Feature

Counter-Strike: Global Offensive

Disse Counter-Strike: GO-lagene skal kjempe i norgestoppen

Bli kjent med de åtte beste lagene i Gamer.no-ligaen som starter denne helgen.

Dette er Gamer.no-ligaene:

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone og StarCraft II med 290 000 kroner i premier sponset av Logitech G og Expert.

Ofte stilte spørsmål om ligaen »

Ligaportal for de enkelte spillene:

Lørdag 31. januar går startskuddet for vårsesongen i Gamer.no Counter-Strike: GO Series. Som sist sesong, så er det i år også åtte lag som kjemper om den gjeveste tittelen.

Her er en presentasjon av alle lagene og en vurdering av dem, i alfabetisk rekkefølge.

Les også: Premier for 290 000 kroner i ligaene på Gamer.no »

Steffen «phnien» Willumsen i BX3.

BX3 Elektroniske Sportsklubb

Steffen «phnien» Willumsen
Michael «m1kkis» Sokki
Bjørn «Skurk» Maaren
Kenneth «reasten» Kristiansen
Adrian «Hoyland» Johansen

Fjorårets finaletaper og serietreer skal igjen stille lag denne sesongen. Nyervervelsene Bjørn «skurk» Maaren, Kenneth «reasten» Kristiansen og Adrian «Hoyland» Johansen skal hjelpe laget denne sesongen.

Som mål for vårsesongen har BX3 satset på å stå på pallen. Ifølge «phnien» har de en meget sterk femmer, og alt annet enn en plassering i toppen vil være skuffende. De har god tro på at laget skal klare seg meget godt i vår.

Med endringene som har blitt gjort på laget, og spillere som «Skurk» og «Hoyland» inn i laget, er det naturlig å tenke at BX3 kommer til å kjempe om topp 3-plassering denne sesongen. Disse gutta har god erfaring fra internasjonale turneringer med diverse lag, og vil bringe laget den nødvendige ferdigheten som kreves til å kjempe med de andre.

Philip «Philip» Løseth i Expert Gaming.

Expert Gaming

Philip «Philip» Løseth
Tor-André «dubT» Løland Vatle
Snorre «fletch» Granerud
Wojciech «THOR» Pròchniak
Kenneth «JeanuZ» Sanden

Expert Gaming kommer også til å kjempe i årets sesong, men denne gangen med et helt nytt lag. Philip «Philip» Løseth var den eneste som spilte i høstens sesong, da under navnet Team Gamermag. Philip sier selv at det var naturlig å endre på laget, da de vil satse større og hardere. Han har tatt med seg fire nye spillere inn i denne sesongen, og med en profesjonell organisasjon bak seg har de støtten de trenger.

Les også
Østfold E-sport LAN frir til miljøet med sterk premiepott

Målet til Expert Gaming denne sesongen er å komme til finalen, forholdsvis frisk satsning. De vil også være med på flere internasjonale kvalifiseringer, noe som tyder på at dedikasjonen kommer til å bli stor.

Det er vanskelig å måle hvor disse gutta kan ende på tabellen, da de fleste er ukjente for oss enda. Men med tanke på hva de selv sier, ser vi for oss at de vil være med blant de fire beste når vi nærmer oss slutten.

Morten «zEVES» Vollan i LGB.

LGB eSports

Morten «zEVES» Vollan
Ruben «RUBINO» Villarroel
Håvard «rain» Nygaard
Pål «Polly» Kammen
Joakim «jkaem» Myrbostad

De soleklare og uslåelige gutta i LGB eSports kommer igjen til å delta i årets Gamer.no-liga, men ikke uten store forandringer. Først og fremst har laget skiftet navn fra London Conspiracy til LGB eSports, og byttet ut to av gutta fra fjorårets sesong. Ut har Preben «prb» Gammelsæter og Bjørn «skurk» Maaren gått, og inn har «zEVES» og «jkaem» kommet.

Det er knyttet store forventninger til laget, som før øvrig kommer til å satse på å kapre førsteplassen i årets liga. I fjorårets finale måtte de melde avbud, noe som gjorde at tredjeplassen fikk ta over finaleplassen.

Det er ventet at LGB eSports skal karre til seg både førsteplass og førstepremie, men det blir slettes ingen lett jobb for gutta som definitivt må jobbe hardt for å klare å gjøre jobben mot de andre lagene.

Simen «hellfire» Vågsæter i Majority Gaming.

Majority Gaming

Simen «hellfire» Vågsæter
Bjørn «aimingwrist» Skailand
Jørgen «fhorze» Pettersen
Sebastian «larsen« Larsen
Endre «phrzer» Solhaug

Også en av de nyopprykkede lagene. Fra ifjor er alle spillerne byttet ut, unntatt «phrzer», som har tatt med seg et nytt firkløver inn i årets 1. divisjon. Disse gutta spiller som et mikslag, da gruppen egentlig splittet seg tidligere i januar.

Deres eget mål for sesongen er å kommer på den øvre delen av tabellen, noe som forsåvidt er tøff satsing da de er nyopprykket fra 2. divisjon. Men laget tror selv at de har god sjanse mot de fleste lagene de skal spille mot. Det blir meget spennende å følge de utover vårsesongen for å se om de klarer å oppfylle sine egne høye forventninger.

I og med de store utskiftningene, er det vanskelig å spå noen plassering på tabellen for Majority Gaming. Hvis man skal gå ut i fra forrige sesong, er det sannsynlig å tro at de kommer til å kjempe om en 3-6. plass.

n0rthSeA_dEfendeRz

Boye «slickb» Telstad
Gullik «Cy» Granerud
Marius Ulfred «firesenz» Holte Bærøy
Glenn «nov» Moen
Joakim «stb» Sjøthun

Fjorårets partyastronauts har i år byttet navn til n0rthSeA_dEfendeRz. De har mistet spillere siden siste sesong, da mange har gått videre til andre organisasjoner eller sluttet med Counter-Strike. Årets lag består av Boye «slickb» Telstad og Glenn «nov» Moen som spillte for BX3 i fjor. Marius Ulfred «firesenz» Holte Bærøy og Gullik «Cy» Granerud spilte tidligere for partyastronauts, og startet n0rthSeA_dEfendeRz sammen.

De har ikke noe spesielt mål for sesongen, og med mange nye spillere på laget så er det usikkert hvor de vil ende opp. I fjor så endte de opp på en fin fjerdeplass, så med utgangspunkt i det så tipper vi på en plassering fra 4-6. plass på tabellen.

Stig «StiGwOw» Holmen i OblyRekt.

OblyRekt

Michael «enix» Øiestad
Thomas «base» Finnøy
Thomas «skippii» Bekkelund
Eirik «spity» Hauger
Stig «StiGwOw» Holmen

Fjorårets vinnere, da under navnet Expert Gaming, kommer igjen til å stille lag i vårens sesong. Denne gangen har de ikke noen sponsor eller organisasjon i ryggen, foruten Christian Hagens støtte, men Hagen kunne bekrefte at de er i samtaler med en organisasjon for øyeblikket, så vi kan vel forvente en navneendring i løpet av våren.

Siden forrige sesong har de endret litt på laget, ut har Vegard «yakin» Halvorsen gått, mens Thomas «base» Finnøy har kommet seg inn som fast spiller på laget. Yakin vil fortsatt opptre som reservespiller hvis det blir behov for det.

Utskiftingen av yakin mot base trenger ikke nødvendigvis å være en dårlig ting, da base spilte mange kamper for laget i høstsesongen, også under finalen på SpillExpo da laget dro seieren i land. Målet for sesongen vil naturligvis være å gjenta bedriften fra høstens sesong.

OblyRekt blir naturligvis å regne som en av favorittene til å ta tittelen når vi nærmer oss slutten, og alle deltakerne i 1. divisjon bør nok holde øynene oppe for disse fem gutta når de møtes til dyst.

Kristian «KORN» Hokland i Temp.no.

Temp.no

Jon Thomas «DaY» Rudstrøm
Christian «moen» Moen
Kristian «KORN» Hokland
Anders «aNdz» Kjær
Kristoffer «mystic» Michelsen

Laget som tidligere gikk under navnet Teklubben har i år byttet navn til temp.no. Navneendringen kommer av store utskifninger på laget, da bare Jon «DaY» Rudstrøm og Anders «aNdz» Kjær er igjen fra fjorårets lagoppstilling.

Med en ny start og nye lagkamerater satser laget friskt i vårsesongen her på Gamer.no, og mener selv at de satser på en topp 3-plassering. Dette er ganske friskt satset, og med et nytt lag er jo så klart alt mulig.

Det er vanskelig å vurdere hvor laget vil havne på tabellen denne sesongen, nettopp fordi vi ikke har sett så mye av de tidligere. Vi vet ikke helt hvordan de nye spillerne spiller sammen, eller hvordan kjemien er. Men for å vurdere så kan en plassering midt på tabellen være en sikker middelvei å gå.

Tommy «TommyM» Monsen i Zodiac Dragons. (Bilde: Privat)
Privat

Zodiac Dragons

Kristoffer «Slaaen» Slåen Henriksen
Tommy «TommyM» Monsen
Kristian «KRS» Waage
Christian «Kirso» Hennum
Bård «Tiller» Tiller

Det nyopprykkede laget Zodiac Dragons har spilt sammen siden de startet I Counter-Strike: Source, og lever godt på sin gamle erfaring. «Kirso», «KRS», «slaaen» og «tiller» spilte ganske aktivt og satset tidlig i Counter-Strike: GO, men fant fort ut at det var andre ting i livet som skulle prioriteres. Gutta er fra 22-26 år, og spiller uten en offisiell organisasjon eller sponsor. Fire av dem kommer fra områder i og rundt Oslo, mens «TommyM» kommer fra Molde.

Nå spiller laget mest for moro skyld, og synes det er kjempestas å delta i Gamer.no-ligaen. Målet for sesongen er å ha det moro, og få spilt en del interessante kamper.

Zodiac blir nok å regne som et av lagene som skal kjempe om 4-8. plassen i 1. divisjon. Men som nevnt tidligere så har noen av disse spillerne meget god erfaring, og kan derfor slå til når man minst venter det. Erfaringen kan komme godt med i vårens sesong.

Slik følger du ligastarten på GamerTV denne helgen »

Siste fra forsiden