Doom III utgivelsesdato?

I følge en pressemelding som har dukket opp på nettet har Doom III blitt ferdigutviklet og sendt i trykken? Men er pressemeldingen ekte?

Kort sagt: Nei. Gamer.no tok kontakt med Activision per telefon, og de bekrefter over for oss at denne pressemeldingen er falsk. Dette er ikke første gangen pressemeldinger blir forfalsket, og etter å ha lest en del ekte pressemeldinger er det ikke særlig vanskelig å lage en troverdig forfalskning av en slik tekst.

Det Activision imidlertid ikke sier noe om den datoen som flere butikker refererer til som utgivelsesdatoen til spillet, nemlig 3. august i år. Både EBGames og Gamestop bruker denne datoen, og Gamestop hevder også at de har fått bekreftet at den 3. august er den offisielle utgivelsesdatoen.

Spillbutikker har ikke for vane å være de mest troverdige kildene til slik informasjon, men samtidig må det sies at de vanligvis ikke går ut med en såpass klar beskjed som Gamestop gjør her. Det er imidlertid mulig de refererer til den pressemeldingen vi nå har fått bekreftet er falsk.

Det virker uansett klart at Doom III er i ferd med å bli ferdigutviklet. I en oppdatering i forhold til det private romprosjektet John Carmack jobber med (Armadillo space project) fortalte id-guruen at betatestingen av Doom III går veldig godt, noe som betyr at id for øyeblikket kun ser ut til å konsentrere seg om å fikse "bugs" og slike ting.

Videre har den britiske versjonen av Statens Filmtilsyn, British Board of Film Classification, gitt Doom III en attenårsgrense. Dette kan de naturligvis ikke gjøre uten å ha tatt en titt på en rimelig fullstendig versjon av spillet. BBFC forteller forøvrig at de ikke har bedt Activision om å fjerne noe av innholdet i spillet.

Vi kommer naturligvis tilbake mer informasjon når alle fakta ligger på bordet.

Siste fra forsiden