Intervju

Telialigaen - Domino

Domino herjet i 2. divisjon i vår - null poeng etter åtte kamper i 1. divisjon

– Til syvende og sist har vi ikke prestert bra nok som lag, forteller Domino-spiller Herman «sherman» Rustad.

Herman «sherman» Rustad legger hodet på blokka i et intervju med Gamer.no
Adrian Bredesen/TV 2 Esport

– Som nyopprykket er det vanskelig å unngå å bli stemplet som nedrykkskandidater.

Slik innledet Telialigaen-kommentator Leon Andor «Landor» Karlsen sin spådom om nyopprykkede Domino forut årets sesong i Gamer.no sin tradisjonsrike spådomssak. Deretter plassert Karlsen Domino helt på bunnen av tabellen, en spådom han skulle få helt rett i.

Foran sesongens siste kamp mot Stabæk Momentum er Domino allerede klare for 2. divisjon etter null poeng på åtte kamper.

Veien har vært lang og oppturene har vært mange helt siden kjernen av laget begynte å klatre fra 4. divisjon. Nå bærer turen ned et nivå. Der skal Herman «sherman» Rustad og Domino tilbake til tegnebrettet og bygge et slagkraftig lag for de kommende årene.

LES OGSÅ: Apeks henter CSGO-veteran Joakim «Jkaem» Myrbostad

Kaller Domino-opprykket en bragd

DISSE SPILLER FOR DOMINO

Vis mer

Herman «sherman» Rustad
Victor «Vigga» Gagnås
Viktor «VikkernNTC» Johansen
Bjørn Henrik «Tantor» Risenfald Lund
Patrik «Brave» Heibø Karlsen

Kevin «Kewi» Wilsson (trener)

Mange fikk øynene opp da et til da svært ubeskrevet Domino fosset forbi alt av motstand i 2. divisjon og kvalifiserte seg til de gjeve selskap i Telialigaen uten et eneste tap. Karlsen lot seg imponere og kaller det hele en bragd.

– Domino vant 2. divisjon i vårsesongen og gjorde seg helt klart fortjent til å få teste seg i den gjeveste divisjonen. Jeg fikk ikke sett altfor mange kamper av dem forrige sesong, men ut ifra kvaliteten på de andre lagene var det utvilsomt en bragd å komme seg gjennom sesongen uten tap.

Dermed skulle Domino skrive et nytt kapittel i sin lange Counter-Strike-ferd og motivasjonen var på topp forut høstsesongen av Telialigaen, forteller Herman «sherman» Rustad i Domino.

– Målsetningen vår inn mot denne sesongen var alltid å holde på plassen, og gjøre seriøs skade mot lag som var bedre enn oss på papiret. Når jeg ble med i laget var det nyopprykket fra 4, divisjon. Målet var alltid at vi skulle komme oss opp til 1. divisjon, så naturligvis var motivasjonen høy når vi dominerte 2. divisjon på måten vi gjorde.

LES OGSÅ: – Det er ikke akseptabelt for oss å tape kamper i Telialigaen

– Vi mistet litt av identiteten vår

– Som underdog trenger man litt stang inn, mener Telialigaen-kommentator Leon Andor «Landor» Karlsen.
Sindre Stien/Good Game
Les også
– Forventer å vinne kampen med ganske god margin

Men selv om motivasjonen var høy når laget endelig skulle få bryne seg mot Norgeseliten, tok poengfangsten en brå vending. Selv om det har blitt noen jevne resultater, særlig mot Celestial har poengene uteblitt fullstendig.

Karlsen mener Domino har levert som forventet, men samtidig hatt litt stang ut.

– Jeg synes Domino har levert som forventet for å være brutalt ærlig, det er synd å si når laget står uten poeng, men de har definitivt hatt mulighetene i noen av oppgjørene de har spilt. Som underdog trenger man litt stang inn i tillegg til å spille godt, så det gikk dessverre ikke helt veien for Domino i høst. De skal ha for at de prøvde å spille skikkelig lagspill og hadde definitivt mange av fundamentene inne for å spille godt sammen som et lag.

– Hva tror du er årsaken til de manglende resultatene?

– De manglet åpenbart en del når tabellen ser ut som den gjør i dag, men for å sette fingeren på noe konkret så vil jeg trekke fram at de virket ganske oppjaga da vi fikk hørt dem på TeamSpeak i kampen mot Apeks. Greit nok at man spiller mot Norges beste lag, men det å beholde roen og strukturen er definitivt noe de hadde vært tjent med. Sånt kommer med erfaring riktignok og det har de i hvert fall fått etter å ha fått prøvd seg blant eliten.

Selv mener Rustad det har vært flere elementer som skyldes de manglende resultatene.

– Vanskelig å si. Jeg tror det er en kombinasjon av mange ting. Mangel på erfaring på mange av spillerne, som er helt naturlig når de fleste har tatt store seg fra lavere divisjoner i et så høyt tempo. I pausen jobbet vi hardt for å utvikle spillet vårt der vi var dårlige, og det er mulig vi la litt for mye innsats på de områdene, og mistet litt av identiteten vår. Det er heller ikke noe å legge skjul på at nivået denne sesongen har vært høyere enn noen gang, det vises på hvor jevn sesongen har vært, og man blir virkelig mye hardere straffet for små individuelle feil enn det man ble i 2. divisjon, reflekterer Rustad.

LES OGSÅ: Apeks glemte å registrere «Jkaem» i Telialigaen

Laget splittes

Herman «sherman» Rustad skal gjenreise Domino.
Adrian Bredesen/TV 2 Esport

Midt i sesongen så Domino seg nødt til å gjøre sitt eneste spillerbytte da Granit «Grante» Grajcevci ble erstattet av Patrik «Brave» Heibø Karlsen. Rustad vil ikke bruke spillerbytte som en unnskyldning for manglende resultatene.

– Det er uheldig at vi måtte gjøre et spillerbytte midt i sesongen, men det kom på bakgrunn av at én spiller ikke lengre hadde muligheten til å legge inn den innsatsen som trengtes for å spille på laget vårt. Jeg tror ikke flere spillerbytter hadde løst stort for oss. Til syvende og sist handler det om at vi ikke har prestert bra nok som lag, og på de områdene vi har valgt å investere tiden vår.

LES OGSÅ: – For mange treninger fører til at spillere blir utbrente

Domino har i følge Rustad lenge forsøkt å arbeide seg gjennom utfordringene sine, men til slutt følt at laget mistet progresjonen. Nå starter Rustad og Domino med blanke ark etter sesongen.

– Vi har prøvd veldig lenge å jobbe på problemene våre, men på tross av innsatsen har ikke ting blitt bedre. Den siste tiden føles det ut som at vi har tatt steg bakover som lag. På grunn av dette har vi valgt å splitte opp, og se etter andre muligheter. Personlig er jeg i prosessen av å bygge et nytt lag for Domino sin neste sesong i 2. divisjon, men ingenting er satt i stein enda, røper Rustad.

Karlsen på sin side mener likevel det er noe positivt å hente ut fra nedrykket og at spillerne nå er en erfaring rikere.

– Det å hevde seg i 1. divisjon derimot fikk vi se ble litt tyngre for Domino som nå dessverre tar turen ned igjen. Kort fortalt kunne de spilt bedre som lag og skutt hardere for å unngå nedrykk. Litt mer ro og stang inn neste gang de er i det øverste selskap så berger de plassen, avslutter Karlsen.

Selv om det er lite å spille for i siste serierunde har Domino mye å bevise når de mandag møter Stabæk Momentum. Rustad forteller at de ønsker å forlate toppdivisjonen med stil.

– Såklart ønsker vi det. Det er ekstra gøy at det er Stabæk Momentum vi møter i siste kamp. Vi har spilt mot kjernen i det laget på både LAN flere ganger, i 2. divisjon og andre ligaer. Det har gått mye frem og tilbake, så det blir en morsom siste kamp, og jeg håper vi ikke taper seiersrekken vår mot dem online, avslutter den gjenværende Domino-spilleren.

Siste fra forsiden