League of Legends / Telenorligaen

Disse to snuser på fast plass hos nDurance, men i ukens oppgjør er de motstandere

«Tivity» og «Lider» vil spille på hvert sitt lag i åpningsrunden av Telenorligaen.

Sondre «Tivity» Afdal (t.v.) og Adam «Lider» Ilyasov.
Benedichte Breistøl/Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Sommeren går mot slutten, dagene blir kortere og kveldene mørkere. Det er derimot ikke mangel på lyspunkt i de ellers mørke høstkveldene, Telenorligaens høstserie braker nemlig løs mandag kveld.

DISSE SPILLER FOR NDURANCE:

Vis mer

Dennis «Cuctus» Karlsson (Top)
Anders «Sharp» Lilleengen (Jungle)
Sondre «Tivity» Afdal (Mid)
Jon Olav «Bigfat» Holland (ADC)
Omid «Touch» Rosander (Support)

DISSE SPILLER FOR SPRUTNOOBS:

Michael «Cloud» Skrede (Top)
Vegard «Queth» Bakke Mikalsen (Jungle)
Adam «Lider» Ilyasov (Mid) *
Isak «Kom Til Far» Davidsen (ADC)
August «Quixeth» Skarsfjord Nyheim (Support)

* Innbytter

Første runde av League of Legends-delen av Telenorligaen går av stabelen klokka 18. I én av rundens fem kamper møtes regjerende seriemester nDurance og nyopprykkede Sprutnoobs.

For nDurance vil kampen være en mulighet til å sette standarden for høstens sesong, og feste et jerngrep om Telenorligaen, slik de gjorde i vårsesongen.

Kampen om Mid Lane

Like før sesongstart skrev Gamer.no om Mid Lane-situasjonen i nDurance etter at deres tidligere Mid Lane-spiller Isak «Energy» Fjell bestemte seg for å gi seg i nDurane-trøya. I dag har nDurance både Sondre «Tivity» Afdal og Adam «Lider» Ilyasov på prøveperiode, og begge skal få prøve seg i kveldens oppgjør. Ilyasov skal nemlig spille som reserve hos Sprutnoobs, mot laget han opprinnelig prøvespiller med.

– Jeg ser frem til å spille mot gutta i nDurance, og ser på det som en mulighet til å vise organisasjonen min verdi som spiller, sier Ilyasov til Gamer.no.

nDurance-trener Torbjørn Berg er spent på mandagens kamp.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Om kveldens oppgjør blir en avgjørende faktor for hvilken spiller valget til slutt lander på for nDurance er lite trolig, men trener i nDurance, Torbjørn Berg forteller til Gamer.no at han kommer til å holde et øye med de to spillerne.

– Jeg kommer til å følge ekstra nøye med på mann-mot-mann-situasjonen i Mid Lane, men det viktigste er hvordan de to spiller med resten av spillerne våre. Afdal har vist oss at han har spilt på lag lenge. Han kommuniserer bra med gutta, og har god forståelse for hvordan han skal bevege seg på kartet. Ilyasov er en mer begavet spiller når det kommer til mekaniske ferdigheter.

- Jeg har mye mindre press på meg

Afdal har tidligere spilt for både BX3 og Oslo Lions. Fjoråret ble en fiasko med Lions, som ikke bare feilet å forsvare serietittelen, men som heller ikke klarte å kvalifisere seg til sluttspillet. Mid Lane-spilleren var selv suspendert i to runder, som ble nevnt som en avgjørende grunn til at laget ikke nådde sluttspillet av daværende lagleder i Oslo Lions, Dennis «Denden» Bui.

Siden juli, da Isak «Energy» Fjell forlot nDurance Gaming, har Afdal spilt med gigantene. Han kan fortelle Gamer.no at han har tilpasset seg til organisasjonens filosofi. Han forteller også at han ikke har like mye press på seg i kveldens oppgjør, som det Ilyasov har.

Les også
– Vi skal sikte, skyte og drepe

– Det er mye mindre fokus på individuelt spill i nDurance enn hva det var i både BX3 og i Oslo Lions. Her legges fokuset på samspill, og jeg føler jeg har tilpasset meg bra.

Valget til nDurance landet på deg til første kamp. Gir det deg en fordel mot Ilyasov på mandag?

– Jeg syns det blir litt urettferdig å måle meg mot Ilyasov. Jeg har mye mindre press på meg enn hva han har. Jeg spiller med bedre spillere, så det blir litt som om jeg får 30 meter tjuvstart på en 100 meter.

Ligatrekk, opprykk og prøveperiode

Ilyasov spilte halve vårsesongen for Gamermag, før laget ble trukket fra 1. divisjon, etter at de ikke møtte opp til en TV-sendt kamp. Deretter spilte Mid Lane-spilleren resten av sesongen for experiMENTAL eSports i 2. divisjon, hvor han var en viktig brikke i en overbevisende sesong som endte med opprykk for experiMENTAL.

For øyeblikket vil Ilyasov fungere som innbytter for Sprutnoobs ut prøveperioden hos nDurance. Deretter, avhengig av hva organisasjonen bestemmer seg for, gjenstår det å se hvor spilleren ender opp. Selv synes Ilyasov at prøveperioden har gått bedre og bedre etter en treg start, og at han har sjans til å gjøre seg fortjent til en fast plass hos gigantene i nDurance.

Meta er et ord som er hyppig brukt i prat om League of Legends, og det betyr rett og slett den mest effektive måten å spille på. Dette bestemmes av hvordan de ulike heltene blir balansert, hvordan ressursene i spillet fordeles, i tillegg til andre ting. Meta-et er dynamisk, ettersom Riot Games sørger for en kontinuerlig endring og oppdatering av spillet.

En meta-helt er dermed en helt som favoriseres av meta-et.

– Prøveperioden har bestått av en blanding av gode og dårlige kamper. En av grunnene til at det ikke bare har vært gode kamper er at jeg hadde en måneds ferie som resulterte i at jeg var rusten. Jeg hadde ikke fått trent på meta-heltene på forhånd av prøveperioden.

Hvordan er det å kjempe mot «Tivity» om plassen i nDurance?

– «Tivity» er en veldig god Mid Lane-spiller som fortjener en plass på nDurance, men bare for øyeblikket. Når jeg har fått litt tid til å øve på de ulike meta-heltene, tror jeg at jeg kan matche han på et individuelt nivå. Jeg tror også at jeg har like mye erfaring som lagspiller som det «Tivity» har, om ikke mer. Jeg har både spilt i internasjonale lag i turneringer online, og i lag som har deltatt i Telenorligaen.

Siste fra forsiden