Wargaming.net League: The Grand Finals 2015

Disse gutta er nybakte verdensmestre i World of Tanks

Tolv av verdens beste lag brakte sammen i Warszawa i helgen.

HellRaiser slo EL Gaming i finalen og kan dermed kalle seg verdens beste World of Tanks-lag.
Kristian Aasgård

WARSZAWA (Gamer.no): Tolv av de beste World of Tanks-lagene i verden møttes i et storslagent verdensmesterskap i Warszawa i helgen. Det er andre gang Wargaming.net League: The Grand Finals arrangeres, og også i 2014 foregikk turneringen i den polske hovedstaden. Da var det NaVi som stakk av med seieren etter å ha danket ut Virtus.pro i finalen.

Siden den gang har det kommet en del justeringer av reglene som i sum forandrer spillet en hel del. World of Tanks har ofte blitt beskyldt for å være så tregt at det er kjedelig å se på. Under fjorårets mesterskap var det da også mange kamper som endte med uavgjort fordi ingen av lagene turte ta sjanser.

Kontrasten mot årets turnering var enorm. Det er tydelig at World of Tanks som e-sport er et prosjekt under stadig utvikling, og kanskje gjenstår det enda litt før den perfekte balansen er funnet.

Toppmøte mellom NaVi og Virtus.pro i den ene kvartfinalen.

Høyt tempo

Den viktigste forandringen er at det ikke lenger er mulig å få uavgjort. I hver kamp er ett lag forsvarere og det andre angripere. Hvis ingen av lagene er utslettet eller en av de to basene til det forsvarende laget kapret før tiden går ut, vinner forsvarerne. Tiden er også redusert slik at hver kamp nå varer i maksimalt 7 minutter. På toppen av dette har summen av nivåene til lagets syv kjøretøy blitt økt fra 42 til 54, selv om høyeste tillatte nivå fortsatt er åtte. Dermed blir det flere kraftige kanoner på brettet og mer action enn tidligere.

Årets turnering bar dermed preg av et enormt tempo. Flere av kampene var over på et minutt eller to, og lette og raske vogner dominerte. Spesielt har T-54 blitt populær. Det er godt å slippe de lange kampene hvor ingenting skjer, men medaljens bakside er at det blir vanskeligere å holde oversikt over kampene når alt skjer på kort tid og samtidig.

Lørdagens innledende gruppespill bød ikke på de helt store overraskelsene, men sørget for at fjorårets to finalelag møtte hverandre allerede i en kvartfinale. Virtus.pro hang lenge godt med, men måtte til slutt se seg slått av NaVi i en av turneringens jevneste og mest spennende kamper.

World of Tanks spilles syv mot syv.

Tittelholderen røk ut i semifinalen

Det holdt likevel ikke helt til topps for NaVi denne gangen. I semifinalen ble Hellraisers, tidligere kjent som Unity, for sterk kost for storfavorittene. Den siste finalebilletten gikk til turneringens kanskje største overraskelse, kinesiske EL Gaming, som tok lag etter lag på senga med sin særdeles aggressive spillestil.

Finalen ble spilt best av 13, og idet Hellraisers dro i land den syvende og avgjørende seieren stod EL Gaming igjen med ett enslig poeng. NaVi sikret til slutt bronsen mot Kazna Kru, som ble tatt med i turneringen som et såkalt «wildcard»-lag.

Turneringens største skuffelse var kanskje europeiske Schoolbus, som på tross av en god start måtte se seg slått av nettopp Kazna Kru i kvartfinale.

Foruten heder, ære og noe hundre tusen dollar fordelt på de beste lagene, fikk vinnerne et napp i The Monolith. Denne kolossen av en vandrepremie i massivt stål ble introdusert under fjorårets finalerunde. Besøkstallene er ikke klare, men fjorårets 12 500 besøkende på en helg skal ha blitt passert allerede under lørdagens gruppespill.

Les også
Anmeldelse:

Her kan du se finalen i opptak:

EL Gaming møtte Hellraisers i The Grand Finals 2015.

Gamer.nos reise og opphold til VM-finalen i Polen ble betalt av Wargaming.net.

Siste fra forsiden