Diablo 3 lar vente på seg

Blizzard er sparsommelige med nyheter om Diablo 3, men dette vet vi så langt.

Det er nå et år siden Diablo 3 ble annonsert på Blizzcon 2008. Dette kom som lyn fra klar himmel, og gamle Diablo-fans fikk seg en støkk når de så hva Blizzard hadde holdt skjult så lenge. Nå som et år har gått, hva sitter vi igjen med av informasjon om Diablo 3? La oss ta en oppsummering.

Barbaren med to økser.

Under Blizzcon 2008 var Diablo 3 en av de virkelig store nyhetene. Med en flashy trailer i sann Blizzard-stil og en 20 minutter lang video fra selve spillet satt vi igjen med et godt inntrykk. På den tiden ble vi introdusert for de to første klassene: barbaren og heksedoktoren. Barbaren er foreløpig den eneste klassen som blir videreført fra de forrige spillene. Han er en klasse som er basert på nærkamp, med store våpen og brutale knep. Heksedoktoren er en magiker-klasse, kan fremkalle monstre som kjemper for ham, og har et arsenal av forskjellig magi. Fire måneder gikk før vi fikk mer informasjon om klassene, og i oktober ble vi introdusert for wizard-klassen. Hun er også en magiker, men med mer tradisjonell magi, i likhet med sorceress-klassen fra Diablo 2.

Universet Sanctuary er stedet hvor Diablo-serien finner sted. Fans av de tidligere spillene vet at Tristram er en sentral plass i Diablo-historien, og denne byen blir viktig i det nye spillet også. Andre steder som blir nevnt er: Borderlands, som er et goldt ørkenlandskap, og Caldeum, som er en stor og viktig handelsby. Spillestilen er også endret, da man ikke lenger skal pøse på med eliksirer for å holde seg i live, men heller plukke opp røde livgivende bobler som faller av de døde fiendene. Eliksirene kan nå kun brukes hvert 30. sekund. Man har endret tasteoppsettet, og nå er tastene 1-9, som før var reservert til eliksirer, reservert til forskjellig magi.

Heksedoktoren spyr ut en dødelig sverm av insekter.

Mange reagerte på at utseende ikke var helt som i Diablo 2, spesielt reagerte folk på at spillet hadde blitt lysere, og ting som regnbuer og kaniner var noe gamle Diablo-fans ikke kunne akseptere. Det ble startet en underskriftkampanje som fikk tusenvis av underskrifter, men Blizzard lot seg ikke rokke og ting ble etter hvert glemt. Nå som et år har gått og Blizzcon 2009 er forbi, sitter vi igjen med litt mer å snuse på, men ikke så mye som vi hadde håpet.

Vi ble introdusert for den nest siste klassen, munken. Dette er en klasse som i likhet med barbaren er basert på nærkamp, men med raskere angrep og dødelige komboer. Blizzard nevnte i forbifarten at det kun ville bli samspill med opp til fire personer. Dette har fått en del reaksjoner, siden man i de eldre spillene kunne spille sammen med mange flere enn dette.

Nå som fire av fem klasser har kommet fram i lyset, skulle man tro at Diablo 3 snart ville være ferdig. Blizzard derimot, var klare på at vi ikke skulle forvente å se Diablo 3 i nærmeste fremtid, ikke engang i 2010. De vet å bruke god tid på spillene sine. Med den økonomiske forsikringen, World of Warcraft, kan de ta seg den tiden de trenger til å finpusse. Mange føler seg litt snytt ettersom Gamestop har tatt imot forhåndsbestillinger i mange måneder allerede, men dette er på ingen måte et tegn på et ferdig produkt.

Når Diablo 3 kommer ut, gjenstår å se. Foreløpig er det én siste klasse som vil bli introdusert, og en god del beta-testing står for døren før hvermannsen kan få sette fingrene i det. I stunder som dette er viktig å huske at den som venter på noe godt, ikke venter forgjeves.

Siste fra forsiden