Blogg

Dinomassakre på fire hjul

Søtt og voldelig nettspill

I Offroad Velociraptor Safari spiller du en dinosaur som bruker terrengkjøretøy for å drepe sine artsfrender.

Jeg skulle likt å vært en flue på veggen hos Flashbang Studios da de kom opp med ideen til Offroad Velociraptor Safari. Her spiller du en velociraptor med monokkel og hjelm, som sitter bak rattet i et terrengkjøretøy. Målet ditt er å få så mange poeng som mulig innen fem minutter, og den beste måten å gjøre dette på er å meie ned andre raptorer som løper rundt i landskapet.

Vis ingen nåde

Vis større

Video: Off-Road Velociraptor Safari

Stikkord:
  • action
  • spill
  • pc
  • racing
  • off-road
  • velociraptor safari
  • off-road velociraptor safari


Slik dreper du dinosaurer

Det å drepe dinosaurer kan gjøres på to måter. Den første, og enkleste, er å kjøre på dem med bilen din. Den andre er mer spennende. Ved å trykke mellomrom-tasten åpnes bakluken på bilen, og du slipper ut en kjetting med en tung, piggete kule på. Denne henger etter bilen, og ved å foreta brå svinger kan du slenge den mot de uheldige dinosaurene.

Etter at du har drept dinosaurene, kan du hekte dem på kjettingen din, og trekke dem med deg til bestemte depotplasser. Dette gir ekstra poeng, og om du klarer å hekte på to dinosaurlik samtidig kan du se frem til ekstrapoeng.

Om du synes dette høres for grusomt ut, kan du tjene poeng på andre måter også. Du kan utføre ulike stunts og hopp, eller bruke tiden på å samle opp svevende kuler. Det er med andre ord opp til deg hva du vil bruke de fem minuttene spillet varer på – gameplayet er helt åpent, og om du bare vil leke med bilen kan du gjøre det også.

Langt fra så grusomt som det virker

Offroad Velociraptor Safari er forresten langt fra så grusomt som det høres ut. Det er et tegneserieaktig spill som åpenbart har blitt utviklet med glimt i øyet, og selv om konseptet har klare Carmageddon-tendenser, er det egentlig bare uskyldig moro. Du spiller tross alt en dinosaur med monokkel.

Nyere forskning indikerer at raptorer hadde fjær

Det morsomste elementet i spillet er den realistiske fysikken. Både bilen, kjettingen, kulen og påkjørte raptorer oppfører seg på en realistisk måte, uten at det fjerner spillets morsomme arkadepreg. Bilen er skikkelig kul å kjøre, og hvis du har en kule på slep blir det i tillegg veldig utfordrende.

Offroad Velociraptor Safari er gratis, og spilles i nettleseren din (ved hjelp av en «plugin» for 3D-applikasjoner og spill). Du kan velge å registrere deg, for å kunne konkurrere på de internasjonale poenglistene, eller spille anonymt. Jeg tviler på at spillet vil holde deg fengslet i flere timer, men det er moro og vel verd et forsøk – og siden det kun tar fem minutter å spille, er det perfekt for pauser hvor du ikke har noe fornuftig å gjøre.

Utviklerne av dette spillet har forresten nettopp kunngjort et nytt dinosaurspill: Jetpack Brontosaurus. Her får du oppleve de flotte drømmene til en apatosaurus som heter Brontosaurus (artig valg av navn), og om det blir like moro som Offroad Velociraptor Safari kan vi ha mye å glede oss til.

Siste fra forsiden