Dota 2-turnering med rekordstor premiepott

The International-potten er nå på nesten 12 millioner kroner.

Når Valve smeller av startskuddet for den årlige Dota 2-turneringen The International i høst, er det med en rekordhøy premiepott. På nåværende tidspunkt ligger det over 11,6 millioner kroner, eller like over 2 millioner dollar, i pengehaugen, og fremdeles er det rom for mer.

Dermed har The International såvidt slått Riots tidligere rekord på 2 millioner dollar, en sum de delte ut i verdensmesterskapet i League of Legends i fjor høst.

Seerinitiativ

Årsaken til pengegaloppen er Valves The Compendium-initiativ. For en ukes tid siden åpnet selskapet salgsslusene for programmet, som gjør at interesserte e-sportsfølgere kan få ekstra mye ut av sensommerens turnering. Man kan for eksempel tippe på hvem som vinner og få Dota 2-goder av å se på kamper.

Valve hostet selv opp om lag 9 millioner kroner, mens de resterende pengene potten kommer fra salget av The Compendium. En fjerdedel av kjøpssummen går rett i premiekassa.

The International er Valves egen Dota 2-turnering der totalt 16 topplag fyker i tottene på hverandre. Arrangementet er på sitt tredje år nå, og denne gangen skjer det meste i Seattle. Valve har invitert tretten lag, mens de tre lagplassene som ikke er fylt opp bestemmes av kvalifiseringskamper på østkysten og vestkysten i tiden som kommer.

Les også: Slik fungerer The International

Siste fra forsiden