Eserien

Dødens gruppe skal avgjøres onsdag kveld

Sarpsborg 08 og Viking ligger nesten helt likt før siste runde - Tromsø er allerede klare.

Håvard Hoel Paulsrud kjemper for at Sarpsborg 08 skal nå sluttspillet.
NTF/Eserien

DETTE ER ESERIEN

Vis mer

Eserien er den offisielle norske ligaen i FIFA og arrangeres av Norges Toppfotball og Good Game. Lagene deles opp i fire grupper, og de to beste i hver gruppe går videre til sluttspillet. Premiepotten er på 250 000 kroner.

Les mer om Eserien og finn tabeller og resultater her »

Det er klart for de avsluttende rundene av gruppespillet i Eserien. Denne uken skal gruppe A og B avgjøres, og mens fire lag skal få lov til å juble over plass i sluttspillet, vil de gjenstående fire sendes hjem for å måtte følge finalene fra tilskuerplass.

LES OGSÅ: Her er alt du må vite om Eserien

I gruppe A leder Brann klart, og det er lite sannsynlig at bergenserne roter seg bort. Kampen i gruppe A vil stå mellom Kristiansund og Ranheim. To lag som har vært råsterke på sitt beste, men som har vist klare svakhetstegn underveis. Tirsdag er det kun det beste som gjelder.

I gruppe B er Tromsø allerede klare, med nesten dobbelt mange poeng som Sarpsborg 08, som ligger som nummer to. Viking puster S08 i nakken, og det kommer til å bli en kamp helt til siste sekund når lagene braker løs i Nydalen på onsdag.

Avspark er 17:45 begge dagene, og kampene sendes på Dplay »

Å vinne mot en landslagsspiller, betyr ikke at jeg automatisk skal ha en plass på laget

UTVALGTE OPPGJØR TIRSDAG

Vis mer

Brann - Kristiansund 17:45
Kristiansund - Ranheim 18:35
Ranheim - Brann 19:25

Se resten av kampoppsettet på Eserien sine sider »

Erland Lie Bjørneberg representerer Brann, og sammen med sin makker Anders Rasmussen ligger de på førsteplass i gruppen, med 13 poeng. Selv om det kun er teoretiske muligheter som kan ta fra dem en plass i sluttspillet, tar han ikke lett på ukens kamper.

– Selvom vi har vi har 13 poeng og ligger på førsteplass, så blir det ikke lett på tirsdag. De andre lagene jakter poeng, og kommer garantert til å spille godt mot oss. Vi kan ikke ta noe på forskudd, og vi må spille som om vi trenger alle ni poengene.

I forrige uke vant Bjørneberg hele 5-0 over landslagsspiller Sondre Voktor fra Ranheim. Rasmussen uttalte på Twitter at det er på høy tid at Bjørneberg tas med i landslagsdiskusjonen.

Erland Lie Bjørneberg skal sikre Brann førsteplassen i gruppen.
NTF/Eserien

– Det at Anders skrev at jeg må være med i landslagsdiskusjonen er godt å høre, men det at jeg slo ham betyr ikke at jeg automatisk fortjener en plass på laget. Jeg må vise meg frem og prestere godt på forskjellige måter og motstandere for at det skal bli en diskusjon.

Mats Theie Bretvik, ekspertkommentator i Eserien roser Bjørneberg sitt spill så langt.

Les også
Anmeldelse: FIFA 19

– Det er naturlig at alle som gjør det bra i Eserien havner i en landslagsdiskusjon, og Erland har bevist at han er en god FIFA-spiller. Nå må han bevise at han kan levere over tid.

LES OGSÅ: Ranheims Voktor: – Slipper man inn fire, så må man score fem

Brann sitt eliteserielag gikk på et surt tap mot Ranheim i helgen, og Bjørneberg er klar for å slå tilbake.

– Etter et ufortjent tap mot Ranheim så er jeg keen på en revansje mot Ranheim. Vi har slått dem begge gangene allerede og er klare for å slå dem enda en gang. De har to veldig gode spillere, og det står om sluttspillet for dem. Det blir ikke enkelt for noen av lagene.

– Flamur Kastrati er som en gud

Magnus Hendseth fra Kristiansund BK har variert gjennom kampene sine i Eserien. Han har levert flere gode øyeblikk, og vist at han har ferdighetene inne, men tidvis fått det tøft mot god motstand. Erfaringene fra fotballkarrieren med gress under bena kommer godt med når han forbereder seg til kampen om å nå sluttspillet.

Magnus Hendseth (t.v.) og Sindre Ohrstrand skal kjempe for Nordmøres ære.
Altibox Eserien

– Jeg har ikke spilt så mye 85-rating siden siste runde, men gjort meg flere analyser ved å se på opptak av kampene. Selv om jeg ikke har vært i en lignende situasjon i FIFA tidligere, har jeg mye erfaring med tøffe oppgjør på fotballbanen. Når det kjempes om å nå sluttspillet, vet jeg hvor viktig det er å være skjerpet.

Unggutten fra Kristiansund oser av selvsikkerhet foran oppgjørene tirsdag kveld, og er ikke i tvil om at han har ferdighetene til å kunne slå hvem det måtte være.

Flamur Kastrati skal herje for KBK.
FIFA19/EA

– Jeg kommer til å stole fullt på at mine kvaliteter er gode nok til å slå hvem som helst i Eserien. Allerede første kampdag scorte jeg årets mål i Eserien, og det kan jeg gjøre igjen. Flamur Kastrati er som en gud for oss i KBK, så han skal jeg benytte meg mye. Brann er videre fra gruppespillet, men om vi møter dem i sluttspillet, er de på ingen måte umulige å slå, sier Hendseth med et glimt i øyet.

LES OGSÅ: Kristiansund overrasket i første runde

Sindre Ohrstrand, som har spilt flere A-lagskamper for Kristiansund, er rolig og fokusert foran tirsdagens oppgjør.

– Vi føler ikke på noe press. Brann og Ranheim er favoritter til å gå videre, men vi har selvfølgelig et mål om å ta oss videre på kostnad av Ranheim. Vi vet vi har mulighet dersom vi spiller opp mot vårt beste. Om vi befinner oss i et avgjørende øyeblikk håper vi å se en reprise fra søndagens Eliteseriekamp mot Tromsø. Meinhard Egilsson Olsen kom inn i det 95. minutt i går og scoret vinnermålet i det 96. minuttet. Det var et fantastisk øyeblikk.

Slik ser tabellen ut i gruppe A før avsluttende runde i gruppespillet.
Eserien

Det handler også om hvem man møter i kvartfinalen

Mats Theie Bretvik, ekspertkommentator i Eserien er tydelig på hvem som kommer til å gå videre fra gruppe A.

Mats Theie Bretvik gleder seg til å følge striden om sluttspillet.
Bildbyrån

– Ranheim, svarer Bretvik uten å måtte tenke seg om. Brann kommer til å håndtere situasjonen helt fint, og jeg tror ikke de kommer til å spille noe særlig annerledes. Selv om de leder med seks poeng på Kristiansund på tredjeplass, så må de ikke slappe av, og jeg forventer at de kommer bedre forberedt enn forrige gang. Da tok det omtrent 90 minutter før Rasmussen fikk fart på sakene. Brann er nødt til å sikre seg førsteplassen dersom de vil unngå Tromsø og Vålerenga i kvartfinalen.

På spørsmål om hvordan man skal forberede seg til en innspurt som dette, er svaret enkelt:

– Man må spille mye FIFA, og da aller helst, med 85-rating. Det er også viktig å forberede seg mentalt. Man må se for seg ulike scenarioer, og hvordan man eventuelt skal løse disse. Noen lag kommer inn med lavere skuldre enn andre og kan spille deretter, men dersom de møter et lag som er mye bedre forberedt kan det fort gå galt.

Enkelte av spillerne i Eserien har sine egne varemerker når det kommer til å feire godt spill i kampene. Voktors «Come on!» ljomer til stadighet gjennom studio når Ranheim er på banen. Det er en naturlig del av å spille FIFA, og scoringer betyr mye for spillerne, forteller Bretvik.

– Det betyr mye for spillerne når de scorer, og da er det lett for at følelsene kommer ut. Jeg tror man har større sjanse for å holde fokus hvis man jubler mindre. Når det er sagt så er dette veldig individuelt, og enkelte spillere kan få mer energi og selvtillit av det. Det blir spennende å se hvem som jubler i Nydalen etter ferdigspilt runde.

Dramatisk avslutning i «dødens gruppe»

UTVALGTE OPPGJØR ONSDAG

Vis mer

Viking - Tromsø 17:45
Sarpsborg - Viking 18:35
Tromsø - Sarpsborg 19:25

Se resten av kampoppsettet på Eserien sine sider »

I gruppe B blir det høydramatisk når Sarpsborg 08 og Viking skal kjempe om hvilket lag som skal følge Tromsø til sluttspillet. Håvard Hoel Paulsrud har gjort spesielle grep for å forberede seg til ukens avgjørende kamper:

– Jeg har også gjort om på FUT-laget mitt, og spillere med maksimalt 3-stjerners skill moves ettersom man i Eserien er begrenset til dette. Jeg har brukt mye tid på å analysere motstanderne, og finne svakheter jeg kan utnytte.

Paulsrud er en som har vist at han kan være god når det gjelder, noe han tar meg seg for å skape selvtillit og trygghet.

Håvard Hoel Paulsrud kjemper for at Sarpsborg 08 skal nå sluttspillet.
NTF/Eserien

– I kvalifiseringen til NM stod jeg ovenfor en tøff prøvelse. Det var vinn-eller-forsvinn i kampen om å bli med videre. Det som er fint å ta med seg er at jeg pleier å være veldig god når det gjelder. Vi står ovenfor en enda større utfordring i Eserien, men jeg føler meg forberedt forteller Paulsrud. Det skal også nevnes at i samme kvalifisering slo Paulsrud både Magnus M. Kristiansen fra Vålerenga og Sondre Voktor fra Ranheim, som begge spiller på landslaget.

LES OGSÅ: Tromsø er klare for sluttspillet i Eserien

Når vi prøver å lure ut noen hemmeligheter om kampplanen til Paulsrud, holder han kortene tett til brystet.

– Jeg vil fortsette med mitt offensive spill, og prøve å drepe kampene når jeg kan. Jeg har en plan for hvordan hvert ledd i laget skal bidra best mulig, og skal prestere med samtlige ute på banen. Hvis jeg leder godt, og det er kort tid igjen, så er lov å drøye litt.

Ekspertene var tidlig ute med å stemple gruppe B som dødens gruppe, og nivået har i aller høyeste grad levd opp til navnet.

– Det har blitt vist i kampene at alle kan slå alle. Jeg føler ikke jeg har fått vist meg fram på mitt beste enda, langt ifra, men jeg håper på å få vist det nå på onsdag. Det kommer til å bli mye offensivt spill fra min side, og ikke bli overrasket om jeg scorer rundens mål, avslutter Paulsrud.

Rogalendinger på jakt

Chris-Andre Skogland har vært en av spillerne man skal se opp for i Eserien. Onsdag står han ovenfor en stor utfordring, og han blir nødt til å vise frem ferdighetene som har sikret ham en plass innenfor topp tre på den norske «Global series» rangeringen.

Chris Andre Skogland (t.h) mener vi ikke har sett det beste Viking har å by på.
Altibox Eserien

– Det dere har sett fra oss i Viking er langt langt ifra vårt beste. Når det skal spilles FUT, så er det bare å følge med. Da skal vi virkelig få vist hvor gode vi er, forteller en bestemt Skogland.

– Gruppen vår har så definitivt levd opp til å være «dødens gruppe». Alle kan slå alle, og alle har fortsatt muligheten til å gå videre. Vi har trent ekstra mye 85-rating i det siste. Henrik og jeg er sterkere i FUT enn 85-rating, så vi har lagt inn en ekstra innsats. Når vi ikke har spilt FIFA, har vi gjort analyser av alle motstanderne.

Viking spilte i OBOS-ligaen da FIFA19 kom ut, og spiller derfor som Norge i Eserien. Norge har en tropp med god fysikk, og Skogland advarer motstanderne sine om angrepsspillerne.

– Angrepsspillerne som kan komme inn fra benken blir en joker i jevne oppgjør.

Odd ligger nederst på tabellen, og selv om det er en teoretisk mulighet for at de kan ta seg videre, tror Theie Bretvik at slaget er tapt for Telemarksklubben.

– Odd har hatt marginene i mot seg, og hvis de får stang inn i kampene mot Sarpsborg 08 og Viking så kan det fort snu, men jeg tror likevel at det kommer til å stå mellom Østfold og Rogaland.

Slik ser tabellen ut i gruppe B før avsluttende runde i gruppespillet.
Eserien

Siste fra forsiden