Guide

Gamer.no League of Legends Series

Disse League of Legends-lagene skal kjempe i norgestoppen

Bli kjent med de åtte beste lagene i Gamer.no-ligaen som starter til helgen.

«Tivity», «Slemp», «Alex», «Xiphious», «Tom» og «Zagan» spiller for seks av åtte lag på øverste nivå av Gamer.no League of Legends Series.
Benedichte Breistøl/Privat

Lørdag 31. januar starter vårsesongen av Gamer.no League of Legends Series – og åtte lag er klare for å kjempe om topplasseringen. Vi får gjensyn med seks av lagene fra i fjor, mens to nykommere er lagt til listen etter å ha rykket opp fra 2. divisjon.

Her er en presentasjon av alle lagene og vår vurdering, i alfabetisk rekkefølge:

Les også: Premier for 290 000 kroner i ligaene på Gamer.no »

Arcane Gaming

August «FatBat» Lindberg
Per Steffen «Persha» Høe Dybdahl
John «Zagan» Hatling
Tor Håkon «j0defarm» Sveen
Kristoffer «Kisse» Sakshaug

John «Zagan» Hatling i Arcane Gaming.

Med hovedbase på e-sportlinjen ved Buskerud folkehøyskole, ble Arcane Gaming startet som endel av et skoleprosjekt. Da de klarte å avansere til 1. divisjon etter en meget god høstsesong, bestemte laget seg for å bli en offisiell e-sportorganisasjon. Stiftelsen ble gjort 24. november gjennom forbundet Hyperion. Derfra tok det ikke lang tid før de fikk sin første sponsor, så nå er deres hovedfokus å få en god plassering i vårens liga. De anser selv en femteplass som både gjennomførbart og godt nok. Utover dette satser de mot BondeLAN i Nord-Trøndelag og anser det som realistisk at de henter hjem seieren der.

Som nok et «underdog»-lag i ligaen, er nok Arcane Gaming sitt mål om en femteplass i tråd med hva som kan forventes av dem. Når det er sagt har spillerne en fin blanding av dedikasjon og erfaring i sin nåværende lagoppstilling. Med tre spillere som bruker hele dagen på å trene ved en folkehøyskole og en ADC med lang fartstid i den norske League of Legends-scenen, kan de fort overraske mange.

Atraxy

Simon «Slemp» Ellefsen
Nicholas «NicoThePico» Korsgård
Christopher «Speyzz» Bekken
Vebjørn «Donzii» Land
August «Quixeth» Nyheim

Simon «Slemp» Ellefsen i Atraxy.

Atraxy, som tidligere het Black Alpha, var nok fjorårets største overraskelse. De startet med å vinne kvalifikasjonsturneringen til 1. divisjon, og fortsatte høstsesongen med å stadig vekk overraske med jevnt over solid spill. Laget har hele veien hatt en iboende sult som driver dem til å dyrke det beste i hverandre. Dette første blant annet til at de ble det første laget i Norge som vant en kamp mot det daværende «superlaget» Aria eSports. Det gjorde de forsåvidt også igjen nylig. De vant nemlig kvalifikasjonsturneringen til The Convention hvor de møtte Aria i finalen.

Atraxy har hatt store utskiftninger i lagoppstillingen og står nå igjen med kun to av spillerne som startet opp sammen i fjor høst; «Slemp» og «NicoThePico». Spillerne de har hentet inn for å erstatte tidligere lagkamerater ser ikke ut til å være noen hemmende faktor. Med «Speyzz» og «Donzii» har de fått inn to tidligere norgesmestere, og det unge talentet «Quixeth» ser ut til å blomstre i supportrollen. Det er også tydelig at laget har utviklet et god synergi allerede. Ja, det lugger litt i perioder, men de er et av lagene som trener mest sammen, og det er ikke vanskelig å tro at eventuelle småproblemer vil løses med tiden.

Det ser også ut til at spillmiljøet har begynt å få opp øynene for Atraxy og lagets spillere har begynt å få den respekten de antakeligvis har fortjent lenge.

Les også
– Denne gangen ender Apeks sin seiersrekke og jeg driter i hvem som står i veien

Alt dette er faktorer som gjør Atraxy til et av lagene som ligger godt an til å vinne vårsesongen. Det gjenstår bare å se hvorvidt den enorme progresjonen de har hatt fortsetter, eller om laget stagnerer. Selv om de kan spille jevnt med alle, må de nok heve seg enda noen hakk for å kunne sikre seg en seier mot de andre topplagene.

BX3 Elektroniske Sportsklubb

Morten «Speed» Kjellsrud
Sondre «Tivity» Afdal
Jørgen «Hatrixx» Elgåen
Jon Olav «Bigfatandblack» Holland
Preben «Prebz» G. Bertheussen

Sondre «Tivity» Afdal i BX3.

BX3 er et av de lagene i 1. divisjon som spiller mest; både som lag og alene, og det har gitt gode resultater. To av spillerne i lagoppstillingen var med å vinne høsten 2014 og blant de resterende tre spillerne finner vi også noen av de ypperste i sine respektive roller både her i landet og i Europa forøvrig. Store deler av det nåværende laget var med å hente hjem seieren ved Gigacon i 2014 og laget har generelt vunnet nærmest alle onlineturneringer de har deltatt i med unntak av en kvalifiseringsturnering i romjula hvor de spilte med en innbytter.

Det gjør at BX3 nå troner på toppen av favorittlisten til å vinne vårens liga. Og de liker det. Målet til det selvutnevnte superlaget, er nemlig å vinne alt i Norge det kommende året. I tillegg håper de å kunne hevde seg i toppen av resultatlistene på LAN ellers i Skandinavia.

Det er derfor vanskelig å plukke ut noen stjernespiller på BX3, men mye av styrken deres ligger i meget sterkt individuelt spill fra hele laget. De gangene laget har blitt beseiret, har de i følge dem selv kun hatt dårlige dager og ikke spilt på sitt beste. Det er ikke utenkelig at de har rett i dette, for selv om det er ganske jevnt blant topplagene i Gamer.no-ligaen, er det få lag som kan skimte med et lignende stjernegalleri i fra Solo Queue.

Likevel er det ikke til å stikke under en stol at BX3s lagoppstilling har vist svakhetstegn på flere fronter den siste tiden, så det er ikke utenkelig at andre lag i ligaen har begynt å ta innpå. Den nåværende lagoppstillingen anses nemlig som den antatt svakeste de har hatt og mye av problemene deres kan spores tilbake til at to av deres nåværende spillere nylig byttet rolle. Men med tanke på hvor mye de spiller, tar det nok ikke lang tid før de er vant med disse.

Celestial Gaming

Thomas «MeIsYellow» Huang
Jakob «Jubel» William Andresen
Sebastian «Boffen» Gsell
Magnus «Cheezy» Hornnes
Leif «xLeee» Miranda

Leif «xLeee» Miranda i Celestial Gaming.

Celestial Gaming kan for øyeblikket følges i nettserien GameOn på TV 2, og er med det kanskje Norges mest omtalte League of Legends-lag. I serien følger man laget gjennom bootcamp, seier på Sørlanet og andreplass på Gigacon. De fikk også hele tre av MVP-prisene forrige sesong. Det er bare noen av merittene CG har fra 2014.

Med unntak av et par bytter i Mid Lane, har også lagoppstillingen vært den samme i over et år, derfor er Celestial også det laget som har har hatt en stabil lagoppstilling over lengst tid og samtidig ligget i toppsjiktet. Online har de hatt en tendens til å svikte, og har derfor en hel rekke 2.-4. plasser og vise til, men de veier opp med for dette på LAN. Her har de nemlig et rykte på seg for å være ekstra gode og takler presset ved å være i spotlightet og spille veldig godt på scenen.

Lagets medlemmer er i aldersgruppen 18–22 år og bosatt i Kristiansand og Oslo-området. Det er få som regner Celestial som favoritter til å vinne vårens Gamer.no-liga, men det er samtidig også få som avskriver dem helt. De har nemlig gjort det for vane å overraske med nye figurer, en aggressiv spillestil, uortodokse løsninger på metaspillet og strategisk tenkning. Nytenkningen kan slå veldig godt ut, men det kan også gå over i «trolling» som igjen har potensialet til å gå galt.

Celestial Gaming er kjent for god «team fighting», synergi og et utmerket samhold. Deres lange historie sammen har nok også gjort dem late, og de mottar ofte kritikk fordi de ikke vier like mye tid til lagtrening som de kanskje burde for å holde formen på topp. Hvorvidt Celestial presterer bedre enn fjorårets fjerdeplass er nok derfor mye opp til spillerne selv. Hvis de har drivet og motivasjonen, som enkelte av ligaens andre lag besitter, kan de gjøre det bra. Hvis ikke er det fare for at de taper mot antatt svakere motstand og må se seg slått av mer sultne lag.

NoName

Adrian H. «Dipzey» Kjellesvik
Sondre «Biffen» Nygård
Sander «Zhandia» Skogstad
Nikolai «Xiphious» Mood Martinsen
Tore «Norskeren» Hoel Eilertsen

Nikolai «Xiphious» Mood Martinsen i NoName.

Det er få lag i Norge som har fått et lignende sjokk, som det NoName fikk da de i begynnelsen av januar ble informert om at de sto på bar bakke og uten organisasjonen de hadde spilt for det siste halvåret. Lagets medlemmer ble naturligvis både overrasket og skuffet over den drastiske endringen, men de har nå et helt annet driv enn tidligere. Det er nemlig viktigere enn noen gang og prestere best av alle slik at de kan understreke at deres tidligere organisasjon gjorde et stort feilgrep.

NoName tok en andreplass i fjorårets Gamer.no-liga, men har siden den gang endret en del på lagoppstillingen. «Zhandia» spilte nemlig ADC for dem tidligere, men har nå valgt å dedikere seg til Mid Lane. I tillegg har de hentet inn en helt ny Bot Lane. Spillerne som nå skal gjøre sitt beste for å kjempe der, har begge vært del av andre lag tidligere, og i miljøet omtales de som en av Norges sterkeste Bot Lane-kombinasjoner. Når det er sagt, er de ikke svakere i andre lanes heller. Både deres Top Lane-spiller og jungler var nominert til «mest verdifulle spiller»-prisen i sine respektive roller i fjor og det var kun noen få stemmer som skilte dem fra prisvinnerne.

Den individuelle rangeringen på spillerne i NoName er det altså ingenting å si på. Samtlige av deres spillere er i toppsjiktet av europeisk «Solo Queue», så det gjenstår bare å se om de kan overføre disse individuelle ferdighetene til godt lagspill. At spillerne er gode individuelt kan nemlig sies om spillerne på flere av de andre lagene i ligaen og det kan bli veldig jevnt i toppen. Det blir derfor spennende å se om NoName sitt driv kan hjelpe dem med å hale seieren i land, eller om det blir for vanskelig for dem å holde sammen uten en organisasjon i ryggen.

SupaGoatSmugla

Håkon «Flaker» Solberg
John Martin «JohnnyBoyToy» Sejer Aamodt Sørensen
Thomas «Tom» Borgersen
Oscar «Osci» Skauge Eriksen
Geir «Eskii» Nilsen Lie

Håkon «Flaker» Solberg i SupaGoatSmugla.

Til tross for at de er et av lagene som har gjort størst endringer fra fjorårets sesong, er SupaGoatSmugla et tradisjonsrikt lag. Deres største bragd i 2014 var seier på PolarParty, et LAN de også har vunnet og tatt andreplass på de to foregående årene. I Gamer.no-ligaen fikk de en beskjeden femteplass, men med nye spillere og ny motivasjon satses det nå stort mot den kommende sesongen.

For uten om lagets kaptein, Håkon «Flaker» Solberg, er hele lagoppstillingen endret. Deres nye support, «Eskii», har tidligere spilt for Aria eSports og han vil, sammen med «Osci», være et etterlengtet tilskudd til SGS sin Bot Lane. De har brukt store deler av tiden etter juleferien på å trene sammen og satser på å gi ligaens andre Bot Lanes god konkurranse. I jungle får de inn «JohnnyBoyToy». Han går fortiden på e-sportlinjen ved Buskerud folkehøyskole og vier dermed majoriteten av tiden sin på forbedre seg i League of Legends. I tillegg erstatter «Tom», som tidligere spilte for Tiger (Team Ebay forrige sesong) Flaker i Mid Lane, mens «Flaker» selv flytter til Top Lane.

SGS ansees nok som et av «underdog»-lagene i årets liga, og har ikke de sterkeste spillerne individuelt, men med såpass store utskiftninger fra fjorårets sesong er det absolutt mulig å si at de har stort potensial. Med den antatt svakere lagoppstillingen de hadde i fjor, presterte de tross alt godt og spille uavgjort mot lag som er høyere rangert på den både de nasjonale og internasjonale listene. For SGS vil mye avhenge av hvor godt de spiller sammen som lag

Team Gamermag

Syver «D4rkZelda» Natvik
Eirik «Oniichan» Paulsen
Magnus «ZneakyTaco» Hilsen
Stian «BlastnoR» Nilsen
Jonas «Lavasava1» Høvig

Syver «D4rkZelda» Natvik i Team Gamermag.

Da Nothern Vikings ble plassert i andredivisjon forrige sesong, valgte de å se på dette som en motivasjonsfaktor. De la inn mangfoldige timer med trening og hadde et mål om å avansere til førstedivisjon. Det klarte de og i samme slengen fikk de backing av nettstedet Gamermag.no som stiller med trener til laget. I tillegg til at det ga dem økt motivasjon, synes de treneren har hjulpet dem med å se flere aspekter ved lagspillet i et nytt lys.

Team Gamermag har spillere i aldersgruppen 17 til 21 år og har siden oppstarten i 2014 gjort flere endringer i lagoppstillingen, men disse er i hovedsak rollebytter innad i laget. De føler seg nå sikre på at de har funnet oppskriften som passer dem, og tror at de kan lære de andre lagene en ting eller to i oppgjørene utover sesongen.

Laget imponerte stort i 2. divisjon, men det kan bli spennende å se hvordan de klarer seg mot de beste i Norge. Folk har blant annet fortalt dem at spillestilen kan minne om Celestial Gaming, men Team Gamermag mener selv at de fremdeles har mye å lære. De forsøker derfor å få en mer stabil og solid stil som gjør at folk kan kjenne dem for. Det kan derfor bli interessant å se hvilken spillestil de byr på. Litt mer nyskapning blant lagene i 1. divisjon er det nok ingen som klager på.

Tiger eSports

Vegard «Zeluz» Anda
Sondre «Hasj» Haslum
Martin «Berghsen» Bergh
Alexander «Alex» Kolstad
Fredrik «Frikken» Tangen Eliassen

Alexander «Alex» Kolstad i Tiger.

I fjor gikk dette laget under navnet Team Ebay og endte på sjetteplass, men nå har de endret navn til Tiger eSports og tilsynelatende også fått et enormt vinnerinstinkt med på kjøpet. Med nytt navn og noen nye spillere, ønsker de nemlig nå å bevise at kontinuerlig trening og stort pågangsmot kan gjøre dem til et av topplagene i Norge. De har tatt grep innad og erstattet hele tre spillere, utnevnt en «shotcaller», satt opp fellestrening 3-5 ganger i uka og gått inn for en mer seriøst tilnærming til e-sportsdelen av League of Legends. De synes også det er realistisk for dem å klare tredjeplass. I så fall blir det altså en massiv forbedring fra fjorårets liga-sesong hvor de bare såvidt beholdt plassen i 1. divisjon.

Tigers medlemmer er alle 17 år gamle og de nye spillerne finner vi i rollene support, top og jungle. En av spillerne som er ute av laget etter forrige sesong, er «Tom», som nå spiller på SupaGoatSmugla. Allerede nå synes de at endringene har gjort noe med motivasjon og progresjon for dem. De synes heller ikke det er noe problem at de står uten en organisasjon i ryggen. «Alex» og «Zeluz» tar seg nemlig av det praktiske og det fungerer fint for dem, men de har mye å bevise. Laget har nemlig ingen turneringseire på merittlisten enda, og deres individuelle rangering er ikke i toppsjiktet av norsk League of Legends.

Tiger faller nok i kategorien «underdog»-lag, men selv synes de ikke det er noe problem. De mener at folk overvurderer de såkalte topplagene i ligaen. Det blir derfor spennende å se om Tiger kan jekke dem ned noen hakk.

Alle kampene i Gamer.no League of Legends Series sendes på GamerTV. Der får du også et fyldig sendeskjema.

Gamer.no gjør oppmerksom på at artikkelforfatter er leder for Celestial Gaming.

Siste fra forsiden