander (Support)

Før-sesongens kanskje største nyhet var overgangen til Jungle-spiller Anders «Sharp» Lilleengen fra Viking (nå KAOS) til Nordavind, annonsert i en fantastisk videosnutt på klubbens Twitter-profil. Med kjernen av fjorårets klare seriemestere intakt er det ingen tvil om at Nordavind går inn i vårens sesong med et klart favorittstempel.

Les også
«Marcelious» hentes fra benketilværelsen i Apeks til 777

Julian «DogSledder» Nash

– De siste sesongene av Telialigaen har vært forholdsvis jevne. I fare for å ødelegge spenningen rundt denne sesongen, vil jeg likevel si for en lagoppstilling. Hvordan skal noen klare å slå dette? Her er det spillere av klasse over hele fjøla. Jeg vet nesten ikke om man kan få et sterkere lag på norsk jord, så her blir spørsmålet om ikke Nordavind kan klare å gå ubeseiret gjennom sesongen.

Kristian «Sangopan» Heggland

– Vanskelig å komme unna Nordavind på toppen av årets sesong. At de kjører samme lag i Telialigaen og i Nordic League of Legends Championship (NLC) er veldig spennende, og noe jeg håper at flere lag gjør fremover om det lykkes. Dette blir et lag som skal være vanskelig å slå for de aller fleste. Om de går ubeseiret ville det heller ikke vært overraskende.

Bifrost: Kan stadfeste seg som toppklubb

«Tide» er tilbake i Telialigaen, denne gangen for Bifrost
Eivind Von Døhlen/Good Game

Roshan «I am Kees» Visser (Top)
Taneli «Tanu» Renfors (Jungle)
Alexander «HHNeverLucky» Fedde (Mid)
Mathias «Tide» Kruse (ADC)
Mikael «Bruland» Bruland (Support)

Etter høstens sjetteplass har Bifrost valgt å bygge opp laget på nytt. Kun «Bruland» er med fra fjorårets stall, og med seg inn i vårens sesong har han blant annet «HHNeverLucky» (tidl. Domino) og «Tide» (tidl. Nordavind, Riddle). Det er med andre ord en spillerstall av et helt annet kaliber enn tidligere, og Bifrost har virkelig muligheten til å stemple seg inn i vårens sluttspill.

Julian «DogSledder» Nash

– Bifrost fortsetter satsingen sin, og det gjenspeiles i årets lagoppstilling. Kjente og kjære navn som har imponert i norsk sammenheng er satt sammen for å virkelig sette Bifrost på kartet. Om de får lagspillet og synergien til å fungere så tror jeg at de kan bli vanskelige å slå.

Kristian «Sangopan» Heggland

– Satsingen forsetter fremover, og ved å plukke opp «HHNeverLucky» fra Domino og «Tide» med flere titler i ryggsekken kan dette være et av lagene som potensielt kan utfordre Nordavind, gitt at hele laget spiller på sitt toppnivå.

LES OGSÅ: Oilers og Nordavind åpner sesongen med toppoppgjør

KAOS: Veteraner i nye drakter

Kan «KOOLBERG» og resten av gjengen bringe KAOS til toppen?
Sindre Stien/Good Game

Håkon «KOOLBERG» Solberg (Top)
Adrian «Dipzey» KJellesvik (Jungle)
Sander «Zhandia» Skogstad (Mid)
Magnus «lil ambivert» Hornnes (ADC)
Geir «Eskii» Lie (Support)

En kjent spillerstall i nye drakter. KAOS mistet kanskje «Sharp» til Nordavind, men fikk signert «Dipzey» til å ta over hans plass. Utvilsomt en av de aller mest rutinerte spillerstallene i Telialigaen og med en god sesong bak seg er nok KAOS-spillerne klare for å nok en gang kjempe i toppen av tabellen.

Julian «DogSledder» Nash

– KAOS er det samme gamle fra Viking men i nye drakter. Dette gir laget kanskje den ekstra friheten til å være seg selv, og med «Dipzey» inn på laget tror jeg dette er laget med den klareste slagplanen - å lage KAOS! Hovedoppgaven ligger på «Zhandia» og jeg kan garantere at han på godt og vondt ikke blir å skuffe.

Kristian «Sangopan» Heggland

– Viking-gjengen har gått inn i et uavhengig lag, og satser videre med «Dipzey» tilbake i Jungle-rollen. KAOS hører hjemme i sluttspillet, og jeg regner med at denne gjengen vil ligge på nivået du må ligge på for å ha en sjanse. Spørsmålet er alltid om deres Mid Lane-fokuserte spillestil blir straffet av de andre lagene eller ikke.

Riddle: Kan fornyelse lede til suksess?

«Denden» er med i Riddles fornyelse.
Eivind Von Døhlen/Good Game

Thomas «RIPPED IRL» Hau (Top)
Edual «Saju» Dinkelberg (Jungle)
Pavel «Pavkyn» MysliveCek (Jungle)
Ziga «Apples» Jereb (Mid)
Fredrik «TheWanderingPro» Johannessen (Mid)
Endre «Slemdre» Luktvasslimo (ADC)
Dennis «Denden» Bui (Support)

I fjor viste Riddle seg fra sin beste side i NLC. I hjemlig liga røk de ut i semifinalen mot Domino etter storspill i det ordinære seriespillet. Før vårens sesong har Riddle gjennomført en fullstendig fornyelse for både NLC- og Telialigaen-troppen. Sistnevnte består blant annet av kjente norske fjes hentet fra Bifrost, Domino og Wizard, og det blir spennende å se om de internasjonale spillerne klarer å hevde seg både i Telialigaen og i NLC.

Julian «DogSledder» Nash

– Fornyelse av stallen igjen, og Riddle håper vel på å gjøre suksess både i NLC og i Telialigaen med en todelt satsing. Storklubben kan potensielt slite litt med sistnevnte med tanke på nivået vi ser på i år. I første omgang får målet være sluttspill, så får man se hvor langt de vil kunne klare å rekke derfra og ut.

Kristian «Sangopan» Heggland

– Absolutt muligheter for sluttspill for Riddle i år også. Det er dog trangt om plassen bak Nordavind, Bifrost og KAOS. Årets lagoppstilling er nok ikke den sterkeste Riddle har skiltet med, og vi får se om de klare rå spille godt nok. Riddle pleier å ha gode sesonger for så å snuble i sluttspillet, så vi får se om dette er tilfellet igjen.

LES OGSÅ: Norske «jkaem» har signert for EXTREMUM

Domino: Spennende stall

Storm «Woofer» Moyersoon (Top)
Mathias «Lil Yachty» Ydstie (Jungle)
Kristoffer «Fantasia kN» Voll Dahl (Mid)
Håkon «Håky» Nodeland (ADC)
Jesper «SleepWe» Ljung (Support)

Med høstens andreplass ferskt i minne er det noe overraskende å se Domino med fem nye spillere til vårens sesong. Det individuelle nivået er høyt, men det gjenstår å se hvor godt den nye stallen fungerer sammen.

Julian «DogSledder» Nash

– Ny lagoppstilling med en god blanding av både kjente og nye navn. Spillerne holder et forholdsvis høyt nivå individuelt sett, så om de jobber godt sammen som et lag kan de bli en farlig utfordrer for sluttspillplassene.

Kristian «Sangopan» Heggland

– Et par kjente fjes samt noen nye i den nye lagoppstillingen til Domino. De kan nok sikte inn på sluttspillplass, men de kommer til å måtte kjempe om plassen med flere lag. Om de får samspillet til å sitte er det en god sjanse for at semifinale er mulig.

6. - 7. plass: Sterke utfordrere

Wizard: Satsing rundt «Addi»

Tom «Toliam» Brandon (Top)
Ådne «Olunn» Anmarkrud (Jungle)
Rok «Gtrik» Fišer (Mid)
Adrian «Addi» Kristiansen (ADC)
Mikael «Syhm» Richvoldsen (Support)

Etter en noe trøblete før-sesong har Wizard sikret seg en spillerstall de har tro på inn mot våren. Kun ADC-spiller «Addi» er med fra høstens lag, og det blir spennende å se om klubben klarer å bygge laget opp igjen rundt «Addi». I høst var de kun en seier unna sluttspillplass, så dette er virkelig ikke et lag å undervurdere.

Julian «DogSledder» Nash

– Fjorårets store positive overraskelse fortsetter å satse i det gode selskap. De har bygd opp et nytt lag rundt ADC-spiller «Addi». Det er ingenting å utsette på spillerne, og med en god klubb bak seg tror jeg at Wizard kan overgå forventningene, selv etter en litt trøblete før-sesong.

Kristian «Sangopan» Heggland

– Yndlingene fra høstens sesong kjører på videre med å bygge et lag rundt «Addi». Etter en litt trøblete start fikk de også inn «Syhm» som Support.

Rich Gang: Kan fort utfordre topplagene

Jannik «Syrax» Born (Top)
Necati «Convik» Sarıgül (Jungle)
Andreas «Yupwulf» Brustad (Mid)
Henrik «RudeDude» Vågenes (ADC)
Knut «Gabrielsen» Gabrielsen (Support)

Rich Gang er ett av tre nyopprykkede lag i vårens sesong. Laget byr på kjente spillere, og har allerede vist gode resultater i Telia Esports Series (TES) med seire mot både Domino, Wizard og Vanir. Nivået i toppen kan bli i overkant tøft for det nyopprykkede laget, men de har potensiale til å slå de aller fleste i ligaen.

Julian «DogSledder» Nash

– Kjente og kjære spillere som spiller på eget premiss i Rich Gang. De har allerede begynt å vise hva de er gode for i TES. Det føles på mange måter feil å sette disse gutta såpass langt nede på tabellen fordi jeg tror at hvis det klaffer for de, blir vi å se de i sluttspillet.

Kristian «Sangopan» Heggland

– Mange kjente navn her, og det virker litt rart å sette de såpass langt nede på listen. Rich Gang virker som et lag som har mulihgeter til å yppe seg, men uten å vite hvor seriøst de tar det er det vanskelig å spå hvor de havner. Individuelle ferdigheter er der, men om de for det til å stemme er fremdeles uvisst. Kan ende opp med å overraske og derfor komme seg til sluttspillet. Spennende!

8. - 10. plass: Hvem overlever?

Vanir: Må finne formen

Daniel «StepUp» Kristiansen (Top)
Bendik «Metanon» Alvik (Jungle)
Jakob «Coing» Johannsen (Mid)
Leon «Riziki» Keddeinis (ADC)
Ali «Blazingfire» Sunbul (Support)

Vanir har lenge vært i det gode selskap uten å nå helt opp til toppen. Også denne utgaven ser ut til å gjøre det samme, men dersom Vanir finner formen kan de nok yppe seg mot flere av de antatt bedre lagene. Forhåpentligvis klarer Vanir-spillerne å få orden på samspillet og komme seg videre fra en relativt svak åpning i TES.

Julian «DogSledder» Nash

– Selv med en grei lagoppstilling tror jeg årets nivå er for høyt til at Vanir klarer å nå helt frem. De blir nok nødt til å gjøre det de må for å holde seg i førstedivisjon en sesong til.

Kristian «Sangopan» Heggland

– Dette er en organisasjon vi skal følge med på fremover, gitt deres satsing innen flere spill i Norge. Spillerne er solide, men nivået er muligens litt for høyt i år til at de når helt opp. Om de jobber målrettet kan de yppe seg mot flere av lagene jeg har rangert høyere, men jeg tror de må klare å dra ut et lagspill som overgår de individuelle ferdighetene. Vi har sett det før, så muligheten er der.

LES OGSÅ: Norske «Taiga» sikter seg inn mot neste Dota 2-major

HyFerion5: Mange nye fjes

Morten «MortySporty» Carstens (Top)
Stamatis «Woops» Papadopoulos (Jungle)
Phi «Phino» Nguyen (Mid)
Tap «WildArcane» Nguyen (ADC)
Kevin «Mingleo» Do (Support)

HyFerion5 tok over plassen til Vikings akademi-lag som slo Elite PredatorX i kvalifiseringen til førstedivisjon og stiller til sesongstart med mange nye fjes på øverste nivå. Det er vanskelig å si hvor godt laget viser seg å være utover sesongen, men tar vi utgangspunkt i det de viste i kvalifiseringen til TES kan det bli en tøff sesong.

Julian «DogSledder» Nash

– HyFerion5 får som mange nye lag i førstedivisjon nøye seg med å kjempe for å holde seg her oppe. Med litt kjent og litt nytt har de likevel grunnlaget for å gjøre det, men det krever hardt arbeid og gode resultater.

Kristian «Sangopan» Heggland

– Nyopprykkede, og kommer nok derfor til å kjempe mest om å beholde plassen. Jeg liker alltid en god underdog-historie, men med tanke på nivået i år har HyFerion5 en bratt bakke å forsere for å hevde seg.

FloWenZ: Må nok spisse nebb og klør

Thomas «Ikhorae» Wright (Top)
Mathias «Haugen» Eike (Jungle)
Anders «Duckers» Hansen (Mid)
Matias «Behner» Hansen (ADC)
Joseph «Rambo» Kufner (Support)

FloWenZ vant høstens andredivisjon og kan også inneha potensiale til å hevde seg mot flere av lagene på høyeste nivå. Det er derimot vanskelig å kunne si noe om før vi har sett laget i aksjon. I likhet med HyFerion5 klarte heller ikke FloWenZ å kvalifisere seg til TES. Tapet mot Rich Gang kan være en indikasjon på at det blir en hard kamp om tilværelsen for FloWenZ-spillerne.

Julian «DogSledder» Nash

– I likhet med HyFerion5 tror jeg at FloWenZ må kjempe med nebb og klør for å holde seg i førstedivisjon. Men - man kan aldri vite med nye lag og med ukjente spillere. Kanskje de overrasker oss alle sammen, og putter spådommene til skamme? Om de skulle klare det så blir jeg ikke annet enn positivt overrasket!

Kristian «Sangopan» Heggland

– På samme måte som HyFerion5 må nok også FloWenZ-spillerne belage seg på å kjempe på nedre del av tabellen. Nye lag er alltid spennende, så man håper jo alltid på at de kommer ut av porten i 120 km/t.

LES OGSÅ: 777 signerer jentelag - skal konkurrere i 2. divisjon

Slik tror vi tabellen ser ut etter endt seriespill

Noen av vårens lag har vi fått sett i aksjon i Telia Esports Series, men på langt nær alle. Hvorvidt det gir en indikasjon på hvordan Telialigaen utspiller seg i vår er uvisst. Panelet er på ingen måte trygge på sine egne spådommer, og det spriker stort mellom kommentatorene og undertegnede skribent. Det vil uansett bli spennende å se hvor godt spådommene stemmer, hvem som overrasker og hvem som skuffer.

Plassering«DogSledder»«Sangopan»BrageGjennomsnitt
1. plassNordavindNordavindNordavindNordavind
2. plassBifrostBifrostRiddleBifrost
3. plassKAOSKAOSKAOSKAOS
4. plassDominoDominoBifrostRiddle
5. plassRiddleRiddleRich GangDomino
6. plassWizardWizardWizardWizard
7. plassRich GangRich GangDominoRich Gang
8. plassVanirVanirVanirVanir
9. plassHyFerion5HyFerion5HyFerion5HyFerion5
10. plassFloWenZFloWenZFloWenZFloWenZ

Siste fra forsiden