Dota 2 - Newbee

Dota 2-lag utestengt på livstid for kampfiksing

Tidligere The International-vinner blant fem spillere som ikke får delta i flere turneringer.

Valve

Samtlige medlemmer av Newbee-laget som ble anklaget for kampfiksing i Dota 2 i fjor, er nå utestengt på livstid. Det kunngjorde Valve via sin offisielle Weibo-konto denne uken (via PC Gamer).

– Perfect World (Dota 2s offisielle distributør i Kina, journ.anm) og Valve har besluttet å utestenge Newbee-klubben og de fem spillerne på permanent basis. Den utestengte klubben og spillerne får ikke delta i offisielle Dota 2-turneringer avholdt av Valve og Perfect World E-sports, skrev Valve.

De fem spillerne ble opprinnelig beskyldt for å ha tapt en kamp med vilje i februar 2020, men hevdet selv de ikke hadde gjort noe galt. I mai ble laget utestengt fra Dota 2-turneringer i Kina, men etter grundig etterforsking har Valve og Perfect World nå utvidet straffen betraktelig for både spillerne og selve klubben.

Spillerne det gjelder er Lipeng «Wizard» Wen, Han «Moogy» Xu, Rui «Aq» Yin, Chao «Waixi» Yan og Hongda «Faith» Zeng. Sistnevnte var med på Invictus Gaming-laget som vant The International – en av e-sportverdenens største turneringer – i 2012.

Newbee har også en The International-seier fra 2014, samt en andreplass fra 2017.

LES OGSÅ: Steam har ny rekord med 25 millioner samtidige spillere »

Siste fra forsiden