League of Legends / LCS Playoffs

Disse lagene er de beste i vesten

Vinnerne av LCS-sluttspillene i Europa og Nord-Amerika er kåret.

G2 Esports (t.v.) og Team SoloMid hever pokalen i sine respektive regioner.
Michal Konkol/Marv Watson/RIot Games/Gamer.no

I helgen ble sluttspillet i LCS unnagjort, og med det er sommersesongen over i både Europa og i Nord-Amerika. Vinnerne er kåret, og regionenes beste seeding til høstens verdensmesterskap er utdelt.

I Nord-Amerika stakk tradisjonsrike Team SoloMid av med seieren. Denne seieren bringer laget opp på hele fire seriemesterskap. I Europa klarte G2 Esports å forsvare vårsesongens seriemesterskap og har dermed vunnet alle sesongene de har deltatt i LCS.

Tilbake på tronen etter en dominerende sesong

DISSE SPILTE FOR TEAM SOLOMID:

Kevin «Hauntzer» Yarnell (Top)
Dennis «Svenskeren» Johnsen (Jungle)
Søren «Bjergsen» Bjerg (Mid)
Yiliang «Doublelift» Peng (ADC)
Vincent «Biofrost» Wang (Support)

DISSE SPILTE FOR CLOUD9:
Jung «Impact» Eon-yeong (Top)
William «Meteos» Hartman (Jungle)
Nicolaj «Jensen» jensen (Mid)
Zachary «Sneaky» Scuderi (ADC)
Andy «Smoothie» Ta (Support)

Nord-Amerikas mestvinnende lag gjennom historien har nok en gang gjenerobret LCS-tronen. Team SoloMid har imponerende nok deltatt i alle sluttspillsfinalene, og i helgen gikk de av med seieren for fjerde gang. ADC-spiller Yiliang «Doublelift» Peng skriver seg også inn i historiebøkene som eneste spiller i Nord-Amerika som har vunnet LCS med to ulike lag. Sist gang Peng vant mesterskapet var for ett år siden, for Counter Logic Gaming.

Opptak av finalen i det amerikanske LCS kan du se i videovinduet over.

Team SoloMid har dominert sommersesongen i det amerikanske LCS. Gjennom 18 runder med best-av-tre-kamper har laget kun tapt én kamp. Også i sluttspillet fortsatte Team Solo Mid sitt dominante spill, og vant semifinalen komfortabelt 3-0 mot vårsesongens seriemestere, Counter Logic Gaming.

I finalen møtte Team SoloMid en av sine eldste rivaler, Cloud9. De to lagene har møttes i LCS-finalen fire ganger før, hvor begge lag har stukket av med seieren to ganger. Dermed var ikke bare finalen en kamp for å kåre årets seriemestere, men også en kamp for å kåre vinneren av rivaliseringen.

Team SoloMid er tilbake i førersetet som Nord-Amerikas beste League of Legends-lag.
Colin Young-Wolff/Riot Games

Finalen gikk av stabelen med seier til Cloud9 i første kamp. Storspill fra blant annet Top Lane-spilleren Jung «Impact» Eon-yeong og Mid Lane-spilleren Nicolaj «Jensen» Jensen så ut til å ta Team SoloMid på senga. I kamp nummer to spilte derimot Team SoloMid på sine egne premisser, og spesielt Top Lane-spiller Kevin «Hauntzer» Yarnell viste publikum i Air Canada Centre hvorfor han ble plukket ut til ligaens drømmelag; All-LCS Team 2016.

I den tredje kampen skrudde Team SoloMid opp tempoet et par hakk over komfortnivået til Cloud9, og de svartkledde tok seieren på under 30 minutter. Den fjerde kampen ble den jevneste, og kampen var fullstendig åpen til siste «team fight», hvor ADC-spiller Peng briljerte. I en situasjon som fort kunne avgjort kampen i favør Cloud9, holdte Peng hodet kaldt og viste frem mekaniske ferdigheter av verdensklasse.

Yiliang «Doublelift» Peng viser publikum i Air Canada Centre hvorfor han fortjener tittelen som Nord-Amerikas beste ADC-spiller.

Doble seriemestere til tross for dårlige internasjonale resultater

DISSE SPILTE FOR G2:
Dae-han «Expect» Ki (Top)
Kim «Trick» Kang Yoon (Jungle)
Luka «PerkZ» Perković (Mid)
Jesper «Zven» Svenningsen
(ADC)
Alfonso «Mithy» Aguirre Rodriguez (Support)

DISSE SPILTE FOR SPLYCE:
Martin «Wunder» Hansen (Top)
Jonas «Trashy» Anderson (Jungle)
Chres «Sencux» Laursen (Mid)
Kasper «Kobbe» Kobberup (ADC)
Mihael «Mikyx» Mehle (Support)

Les også
– Å debutere i Eserien på den måten jeg gjorde er sinnsykt deilig

Under vårsesongen i Europas LCS tok nyopprykkede G2 hele regionen med storm, og sørget for et troneskifte i det de slo Fnatic av tronen. Mellom vårsesongen og sommersesongen gikk G2 inn i Mid Season Invitationals som vestens håp om å slå den suverene verdenseneren, koreanske SK Telecom T1. Ikke bare gikk G2 på trynet mot koreanerne, de gikk også på trynet mot samtlige andre lag og endte til slutt på nest sisteplass i hele turneringen. Laget gikk fra å være et symbol på den europeiske mentaliteten til å bli en vits.

Opptak av den europeiske finalen kan du se i videovinudet over.

Både lagets spillere og organisasjonens PR-avdeling brukte tiden etter MSI til å snu skipet. Gjennom flere videosnutter og glimt av det gamle, dominerende G2 vant laget Europas hjerte tilbake i løpet av sommersesongen. Laget avsluttet det ordinære seriespillet på førsteplass, fem poeng før neste lag på tabellen. I semifinalen møtte laget Unicorns of Love, en kamp de vant komfortabelt 3-1. På motsatt side av sluttspillet biter Splyce kraftig fra seg mot H2k, og sikrer seg en plass i finalen.

Dermed er det duket for finale mellom G2 og danske Splyce. Den første kampen i best-av-fem-serien endte i favør G2, etter storspilt fra G2s Top Lane-spiller Dae-Han «Expect» Ki, som var innblandet i alle drapene på motstanderlaget.

G2 Esports forsvarte tittelen sin som seriemestre i Europas LCS.
Kirill-Bashkirov/Riot Games

I likhet med semifinalen, gikk G2 på en smell i andre kamp. Splyce tok ledelsen i kampen tidlig, og slapp aldri taket, noe som resulterer i en seier for danskene. I kamp nummer tre fikk publikum i Krakow se hvorfor G2 har vært så dominante gjennom hele sesongen. Jungle-spiller Kim «Trick» Kang Yoon tok fort over hele kartet, og sørget for at hans lagkamerater i G2 fikk ressursene de trengte for å knuse Splyce.

Også i den fjerde kampen får Jungle-spiller Kim fritt spillerom, noe som gav Mid Lane-spiller Luka «PerkZ» Perković muligheten til å fullstendig ta over kampen. Perković ender kampen med hele 13 drap på motstanderlaget, og sørget for at G2 fikk revansjert skuffelsen fra Mid Season Invitationals, og igjen kunne heve EU LCS-trofeet.

Siste fra forsiden